Champions League: Οριακές «μάχες» στο Group F

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τετάρτης για την φάση των ομίλων του Champions League.

Ξεχωρίζουν ωστόσο αυτές για το Group F της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρωτοπόρος του ομίλου η Νιούκαστλ με τέσσερις βαθμούς, υποδέχεται την Ντόρτμουντ που είναι ουραγός με έναν βαθμό. 

Έπειτα το εκτός έδρας 0-0 της πρεμιέρας με τη Μίλαν, οι «καρακάξες» έκαναν… πάρτι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έπαιξαν καταπληκτικά στην κόντρα και σκόραραν τέσσερα γκολ με μόλις 31% κατοχή μπάλας, ένα κερδισμένο κόρνερ και 1.00 xG! Αλμιρόν, Μπερν, Λόνγκσταφ και Σχαρ βρήκαν δίχτυα για το τελικό 4-1. 

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην Premier League, η Νιούκαστλ βρήκε τα πατήματα της και πλέον είναι στην 6η θέση και το -4 από την τετράδα. Παρουσιάζει μάλιστα την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 24 γκολ, ενώ έχει και το τρίτο μικρότερο παθητικό τερμάτων (9). 

Η Ντόρτμουντ γνώρισε ήττα 2-0 στην πρεμιέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Και ακολούθησε το 0-0 εντός με τη Μίλαν, για την 2η αγωνιστική του ομίλου. Δίκαιο το αποτέλεσμα, σε ένα γενικά ισορροπημένο 90λεπτο, με πολλές τελικές (18-14) αλλά λίγες από αυτές on target (3-2), καθώς και 6-7 κόρνερ. 

Σε πολύ καλή κατάσταση γενικότερα οι Βεστφαλοί, αήττητοι στην Bundesliga με ρεκόρ 6Ν-2Ι-0Η, γκολ 17-8 και πέντε σερί τρίποντα. Ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Μπάγερν Μονάχου η Ντόρτμουντ, μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Η Νιούκαστλ έχει την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης, ενώ η Ντόρτμουντ θέλει οπωσδήποτε αποτέλεσμα για να μείνει στο κόλπο. Ομάδες με επιθετική φιλοσοφία, με κίνητρο και σε απόλυτα θετικό μομέντουμ, ικανές να προσφέρουν ένα ματς με ρυθμό και φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του. 

Το συνδυαστικό στοίχημα Over 2,5 γκολ & Over 3,5 κάρτες & Over 3,5 οφσάιντ, σε απόδοση 4.60 στο Bet Builder της Stoiximan.

Την ίδια ώρα στο Parc des Princes, η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί τη Μίλαν. Οι Παριζιάνοι ακόμη προσαρμόζονται στη φιλοσοφία του Ενρίκε. 

Αναζητώντας ένα περισσότερο ορθολογικό στυλ παιχνιδιού, με πιο ξεκάθαρους ρόλους, κυνισμό και συγκεκριμένη στόχευση στο χορτάρι. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση, ειδικά από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και η πίεση για το αποτέλεσμα είναι πάντα εκεί. 

Μετά την ήττα από τη Νιούκαστλ η Παρί είναι υποχρεωμένη να ψάξει το τρίποντο απέναντι στους «ροσονέρι», πριν την επίσκεψη στο Μιλάνο την επόμενη αγωνιστική. Με ρεκόρ 5Ν-3Ι-1Η και γκολ 13-7, η παρέα του Εμπαπέ είναι 3η στη Ligue 1. Στο -2 από την πρωτοπόρο Μονακό και το -1 από την 2η Νις.

Δύο ισοπαλίες για τη Μίλαν στα ισάριθμα πρώτα ματς του ομίλου και μάλιστα χωρίς σκορ. Πρώτα στο 0-0 με τη Νιούκαστλ εντός και εν συνεχεία στο 0-0 με τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Μοιάζει αποφασισμένη να παίζει για το αποτέλεσμα, δίχως να παίρνει περιττά ρίσκα στο χορτάρι και εφαρμόζοντας ένα παιχνίδι υπομονής και ελέγχου στο Champions League. 

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχει ακόμη και 2/2, καθώς ήταν πολύ ανώτερη από τη Νιούκαστλ στην πρεμιέρα και ελαφρώς καλύτερη από τη Ντόρτμουντ την 2η αγωνιστική. 

Δύο ματς όπου στάθηκε πολύ καλά ανασταλτικά, δημιούργησε ευκαιρίες με συνέπεια αλλά δεν είχε την ανάλογη αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση. Φτάνει στο Παρίσι από «σκληρή» ήττα (0-1) στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, που την γκρέμισε από την κορυφή της Serie A. 

Περίπλοκο ματς. Η Παρί Σεν Ζερμέν ιδανικά θέλει το τρίποντο και ξεχειλίζει από ποιότητα μεσοεπιθετικά. Για τη Μίλαν ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι πολύτιμος, επιτρέποντας της να παίξει έναν «τελικό» με τους Γάλλους στο Μιλάνο. Φαβορί οι γηπεδούχοι αλλά το ματς είναι μάλλον πιο δύσκολο από όσο φαντάζει στη θεωρία. 

Το συνδυαστικό στοίχημα Χ ημίχρονο & Εμπαπέ Over 1,5 προσπάθειες στην εστία σε απόδοση 3.90 στο Bet Builder της Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.