Εθνική Πόλο Μπακού Baku

Baku 2015: The Story So Far

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες του Baku 2015 συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Ας δούμε όμως τι έχει κάνει μέχρι τώρα η Ελληνική αποστολή.

Στο Baku του Αζαρμπαιτσάν  έχουμε τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες στην ιστορία με αθλητές από 50 χώρες να παίρνουνε μέρος. Μέσα σε αυτούς και πολυμελής Ελληνική αποστολή που έχει ήδη κάνει την διαφορά με 6 μετάλλια ήδη στις βαλίτσες μας.

Τα φώτα της δημοσιότητας έστρεψε επάνω του ο χορηγούμενος αθλητής του Stoiximan.gr,  Λευτέρης Πετρούνιας που ήτανε και ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην έναρξη της διοργάνωσης. Ο Έλληνας αθλητής έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα κατακτώντας την πρώτη θέση με 15633 βαθμούς στη “National Gymnastic Arena” του Μπακού . Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ και δείτε την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή.

Εκτός του Λευτέρη την ίδια μέρα είχαμε την ευτυχία να δούμε τον Βλάσση Μάρα να παίρνει το Αργυρό μετάλλιο. Ο Έλληνας γυμναστής συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς, δηλαδή 0.400 λιγότερους σε σχέση με τον προκριματικό, γεγονός που του στοίχισε το χρυσό, το οποίο κατέληξε στον Γερμανό Φάμπιαν Χάμπουχεν με 15.533 βαθμούς.  Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Ιγκνάτιεβ με 15.166 βαθμούς.

 

Ενώ μεγάλη επιτυχία είχαμε και στο πόλο όπου μεγάλος χορηγός στις εθνικές ομάδες είναι ο Stoiximan.gr. Στην πρώτη τους εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση κατέκτησαν ευκολότερα από δείχνει το τελικό αποτέλεσμα το μετάλλιο. Η αντρική ομάδα κατέκτησε με 11-10 απέναντι στην Κροατία το χάλκινο μετάλλιο ενώ την προηγούμενη μέρα η γυναικεία ομάδα είχε κατακτήσει και αυτή με την σειρά της το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας με 7-8 την Ιταλία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Σε αυτό σημείο να πούμε οτι το 6 μετάλλιο έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα με τους Κωνσταντίνο Μαλγαρινό και Άννα Κορακάκη στον τελικό του μικτού των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού.

Στα προκριματικά προκρίθηκαν ως 4οι και συμμετείχαν στον 1ο ημιτελικό με αντιπάλους την Ισπανία, την Ουκρανία και τη Λετονία. Ο τελικός διεξάγεται το απόγευμα της Δευτέρας (16:20 ώρα Ελλάδος) και αντίπαλος στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο θα είναι η Γερμανία, που πήρε το εισιτήριο από τον άλλο ημιτελικό. Καλή επιτυχία στα παιδιά!