Wayne Rooney

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής στο Old Trafford ενώ τις χωρίζει ένας βαθμός για την απευθείας πρόκριση στο Champions League.

Υπό πίεση βρίσκεται ο Πελεγκρίνι στη Μάντσεστερ Σίτι, μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, η οποία πηγαίνει στη χειρότερη δυνατή κατάσταση στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του φαν Χάαλ, το περασμένο Σάββατο την προσπέρασε στη βαθμολογία –μαζί με την Άρσεναλ-, αφήνοντας την πλέον στην 4η θέση.

Η Σίτι περνάει κρίση και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της, έχοντας ηττηθεί στα 5 από τα 7 τελευταία πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Και αν εξαιρέσουμε τις δύο ήττες από τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, τι να πούμε για τις ήττες από την προτελευταία Μπέρνλι, ή την πιο πρόσφατη από την Κρίσταλ Πάλας; Ακόμα και την ουραγό Λέστερ δυσκολεύτηκε να κερδίσει πριν περίπου ένα μήνα.

Μάντσεστερ Γ. – Μάντσεστερ Σ. 2,55-3,40-2,75 στον Stoiximan.gr

Τα στατιστικά ωστόσο δεν παίζουν ποδόσφαιρο και όπως λένε και στο Νησί: «Α derby is a derby», σε ελεύθερη μετάφραση, όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ντέρμπι.

Από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, αλλά σίγουρα πείθει πολύ περισσότερο, και με το 5 στα 5 που πέτυχε κόντρα στην Άστον Βίλλα, ο μεγάλος στόχος του φαν Χάαλ να τερματίσει στην τετράδα είναι ακόμα πιο κοντά.

Την Παρασκευή ο Ολλανδός έμπειρος τεχνικός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, δεδομένου ότι το -8 από την πρωτοπόρο Τσέλσι μπορεί να μειωθεί την επόμενη αγωνιστική, όταν θα την αντιμετωπίσει στο Λονδίνο.

Για την ώρα προέχει το μεγάλο ντέρμπι της πόλης, όπου σίγουρα όλοι θα θέλουν να δώσουν ακόμα μία… «κλωτσιά» στη Σίτι και να την δουν ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία.

Βλέποντας την πρόσφατη προϊστορία, η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα δύο πιο πρόσφατα ντέρμπι, ενώ η Σίτι έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα μεταξύ τους. Αν καταφέρει να κερδίσει και πάλι αυτή θα είναι η πρώτη φορά, που ομάδα κερδίζει πέντε σερί φορές τη Γιουνάιτεντ στην Premier League. Στα επτά τελευταία μεταξύ τους η Σίτι έχει έξι νίκες. Μάλιστα στις τρεις τελευταίες τους επισκέψεις στο Old Trafford έχουν ισάριθμες νίκες, σκοράροντας 11 γκολ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς εντός έδρας από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η Σίτι έχει τρεις σερί ήττες στα ισάριθμα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην Premier League, ενώ δεν κρατά ανέπαφη την εστία της εκτός έδρας από τις 13 Δεκεμβρίου, σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου.