Μάβερικς-Γουόριορς: Ζήτημα υπερηφάνειας

Οι Γουόριορς έδειξαν τι σημαίνει να έχεις περπατήσει τη διαδρομή και έφεραν τους Μαβς στο χείλος του γκρεμού. Πλέον η αποφυγή του sweep είναι ζήτημα υπερηφάνειας για τους Μάβερικς…

Είναι αλλιώς να είσαι champ. Ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έστρεψαν πολύ μεθοδικά την πίεση στην πλευρά των Τεξανών στο τρίτο ματς και έκαναν το 3-0, παίρνοντας ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Ουίγκινς (27 πόντοι-11 ριμπάουντ). Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ (47-33, 12 ο πολύ χρήσιμος Looney που μετράει 9.7 στη σειρά) τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αναχαιτίσουν την κυκλοφορία της μπάλας και τις επιθετικές συνεργασίες  των παιχτών του Κερ.

Το 3-0 είναι απόλυτα δίκαιο με βάση την απόδοση των δύο αντιπάλων μέχρι τώρα. Το Γκόλντεν Στέιτ δείχνει πιο έτοιμο να γυρίσει τον αγωνιστικό του διακόπτη στα διαστήματα όπου οι Μαβς παίζουν καλό μπάσκετ και δείχνουν να έχουν το επάνω χέρι κάνοντας ένα καλό σερί. Είναι η εμπειρία, η συνοχή, οι αγωνιστικοί δεσμοί. Σαφέστατα οι Ουόριορς έχουν πλεονέκτημα (και) σε όρους ποιοτικού βάθους. Ο Κερ διαθέτει περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του, τη στιγμή που οι Μαβς ψάχνουν σταθερές δίπλα στον Ντόνσιτς.

Το Ντάλας-με βάση τη δυναμική και τις προδιαγραφές του- δεν αξίζει να «σκουπιστεί» στη σειρά. Το ματσάρισμα με τους Ουόριορς θα βοηθήσει τους Τεξανούς να δουν πιο καθαρά τι χρειάζεται η ομάδα αυτό το καλοκαίρι όμως τώρα, προέχει η επίτευξη μιας νίκης. Είναι σημαντικό για τον οργανισμό γιατί είναι ζήτημα υπερηφάνειας. Ο Τζέισον Κιντ ελπίζει ότι οι παίχτες του θα βγουν σήμερα στο παρκέ για να προστατέψουν την τιμή της ομάδας αλλά και τη δική του ο καθένας. Αυτή η ιδιοσυγκρασία αρκεί για να δώσει στους γηπεδούχους την ενεργειακή βάση που χρειάζονται για να ανταγωνιστούν.

 Ο Jalen Brunson κάνει μια ακόμα πολύ καλή σειρά (21.7 πόντοι στα τρία ματς) όμως οι Μαβς θα χρειαστούν έξτρα βοήθεια από παίχτες όπως ο Dinwiddie, o Bullock και ο Finney-Smith αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην περιφερειακή εκτέλεση (είχαν 28.9% στην τρίτη αναμέτρηση με 13/45 σουτ).

Πόντοι Ο/U, Spencer Dinwiddie Line 13.5, επιλέγουμε το Over σε απόδοση 1.85 στη Stoiximan

Ο Λούκα Ντόνσιτς θα είναι «εκεί» και η λογική λέει ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας των Μαβς να επιστρέψουν στην Καλιφόρνια για ένα πέμπτο ματς. Η άμυνα των Μάβερικς απέναντι στον Στεφ Κάρι (31.5 πόντοι-8.0 τελικές πάσες στα δύο τελευταία ματς) θα είναι μια σημαντική παράμετρος στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Το Ντάλας πρέπει να στοχεύσει την κυκλοφορία της μπάλας των «Πολεμιστών» και να ισορροπήσει τη μάχη των ριμπάουντ για να θέσει το τέμπο.

Oι Μαβς μπορούν να πάρουν μια νίκη στη σειρά απέναντι στους Ουόριορς, οι οποίοι έχουν δείξει ουκ ολίγες αδυναμίες αγωνιζόμενοι μακριά από την έδρα τους στα φετινά playoffs.

Xάντικαπ Ντάλας Μάβερικς -2.5 σε απόδοση 2.12 στη Stoiximan

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog