Όταν ο Αντετοκούνμπο δεν είχε χρήματα για να πάρει ταξί για το γήπεδο των Μπακς

Ο Γιάννης εμπλούτισε την προσωπική τροπαιοθήκη του με ένα ακόμα παράσημο, αυτό του MVP του All Star Game. Όπως όλοι γνωρίζουμε όμως, τα πράγματα για αυτόν στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν δύσκολα. Ακόμα και όταν έφυγε από την Ελλάδα για τις  ΗΠΑ. Η παρακάτω ιστορία είναι ενδεικτική.

Ήταν  οι πρώτες εβδομάδες του στην Αμερική. Όλα ήταν άγνωστα ακόμα για αυτόν. Η προσαρμογή σε μια καινούργια χώρα, σε μια διαφορετική κοινωνία, δεν είναι ποτέ εύκολη. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα νεαρό παιδί. Οι Μπακς έπαιζαν αγώνα προετοιμασίας το βράδυ. Ο Γιάννης είχε πάρει το πρώτο του check και αμέσως κατευθύνθηκε προς την πόλη και την τράπεζα για στείλει χρήματα στους γονείς του στην Ελλάδα. Πήρε λοιπόν ένα ταξί και έστειλε σχεδόν όλες του τις οικονομίες στην οικογένεια του. 

Όταν βγήκε από την τράπεζα συνειδητοποίησε ότι τα χρήματα που του είχαν μείνει ήταν ελάχιστα και προφανώς δεν έφταναν για να πάρει ταξί και να πάει στο γήπεδο για τον αγώνα. Οι Μπακς έπαιζαν σε δύο ώρες και ο Γιάννης βρέθηκε σε προσωρινό αδιέξοδο, όντας στη μέση του πουθενά χωρίς κανένα γνωστό.

NBA στη Stoiximan με Live Streaming* (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Αποφάσισε λοιπόν να τρέξει προς το γήπεδο όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να προλάβει το παιχνίδι. Η μαρτυρία που δημοσιεύθηκε στα social media λίγες ημέρες αργότερα είναι χαρακτηριστική.

«Η γνωστή μου οδηγούσε στη North Avenue του Μιλγουόκι, στην καρδιά του χειμώνα. Σε μια στιγμή είδε έναν πολύ ψηλό μαύρο άντρα να τρέχει στο πεζοδρόμιο. Ο τύπος στα αλήθεια έκανε σπρίντ. Δεν φορούσε καν μπουφάν».

Η κοπέλα ήταν οπαδός των Μπακς.

«Ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά και συνειδητοποιεί ότι ξέρει αυτόν τον άνθρωπο. Είναι σχεδόν σίγουρη ότι πρόκειται για τον ρούκι της ομάδας μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Κάνει στην άκρη και τον ρωτάει εάν θέλει να τον πάει κάπου με το αυτοκίνητο. Ο Γιάννης δείχνει  τρομερά ευγνώμων για την πρωτοβουλία της και μπαίνει μέσα. Τον ρωτάει που θα ήθελε να τον πάει και αυτός της λέει στο γήπεδο».

Στη συζήτηση που ακολούθησε η κοπέλα έμαθε λεπτομέρειες για το πώς ο νεαρός σταρ των «Ελαφιών» βρέθηκε σε αυτήν την δύσκολη θέση, μένοντας χωρίς χρήματα και μέσο μεταφοράς κάπου (αρκετά) μακριά από το γήπεδο των Μπακς.

Ο τρόπος δε που κλείνει η σχετική ανάρτηση, αποτελεί τον καλύτερο δυνατό επίλογο.

«Οπότε, ακούστε. Δεν είναι όλα στις ΗΠΑ τόσο τραγικά. Έχουμε τουλάχιστον τον Γιάννη…»

NBA στη Stoiximan με πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!