Επιβάλλεται να σηκωθεί..

Ο Άρης κάνει κοιλιά σε ένα σημαντικό σημείο της σεζόν όπου η ομάδα θα έπρεπε να είναι όσο πιο γεμάτη από δυνάμεις ώστε να κυνηγήσει την υπέρβαση. Οι κιτρινόμαυροι δείχνουν να έχουν πέσει στα γόνατα. Επιβάλλεται όμως να σηκωθούν. Η φετινή προσπάθεια τους αξίζει πολλά και δεν επιτρέπει άλλο χαμένο έδαφος..

Σαν να “έσβησε” η ομάδα του Πρίφτη μετά τη μεγάλη προσπάθεια στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα ματς-προθάλαμο ενός πολύ δύσκολου προγράμματος παιχνιδιών που ακολουθούσε. Γίνεται κατανοητό ότι η λέξη “κοιλιά” δεν αφορά τις ήττες σε εκτός έδρας αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό ή την ΕΑ7 αλλά τη γενικότερη εικόνα του συνόλου. Σε μια περίοδο όπου η ΑΕΚ βρίσκεται ένα παιχνίδι μπροστά στη βαθμολογία της ελληνικής λίγκας και ο συμπολίτης ΠΑΟΚ (ο οποίος έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του) έχει κολλήσει στη πλάτη της ομάδας του Πρίφτη. Γιατί τέτοια βουτιά όμως..;

Ο Άρης πληρώνει την απόφαση του να μη φρεσκάρει λίγο το ρόστερ με την προσθήκη ενός έξτρα παίχτη ενόψει της δεύτερης φάσης του Eurocup. Τα παιχνίδια είναι σαφώς πιο απαιτητικά, το επίπεδο έχει ανέβει και το μπάσκετ που υποστηρίζουν οι κιτρινόμαυροι απαιτεί φρέσκα πόδια και παίχτες έτοιμους να τρέξουν το γήπεδο και να κυνηγήσουν μπάλες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στη κακή του βραδιά ο Άρης, είναι πραγματικά ..κακός. Πιστέψτε με, στη παρούσα φάση είναι λιγότερο σημαντικό το σε ποια θέση θα χρειαζόταν παίχτη ο Άρης από την ουσία της ίδιας της κίνησης σε οποιαδήποτε από τις θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα. Μια προσθήκη η οποία θα έφερνε (μικρές αλλά σημαντικές) αλυσιδωτές αντιδράσεις (ή αλλαγές) στον χρόνο των υπολοίπων παιχτών, θα μεγάλωνε τη γκάμα των διαθέσιμων σχημάτων και επιλογών στα χέρια του κόουτς και θα έδινε μια πνοή φρεσκάδας στο παιχνίδι του Άρη μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι λοιπόν πληρώνουν ακόμα την απουσία αυτού του έξτρα παίχτη..

Φιλτράροντας την Full Court Press άμυνα 1-2-2 η οποία αποτελεί και το άρμα μάχης στο παιχνίδι του φετινού Αρη, καταλήγουμε ότι ο Κώστας Παπανικολάου (εκτός από την εξασφαλισμένη για το κλαμπ εμπορική επιτυχία μιας τέτοιας κίνησης) θα βοηθούσε σημαντικά το φετινό οικοδόμημα εφόσον έλεγε το μεγάλο “ναι”. Το εγχείρημα φυσικά είχε αντικειμενικές δυσκολίες από την αρχή όμως είναι δεδομένο ότι ο Άρης θα μπορούσε καθαρά αγωνιστικά να αξιοποιήσει έναν φόργουορντ αυτού του στυλ. Όπως επίσης και έναν Pick & Roll PG ή έναν Post ψηλό ο οποίος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση των κιτρινόμαυρων στο μισό γήπεδο. Στα ..άσχημα φετινά βράδια του Άρη, η ομάδα απογοητεύτηκε και έχασε συγκέντρωση και αυτοματισμούς στην άμυνα (στην οποία βασίζεται πολύ για να παράγει επιθετικά) όμως εκτός αυτού δεν είχε “σταθερά” σε σετ καταστάσεις για να ακουμπήσει τη μπάλα, να κερδίσει ανάσες και να φθείρει τον αντίπαλο. Στις κατηφόρες της Ποντγκόριτσα, του Μεντιολάνουμ και του ΟΑΚΑ η ομάδα του Πρίφτη έμοιαζε να τρέχει σαν ακέφαλο κοτόπουλο ακριβώς γιατί δεν είχε “σταθερές” στο μισό γήπεδο..

Η προσθήκη λοιπόν είναι ευπρόσδεκτη σε οποιαδήποτε από τις θέσεις στις οποίες έχει η ομάδα άμεση ανάγκη. Δημιουργικός PG, Post ψηλός ή αθλητικός SF/PF που θα μπορεί να υποκαταστήσει εφόσον χρειαστεί και τον Ουάιτ (συχνά προβλήματα με πρόσκαιρη φθορά) ως “πρώτος” παίχτης στις απλωμένες άμυνες πίεσης του κόουτς Πρίφτη. Σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και να κινηθεί ο Άρης θα αποτελέσει βοήθεια. Η ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μια ένεση ενέργειας για να συνεχίσει να υποστηρίζει το μπάσκετ για το οποίο σχεδιάστηκε αυτό το καλοκαίρι..