Μπορεί η Μινεσότα να κάνει το θαύμα στο ΝΒΑ;

Οι Τίμπεργουλβς, 20 χρόνια μετά τη σπουδαιότερη χρονιά τους διαμορφώνουν ενδιαφέρον στοιχηματικό πεδίο, δίπλα στην αγωνιστική τους παρουσία. 

Τη σεζόν 2003-04 το ΝΒΑ ήταν αρκετά διαφορετικό. Ο κορυφαίος αθλητής της ιστορίας είχε κατέβει οριστικά και αμετάκλητα από τη σκηνή, οι επίδοξοι διάδοχοί του είτε εισέρχονταν στη λίγκα (Λεμπρόν), είτε βίωναν τις πρώτες αναταράξεις (Κόμπι) και γενικώς, ο μαγικός κόσμος μάλλον αναζητούσε μια νέα ταυτότητα. Αυτό δεν σήμαινε ότι δεν είχε μεγάλους πρωταγωνιστές ή οτι δεν αποτελούσε το σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το επαγγελματικό μπάσκετ. 

Ακριβώς 20 χρόνια αργότερα, το κοινό του ΝΒΑ μπορεί να κάνει μια ταύτιση, μέσα από μία χρονική και αγωνιστική σύμπτωση. Η ταύτιση αυτή, φέρει το όνομα Μινεσότα Τίμπεργουλβς. 

Κομμάτι του πακέτου των expansion teams που διεύρυναν αριθμητικά το ΝΒΑ το 1989, οι Γουλβς πάλευαν χωρίς ιδιαίτερη τύχη για την καταξίωση, έως ότου τον Ιούνιο του 1995, επέλεξαν στο Νο 5 του draft τον Κέβιν Γκαρνέτ.

Το ταλέντο άγριου θηρίου που διαχειρίζονταν στο παρκέ ο χαρισματικός power forward, ξεκίνησε να δίνει ζωή στην παγωμένη Μινεάπολη με σερί παρουσίες στην postseason, μέχρι και την κορύφωση τη σεζόν 2003-04. 

Με προπονητή τον αείμνηστο Φλιπ Σόντερς και με βασικό point guard τον Σαμ Κασέλ, οι Λύκοι θα κάνουν τον καλύτερο ρεκόρ στη Δύση (58-24) και ακολούθως θα φτάσουν ως τους τελικούς της περιφέρειάς τους. Απέκλεισαν τους Νάγκετς και τους Κινγκς, με τη διαδρομή να ολοκληρώνεται απέναντι στους Λέικερς, ένα βήμα πριν την παρθενική συμμετοχή στους τελικούς για το τρόπαιο. 

Η φετινή πορεία έχει ως εξής. Η ομάδα έχει σταθερά θετικό ρεκόρ και την 1η θέση στην περιφέρειά της. Βασίζεται σε ένα αρκετά διευρυμένο rotation, στο οποίο τη βάση συγκροτούν δύο γκαρντ (Έντουαρντς, Κόνλει) και 3 σέντερ (Άντονι-Τάουνς, Ριντ, Γκομπέρ).

Αυτή η πληθωρική σωματικά παρέα, φροντίζει ώστε η Μινεσότα, λίγο πριν το τέλος του 2023 να είναι η πιο καλή αμυντικά σε όλο το ΝΒΑ, με το χαμηλότερο παθητικό σε μέσο όρο πόντων. Εξαιρουμένης την πρεμιέρας με το Τορόντο, οι 6 υπόλοιπες ήττες της, ήρθαν με επίδοση άνω των 120 πόντων από την εκάστοτε ομάδα, δείγμα ίσως του ότι για να την νικήσεις πρέπει να περάσεις όρια.

Η προ 20ετίας παρέα, δίπλα στο δίδυμο Γκαρνέτ-Κασέλ, έπαιρνε ισχύ από τα δυαροτριάρια, Λατρέλ Σπρίγουελ και Γουάλι Ζέρμπιακ, με δομή θέσεων πιο απλωμένη. 

Το ερώτημα είναι το προφανές. Μπορεί η Μινεσότα να γίνει Ντένβερ στη θέση στου Ντένβερ και να φτάσει ως τον τίτλο, δίχως το ενδιάμεσο φλερτ με το τρόπαιο; Οι Νάγκετς το γυρόφερναν μπόλικες σεζόν μέχρι να το αγγίξουν πέρυσι. 

Οι Γουλβς είναι το 7ο φαβορί στη Stoiximan για κατάκτηση πρωταθλήματος, με απόδοση 20.00, πίσω από Κλίπερς, Σίξερς, Σανς, Μπακς, Νάγκετς και Σέλτικς.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ  

Για τους παίκτες που αγαπούν να ποντάρουν σε μακροχρόνια στοιχήματα, το φετινό πρωτάθλημα δίνει πάρα πολύ ωραίο χώρο και η αιτία είναι η ομάδα από τη Μινεάπολη. 

Ένα γκρουπ μακριά από τις αποκαλούμενες μεγάλες αγορές, με συχνή αποχή από τα playoffs είναι εδώ, ισχυρό και με προθέσεις διεκδίκησης.

Όσο δε το γκάζι παραμένει κολλημένο στο πάτωμα για τους πρωτοπόρους της Δύσης, ο ηγέτης τους, Άντονι Έντουαρντς, μπορεί να δει το 50.00 της απόδοσης του για το βραβείο του MVP να κατεβαίνει αισθητά. 

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του βραβείου MVP στο ΝΒΑ  

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές