bradford city

FA Cup: Με στόχο το Γουέμπλεϊ

Δύο από τους τέσσερεις προημιτελικούς του FA Cup διεξάγονται σήμερα, με τη Bradford να υποδέχεται τη Reading και το γειτονικό ντέρμπι Aston Villa-West Brom να είναι η άλλη αναμέτρηση.

Bradford-Reading

Από δύο προκρίσεις έναντι ομάδων της Premier League προέρχεται η Bradford (φαβορί στο 2,55 στον Stoiximan.gr) στο Κύπελλο. Μετά το εντυπωσιακό 2-4 εκτός έδρας επί της Chelsea επικράτησε εντός έδρας της Sunderland με 2-0 και κάνει όνειρα για να επισκεφτεί το Γουέμπλεϊ στον ημιτελικό για πρώτη φορά μετά τον χαμένο τελικό League Cup του 2013 από τη Swansea. Στο πρωτάθλημα της League One είναι στην όγδοη θέση, ένα βαθμό από μια θέση, που οδηγεί στα play-off και μόλις την Τρίτη επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια.

Θα επιστρέψει πιθανότατα ο ακραίος μεσοεπιθετικός Filipe Morais, μετά από τέσσερα παιχνίδια, στο τέρμα θα παίξει ο Ben Williams και επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Gary Liddle.

H Reading είναι στη 18η θέση του Championship με 41 βαθμούς, δέκα από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν κερδίζει στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο απέκλεισε τρεις ομάδες από την ίδια κατηγορία τις Huddersfield, Cardiff και Derby, όλες εκτός έδρας με 0-1 την πρώτη και 1-2 τις δύο τελευταίες.

Δεν είναι διαθέσιμοι ο μέσος Jem Karacan, και ο αμυντικός Anton Ferdinand

 

Aston Villa-West Brom

1.70-3.05-2.85 το σετ αποδόσεων στον Stoiximan.gr

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Τρίτη για το πρωτάθλημα με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1. Το νικητήριο γκολ ήρθε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Villa, με τη νίκη της επί της Albion πριν μερικές ημέρες βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Premier League. Είναι η πρώτη ομάδα εκτός της ζώνης με τρεις βαθμούς διαφορά από την πρώτη εντός, που είναι η QPR, η οποία όμως αγωνίζεται σήμερα με την Tottenham και σε περίπτωση νίκης θα ρίξει πάλι τους «Χωριάτες» εντός της ζώνης.

Ίσως επιστρέψει από τραυματισμό ο αρχηγός Ron Vlaar, ενώ τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ Alan Hutton.

H Albion μετά την ήττα της Τρίτης; Παρέμεινε στη 13η θέση στην Premier League, οκτώ από την επικίνδυνη ζώνη και την QPR, που δίνει σήμερα το παιχνίδι, που χρωστάει.

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αρχηγός Darren Fletcher, ενώ τραυματίας είναι ο επιθετικός Victor Anichebe και επιπλέον αμφίβολος είναι ο ακραίος Callum McManaman.