Δεν είμαστε «μάγοι», είναι η Μπαρτσελόνα!

Το διαδίκτυο έχει ένα πολύ μεγάλο καλό. Δεν χρειάζεται να κατεβαίνεις σε υπόγεια, να γεμίσεις σκόνη ή να τρέχεις για να ψάξεις κάτι στο αρχείο σου. Αρκεί ένα κλικ.

Άντε και ένα googlάρισμα. Στις 15 Φεβρουαρίου, μια μέρα μόλις μετά από το 4-0 της Παρί επί της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, εδώ στο ίδιο… μέρος, γράφαμε πως «Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει το δικαίωμα του «λες να τους βάλει 5 στη ρεβάνς;». Πέσαμε έξω μόνο στον αριθμό. Έβαλε 6. Και πέρασε.

Προφανώς και δεν είμαστε «μάγοι». Είναι απλά η Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα που με αποδείξεις έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Αρκεί να το πιστέψει(ς).

Ανεξάρτητα με το πώς θα τελειώσει το φετινό ταξίδι του Μέσι και της παρέας του, αυτό που πέτυχαν οι Καταλανοί το βράδυ της 8ης Μαρτίου ήταν όχι πρωτόγνωρο αλλά (το λιγότερο) εντυπωσιακό. Ήταν ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα από τους ποδοσφαιρικούς «αγίους» που κάποιες φορές μοιάζουν με διάβολοι.

Το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται σε αυτούς τους τύπους μετά το 6-1 επί της Παρί αλλά κυρίως για τον τρόπο που επετεύχθη, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Και φυσικά δικαιώνει όσους κρατούσαν μια πισινή και δεν ανέβηκαν στα… κάγκελα για να κράξουν την Μπαρτσελόνα μετά το ηχηρό χαστούκι και την τεσσάρα στο Παρίσι.

Όσοι πάλι δεν μάσησαν αλλά μίλησαν και κυρίως καταδίκασαν αυτή την ομάδα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να συμβεί ότι… συνέβη στη ρεβάνς, ας βρουν τοίχο να βαρέσουν το κεφάλι τους. Γιατί παθαίνουν και δεν μαθαίνουν. Κι αυτό, θαρρώ, είναι το χειρότερο… Όχι στη μπάλα. Στην ίδια τη ζωή.

SOKIN