2023 NBA Playoffs: Το ματς της χρονιάς

Είναι το ματς της χρονιάς, πριν το ματς της χρονιάς. Οι Σέλτικς αρνούνται να παραδοθούν επιχειρώντας μια τρομερή ανατροπή απέναντι στο σκληροτράχηλο Μαϊάμι.  Η έκτη αναμέτρηση μπορεί να στείλει τους Χιτ στους τελικούς ή τη σειρά στα επτά παιχνίδια. Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος της βραδιάς;

«Το έκτο ματς, αν φτάσει εκεί η σειρά, θα είναι σαν έβδομο για τους Χιτ» έλεγε γλαφυρά ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ πριν την πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο φιναλίστ της ανατολικής περιφέρειας. Όντως υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στο συγκεκριμένο σχόλιο. Το Μαϊάμι είναι ικανό για τα πάντα (ακόμα και για πρόκριση στο έβδομο ματς μέσα στη Βοστώνη), δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όμως αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να διαβάσει τη ψυχολογική κατάσταση μιας ομάδας που έχει πετάξει το αβαντάζ του 0-3 και πηγαίνει σε ένα έβδομο ματς στην έδρα του αντιπάλου;

Οι Σέλτικς επιχειρούν τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχουμε δει ποτέ στα χρονικά. Και πλέον έχουν βάσιμες πιθανότητες να τα καταφέρουν. Δεν είναι το φαβορί, άσχετα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Το επάνω χέρι το έχουν ακόμα οι Χιτ. Όμως το μομέντουμ έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Φάνηκε από την πρώτη κατοχή του πέμπτου ματς τι θα επακολουθήσει. Κλέψιμο με βουτιά στο παρκέ από τον Μάρκους Σμαρτ, «οδοστρωτήρας» Τέιτουμ στο τρανζίσιον και καλάθι στην καρδιά της ρακέτας. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η βροχή τριπόντων για τη Βοστώνη που γάζωνε την άμυνα του Μαϊάμι. Οι γηπεδούχοι έχτισαν μια διαφορά 15 πόντων πολύ γρήγορα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Σποέλστρα.

Άμυνα και λάθη το «τάλισμαν» της επιτυχίας

Οι Σέλτικς έχουν συναντηθεί με τον «θάνατο» τέσσερις φορές στη φετινή postseason και έχουν επιβιώσει. Τόσα είναι τα παιχνίδια που έπαιξαν με την πλάτη στον τοίχο, ακροβατώντας στο σχοινί του αποκλεισμού χωρίς κανένα περιθώριο λάθους. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις στράφηκαν στην άμυνα τους η οποία τους κράτησε ζωντανούς. Μάλιστα πρόκειται για το ίδιο κομμάτι του παιχνιδιού που τους είχε φέρει σε δυσμενή θέση.

Η αδυναμία της ομάδας του Μαζούλα να βρει ρυθμό στα μετόπισθεν δίνοντας stops σε συνέχεια είναι η ειδοποιός διαφορά του φετινού συνόλου με το περυσινό, το οποίο έφτασε στους τελικούς της λίγκας. Το ένστικτο της επιβίωσης όμως λειτούργησε σαν «ηλεκτροσόκ». Στα δύο τελευταία παιχνίδια οι Κέλτες έχουν κλειδώσει τους Χιτ κρατώντας τους χαμηλά σε παραγωγικούς όρους ενώ οι ίδιοι με τη σειρά τους κυκλοφορούν πιο αποτελεσματικά τη μπάλα και έχουν χαμηλώσει αισθητά τον αριθμό των λαθών τους. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράμετρος με ιδιαίτερη επίδραση στο πνευματικό κομμάτι για τη Βοστώνη.

Η «επιστροφή» του Μπράουν ήταν ένα ακόμα καλό νέο για τον κόουτς Μαζούλα που είδε επιτέλους τον σταρ του να συνδέεται με το καλάθι στο πέμπτο ματς. Η τριάδα των γκαρντ, Μπράουν-Σμαρτ-Ουάιτ, «έγραψε» 13/19 τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι βάζοντας φωτιά στο TD Garden.

Οι προσωπικές μονομαχίες

Το Μαϊάμι βλέπει τον αντίπαλο να πραγματοποιεί την αντεπίθεση του και ξέρει ότι πρέπει να πει το μεγάλο «μέχρι εδώ». Οι Χιτ βγάζουν μια κούραση και η απουσία του Γκέιμπ Βίνσεντ στο τελευταίο παιχνίδι αποδείχθηκε καθοριστική. Το Μαϊάμι (με τον Χίρο εκτός) δεν έχει ιδιαίτερο βάθος στους χειριστές της μπάλας , ειδικά από τη στιγμή που ο Λάουρι μοιάζει να μην έχει τις δυνάμεις για να κάνει τη διαφορά. Με τον Βίνσεντ στο παρκέ, οι Χιτ έβαζαν άλλου είδους πίεση στην άμυνα της Βοστώνης.

H ομάδα του Σποέλστρα σούταρε καλύτερα αυτή τη φορά από την περίμετρο, ξεπερνώντας την αστοχία της τέταρτης αναμέτρησης, όμως έκανε αρκετά λάθη και (κυρίως αυτό) έχασε πολλές προσωπικές μονομαχίες επάνω στη μπάλα και μακριά από αυτήν. Ο αντίπαλος έπαιζε για τη ζωή του και αυτό αποτυπώθηκε σε αυτές τις μάχες που κερδήθηκαν από τη Βοστώνη εμφατικά. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουν να αλλάξουν οι Χιτ στο έκτο παιχνίδι. Πρέπει να εμφανιστούν «πεινασμένοι», δείχνοντας στη Βοστώνη ότι και για αυτούς δεν υπάρχει αύριο. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο μπορεί να δώσει το σύνθημα, δείχνοντας (μαζί με τον Μπάτλερ φυσικά) τον δρόμο στους υπόλοιπους. Οι έξτρα κατοχές μπορούν να καθορίσουν τον τελικό νικητή.

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να και θα κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο «Κάπταιν Τζίμι» με το 2-3 των Σέλτικς.

Πόντοι Under 209.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

Πάμε λοιπόν ξεκάθαρα για μια μάχη στα «χαρακώματα». Οι Σέλτικς έχουν το μομέντουμ, τον καλό αγωνιστικό ρυθμό και ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα βάθους και ατομικής ποιότητας όμως το Μαϊάμι δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Οι Χιτ θα μπουν για να παίξουν επίσης ένα παιχνίδι δίχως αύριο το οποίο αναμένεται να έχει πολύ physical χαρακτήρα και πιθανόν θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι το ματς της χρονιάς, πριν από το ματς της χρονιάς.

Bet Builder με Μαϊάμι Χιτ +7.5 και Bam Adebayo Πόντοι 16+ σε απόδοση 2.23 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog