NBA Picks 27/12: Δύσκολο ματσάρισμα οι «Βασιλιάδες»

Στη μάχη δύο σπουδαίων επιθέσεων και των κορυφαίων Ευρωπαίων playmaking-ψηλών, ο Nτομάντας Σαμπόνις και οι Κινγκς μπορούν να αποτελέσουν δύσκολο ματσάρισμα για τους φορμαρισμένους Νάγκετς του «ταχυδακτυλουργού» Νίκολα Γιόκιτς.

 

Ξεκινάμε από την Ουάσινγκτον όπου οι Ουίζαρντς θα υποδεχτούν μια από τις πιο καυτές ομάδες της λίγκας τον τελευταίο καιρό. Κανείς δεν θέλει να ματσάρει σήμερα με τους Σίξερς είναι αλήθεια. Το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς έχει χτίσει ένα σερί οχτώ νικών, περνώντας από το Madison Square Garden  μάλιστα ανήμερα των Χριστουγέννων με κυνικό τρόπο. Οι Σίξερς γύρισαν από το -14, έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και με δύο σερί τρίποντα του Τζορτζ Νιάνγκ καθάρισαν την υπόθεση «νίκη» απέναντι στους επίσης φορμαρισμένους Νικς.

Οι «πρωτευουσιάνοι» θα έχουν δύσκολο έργο όπως γίνεται αντιληπτό. Μετρούν ρεκόρ 2-11 μέσα στον Δεκέμβριο και επιστρέφουν από ένα βαρύ πρόγραμμα με έξι ματς στον δρόμο. Έρχονται βέβαια από μια μεγάλη νίκη στην Καλιφόρνια επί των Κινγκς, σε ένα ματς όπου το δίδυμο Κούζμα-Μπιλ ήταν εξαιρετικό. Οι Ουίζαρντς έχουν σημαντικά αμυντικά προβλήματα και θα δυσκολευτούν ιδιαιτέρως να ματσάρουν τον Εμπίντ ο οποίος είναι σε καταπληκτική κατάσταση (35.9 πόντοι και 9.8 ριμπάουντ στα τελευταία δέκα παιχνίδια). Στις δύο αναμετρήσεις τους με τους Σίξερς στις αρχές Νοεμβρίου ηττήθηκαν παρά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κρίσταπς Πορζίνγκις (62 πόντους συνολικά).

Οι Σίξερς διαθέτει τη δεύτερη πιο αποτελεσματική άμυνα στη λίγκα και παρά το πρόβλημα τους στο ριμπάουντ μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι σε μια περίοδο όπου προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της τετράδας στην Ανατολική Περιφέρεια.

Bet Builder με Χάντικαπ Φιλαδέλφεια Σίξερς -2.5 και Πόντοι Over 209.5 σε απόδοση 2.21 στη Stoiximan

 

Μετά την εντυπωσιακή του παράσταση απέναντι στους Σανς (41 πόντοι-15 ριμπάουντ-15 τελικές πάσες) ο  «Τζόκερ» και η παρέα του ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια όπου θα αντιμετωπίσουν τους Κινγκς σε μια αναμέτρηση που στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται αρχικά.

Οι Νάγκετς βρίσκονται σε καλή κατάσταση (7 νίκες στα τελευταία οχτώ ματς). Παίζουν καλό μπάσκετ, βασιζόμενοι στην εξαιρετική τους επιθετική λειτουργία (Νο2 στη λίγκα πίσω από τους Σέλτικς) η οποία έχει ως βάση της τις συνεργασίες. Ο Γιόκιτς είναι το πρώτο βιολί και οι Μάρεϊ-Γκόρντον τον υποστηρίζουν πολύ αποτελεσματικά ενώ η ικανότητα των «Σβόλων» στην περιφερειακή εκτέλεση (38.8%, Νο2 στη λίγκα) έχει εκτοξεύσει την παραγωγική δυναμική τους.

Τα προβλήματα ξεκινούν για το Ντένβερ στα μετόπισθεν όπου η ομάδα παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Εκεί θα στοχεύσουν σήμερα οι γηπεδούχοι Κινγκς, οι οποίοι με τη σειρά τους διαθέτουν επίσης μια από τις πιο δυνατές επιθέσεις της λίγκας, έχοντας επενδύσει στις συνεργασίες. Και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετικούς δείκτες Ασσίτ/Λαθών και βασίζονται σε έναν ψηλό με playmaking (Γιόκιτς, Σαμπόνις) αλλά και σε έναν scoring guard (Φοξ, Μάρεϊ).

Το Ντένβερ πηγαίνει ως φαβορί στην Καλιφόρνια (θα δώσει εκεί δύο σερί ματς με τους Κινγκς) όμως μακριά από το Κολοράντο δεν είναι το ίδιο δυνατό φέτος. Το Σακραμέντο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του κόουτς Μαλόουν.

Χάντικαπ Σακραμέντο Κινγκς +4.5 σε απόδοση 1.75 στη Stoiximan

 

Δύσκολη περίοδος για τους Λέικερς οι οποίοι μετρούν 4 συνεχόμενες ήττες την τελευταία εβδομάδα και ένα τρίτο δωδεκάλεπτο κατάρρευσης στο Ντάλας (σκορ 21-51) όπου η παρέα του Ντόνσιτς έκρυψε τη μπάλα, κάνοντας ξεκάθαρο το ποιος είναι το αφεντικό μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Είναι προφανές ότι χωρίς τον Άντονι Ντέιβις οι «Λιμνάνθρωποι» δεν δαγκώνουν. Περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του όμως αυτή θα πάρει μερικές ημέρες ακόμα (θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα). Δυστυχώς για αυτούς, το Ορλάντο που θα βρεθεί μπροστά τους απόψε στη Φλόριντα, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Μάτζικ σφίζουν από νιάτα και ενέργεια, αποδίδουν καλό μπάσκετ και το μέγεθος τους «πνίγει» τους αντιπάλους στο μισό γήπεδο. Οι αφοί Wagner διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, ο Banchero είναι πάντα εκεί, ο Fultz επέστρεψε και ο Cole Anthony έχει μερικές σπουδαίες βραδιές.

Το Ορλάντο είναι το φαβορί όμως τώρα χτίζει χαρακτήρα και θα έχει –όπως είναι λογικό- σκαμπανεβάσματα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σταματήσει την κατρακύλα των Λέικερς, ελπίζοντας ότι μια παραγωγική βραδιά των παιχτών του πάγκου (Ουέστμπρουκ, Ριβς) θα αλλάξει τις ισορροπίες.

Bet Builder με Χάντικαπ Λέικερς +7.5 και Πόντοι Over 225.5 σε απόδοση 2.06 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr