ernesto valverde

Europa League: Η ώρα του Ερνέστο Βαλβέρδε

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έφερε τα πράγματα στα μέτρα της και είναι το φαβορί κόντρα στην Τορίνο, σε έναν αγώνα από τις ρεβάνς των «32» του Europa League, που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον.


Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού προσπαθεί να σώσει τη χρονιά για την Αθλέτικ, μετά το μέτριο ξεκίνημα στην Primera Division και τον αποκλεισμό από το Champions League στη φάση των ομίλων, προχωρώντας όσο γίνεται πιο μακριά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι ο Βαλβέρδε έχει οδηγήσει την Εσπανιόλ στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007.

Το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία δίνει σαφές πλεονέκτημα στους Βάσκους, που προκρίνονται και με ισοπαλία μέχρι 1-1, αν και οι ομάδες του Βαλβέρδε, ειδικά εντός έδρας, αγωνίζονται πάντα επιθετικά και για τη νίκη. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα στις 22:05, με την υποστήριξη του φανατικού κοινού τους.

Ο άσος προσφέρεται σε απόδοση 1.91  στον Stoiximan.gr για όσους πιστεύουν στη δυναμική της βασκικής έδρας.

Για όσους θέλουν να μάθουν μερικά πράγματα ακόμη, όμως, γύρω από το παιχνίδι, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μπιλμπάο δεν έπεισε με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο Σαν Μαμές για το πρωτάθλημα και κέρδισε τελικά στο τέλος με 1-0, χάρη στο γκολ του Αντουρίθ στο 86′.

Η αντίπαλος των Ισπανών, η Τορίνο πήρε, αντίστοιχα, μια σπουδαία ισοπαλία στο 87′ με 1-1 στο Αρτέμιο Φράνκι με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, η οποία έχασε και πέναλτι.

Η Γκρανάτα έφτασε τις τρεις σερί ισοπαλίες (είχε άλλο ένα 1-1 εντός έδρας με την Κάλιαρι, πριν το 2-2 με Μπιλμπάο) και έπαιξε πολύ σκληρά, παίρνοντας τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Άλλο τόσο σκληρά θα αγωνιστεί και στη χώρα των Βάσκων, με όπλο της την αυτοθυσία των παικτών της. Θα αντέξει η ποιοτικής Αθλέτικ Μπιλμπάο στο σκληρό παιχνίδι;

Αναμένουμε να δούμε τις τακτικές κινήσεις του Βάσκου για να αιφνιδιάσει τους Ιταλούς.

Από την άλλη, είναι και θέμα κόπωσης, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετή από την ενέργειά τους για να εξασφαλίσουν τη νίκη στο πρωτάθλημα, μιας και την είχαν ανάγκη λόγω χαμηλής βαθμολογικής συγκομιδής (ανέβηκαν μόλις δωδέκατοι).

Η ισοπαλία στον αγώνα προσφέρεται στο 3,45 και ο απόλυτος αιφνιδιασμός των Βάσκων, το διπλό της Τορίνο, δηλαδή, στο 4,20 αντίστοιχα.

Αναμένεται μεγάλη μάχη τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και σε επίπεδο πάγκων.

 

Κώστας Βορίλας
bet3.GR