Brad Stevens Quotes

Ο άνθρωπος που από τα 18.000 δολάρια ετησίως για 14 ώρες δουλειά έφτασε στη κορυφή του ΝΒΑ έχοντας κερδίσει το χρίσμα του «εκλεκτού». Ο νεαρός σκόρερ που σιχαινόταν την άμυνα αλλά πλέον οι αμυντικές του τακτικές είναι ζηλευτές. Αυτά είναι μερικά από τα αποφθέγματα του…

 

Είδε για πρώτη φορά βίντεο μπασκετικού αγώνα στα έξι του. Διάλεξε την αβεβαιότητα του εθελοντισμού στο τμήμα μπάσκετ του Μπάτλερ παρατώντας τη δουλειά του σε φαρμακευτική εταιρεία στα 23. Στα 31 του άρπαξε την ευκαιρία και έγινε πρώτος προπονητής των Bulldogs. Δημιούργησε μια ομάδα που απεικόνιζε στο απόλυτο, σε μπασκετικούς όρους, τη προσωπικότητα του. Πειθαρχημένη, έξυπνη με έμφαση σε βασικές αρχές του αθλήματος. Το Μπάτλερ καθήλωσε ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη. Πλέον σήμερα είναι ο επόμενος βασιλιάς στη λίγκα των παιχτών (ΝΒΑ). Απλά δώστε του ένα τάιμ-άουτ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ενός κλειστού ματς και αφήστε τη μαγεία να συμβεί.. Είναι ο Μπραντ –The Genius- Στίβενς  και αυτές είναι μερικές από τις ρήσεις του. Χαλαρώστε και απολαύστε τον…

Πόσο καλοί μπορούμε να περιμένουμε πως θα γίνουμε εάν ο καλύτερος μας παίχτης δεν είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος συμπαίχτης;

Nα είσαι σπουδαίος στα πράγματα που δεν απαιτούν ταλέντο.

Μην αφήνεις τη συμπεριφορά σου να καθοδηγείται από τις περιστάσεις. Πίστευε απέναντι στα πάντα.

Ο στόχος μου είναι να κερδίσω απλά το επόμενο ματς. Κατοχή με κατοχή. Αυτό είναι όλο. Δεν έχω άλλους στόχους.


Το να είσαι θετικός δε συνεπάγεται ότι δε θα λάβεις κριτική. Δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν απαιτήσεις και η ανάγκη συνεχούς επιβεβαίωσης ότι κινείσαι στον σωστό δρόμο.

Είναι πολύ δύσκολο , όταν είσαι ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ιντιάνα, να μην ερωτευθείς το άθλημα του μπάσκετ.

Πιστεύω ότι μπορείς να κοουτσάρεις ανθρώπους και να είσαι ακόμα πιο  εποικοδομητικά κριτικός απέναντι τους εάν τους δείξεις ότι έχεις επενδύσει  επάνω στο άτομο τους.

Πρέπει να κάνεις μια επιλογή όταν δεν παίζεις και βρίσκεσαι συνεχώς στον πάγκο. Είτε επενδύεις σε αυτό και γίνεσαι ένας σπουδαίος συμπαίχτης είτε ..όχι.

Η διαφορά ανάμεσα σε μια καλή και μια κακή αμυντική ομάδα είναι τόσο μικρή όσο τρεις κατοχές.

Το κλειδί είναι να παραμένεις ισορροπημένος. Προσπάθησε να παίζεις μια κατοχή κάθε φορά ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί στη προηγούμενη.

Νομίζω ότι κάθε παιχνίδι του ΝΒΑ μου δίνει πολλά σε επίπεδο μάθησης. Είναι σαν να ξαναγυρνώ κάθε μέρα στο θρανίο.

Ήταν μοναδική στιγμή, μετά από τόσα χρόνια όπου η συχνότητα της επικοινωνίας μας είχε μειωθεί, να βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο με τον Γκόρντον (Χέιγουορντ). Αυτός ήταν πλέον 27 και δεν είχα σχέση με τον 17χρονο νεαρό του τότε. Αλλά ακόμα έβλεπες τους ισχυρούς δεσμούς που είχαμε αποκτήσει στα χρόνια του Μπάτλερ..

Το παιχνίδι τιμάει τη σκληράδα..

Πρέπει να κερδίσεις το δικαίωμα στη νίκη με προσπάθεια και συλλογικότητα.

Το σημαντικότερο γεγονός εκεί έξω είναι να κοουτσάρεις τη προσωπικότητα σου. Να κοουτσάρεις για το τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις.

Σαν προπονητής νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω. Η ικανότητα να συνεχίζουμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Το μυστικό στο μπάσκετ -όπως και στη ζωή- είναι απλά να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και να μην ανησυχείς για οτιδήποτε άλλο. Κέρδισε το επόμενο παιχνίδι. Κέρδισε την επόμενη κατοχή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι βαρετός. Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίον κερδίζονται οι τίτλοι…