no finish line

Δ.Τ.: Τρέξε χωρίς Τερματισμό!

Συμμετοχή-ρεκόρ καταγράφει ήδη ο 2ος αγώνας «Τρέξε χωρίς Τερματισμό, καθώς έχουν προεγγραφεί μέχρι στιγμής 3.000 άτομα, τα οποία μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 17:00, όταν και θα δοθεί η εκκίνηση από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ στην πλατεία της ΧΑΝΘ, εκτιμάται ότι θα έχουν ξεπεράσει τα 5.000.

Τον 2ο αγώνα δρόμου «Τρέξε χωρίς Τερματισμό», στον οποίο νικητής είναι μόνο η αγάπη για το συνάνθρωπο, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 20 Μαΐου έως και το Σάββατο 23 Μαΐου η ΔΕΘ-HELEXPO και ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877».

Στον αγώνα κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, τα οποία θα προσφερθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”, στο Ανοικτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στη «Λάμψη» και στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Οι προεγγραφές μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα nofinishline.gr, ενώ από την Δευτέρα 18 Μαΐου (από τις 12:00-20:00) οι προεγγραφές θα συνεχιστούν στην Νότια Πύλη της ΔΕΘ. Μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφών και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να προβλέπεται ότι ο τελικός αριθμός των δρομέων θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από 5.000.

Στον αγώνα, όπως προκύπτει από τα δεδομένα των προεγγραφών, θα συμμετάσχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και γεννηθέντων τη δεκαετία του ’30, ενώ προβλέπεται και μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά της πολυάριθμης φοιτητικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας δρόμου μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO θα έχει χρονική διάρκεια 72 ώρες και ο καθένας μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει όσο θέλει, όποτε θέλει, χωρίς περιορισμούς, χωρίς κόστος συμμετοχής, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Η διαδρομή θα εκτείνεται σε ειδικά διαμορφωμένο και φωτισμένο χώρο μέσα στην έκθεση, με μουσική και παράλληλες δραστηριότητες όλες τις ώρες του αγώνα.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η προτεραιότητα σε παρόμοιες δράσεις είναι δεδομένη για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ενώ η πρωτοβουλία του 2ου αγώνα «Τρέξε χωρίς Τερματισμό» δεν έχει προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς «παντρεύει» την αγάπη για τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη.

Από την πλευρά του ο κ. Λευτέρης Πλακίδας, διευθυντής της διοργάνωσης «Τρέξε χωρίς Τερματισμό» σημείωσε πως το στήσιμο του φετινού αγώνα, που βγαίνει και εκτός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, είναι κυριολεκτικά μία «υπερπαραγωγή». Επιπλέον τόνισε πως τα διανυθέντα χιλιόμετρα όλων των δρομέων, που πέρσι ήταν 13.000, αναμένονται φέτος σημαντικά αυξημένα, καθώς είναι ήδη πολύ περισσότεροι οι δρομείς.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει τον αγώνα, εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, που υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνεργασίες, τόσο με τη ΔΕΘ-Helexpo τον Ιούνιο  στο Street Art Festival, όσο και με τον αθλητικό σύλλογο «Ερμής 1877».

Το μέλος του Δ.Σ. του Stoiximan.GR, του μεγάλου χορηγού του 2ου αγώνα «Τρέξε χωρίς Τερματισμό» κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, δήλωσε:
“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη σε αυτή την εκδήλωση. Η Stoiximan στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο στηρίζει ενεργά ως Μεγάλος Χορηγός τη διοργάνωση του 2ου  αγώνα «Τρέξε χωρίς Τερματισμό». Αυτή η αξιόλογη προσπάθεια αξίζει συγχαρητηρίων στους εμπνευστές της αλλά αξίζει τέτοιες πρωτοβουλίες να ληφθούν από αντίστοιχους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτόν τον αγώνα  επιτελούνται τρεις σκοποί που αποτελούν και στόχους του στρατηγικού πλαισίου εταιρικής ευθύνης της Stoiximan. Πρώτον της στήριξης φιλανθρωπικών σωματείων και οργανισμών που εδώ και χρόνια στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεύτερον της ενίσχυσης της κουλτούρας της συμμετοχής  και της προσφοράς μέσω αυτής. Τρίτον την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης σε όλες τις ηλικίες ακόμα και αν αυτό σημαίνει να περπατάμε λίγες εκατοντάδες μέτρα την ημέρα.”

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης  να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουν  με το τρέξιμο ή το περπάτημα τους στην ενίσχυση των δράσεων των σωματείων.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογράμμισε με τη σειρά του πως χρειάζεται να συμμετάσχει ο κόσμος στον 2ο αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό» για να γίνει πραγματικότητα το ρεκόρ ανθρωπιάς, που αντιπροσωπεύει αυτή η πρωτοβουλία.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, τόσο οι εκπρόσωποι των φιλανθρωπικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, όσο και αθλητές, οι οποίοι και θα τρέξουν στον αγώνα.

Εκτός από τον Μέγα Χορηγό Stoiximan.gr, τον αγώνα χορηγικά στηρίζουν και οι εταιρείες Γατίδης, Βίκος και Green Family.