Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκη πρεμιέρα στο 2.30

Στην πρεμιέρα μιας μεγάλης σειράς, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Βαρκελώνη στοχεύοντας στην αρπαγή του πλεονεκτήματος έδρας. Η Μπαρτσελόνα είναι μια αρκετά ποιοτική ομάδα με ουκ ολίγες όμως αδυναμίες αγωνιστικά και πνευματικά.

Τα μεγάλα ματς σεζόν έφτασαν και οι ερυθρόλευκοι είναι και πάλι μέσα στο μείγμα. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο αλλά σε καμία περίπτωση, για πολλούς λόγους, δεν αποτελεί φόβητρο. Οι δύο ήττες των ερυθρολεύκων στο ματσάρισμα της κανονικής περιόδου δεν συνιστούν απαραίτητα τόσο κακό οιωνό για τις πιθανότητες τους στη σειρά, όμως πρέπει να διαβαστούν σωστά.

Οι Καταλανοί έχουν ταλέντο, μέγεθος, υψηλό IQ και καλά δουλεμένες συνεργασίες στο αμυντικό κομμάτι. Διαβάζουν εγκαίρως κάθε κατάσταση στο μισό γήπεδο και έχουν πολλούς δημιουργούς στο ρόστερ τους, σε διαφορετικές θέσεις της πεντάδας. Έχουν επίσης πολλές διακυμάνσεις μέσα στο σαραντάλεπτο. Η επίθεση τους δεν έχει προσωπική φάση και εάν η ελληνική άμυνα πλήξει τις συνεργασίες τους και τους κατευθύνει στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να χαμηλώσει σημαντικά τους παραγωγικούς τους δείκτες.

Το δίδυμο Λαπροβίτολα-Βέσελι και ο Τζαμπάρι Πάρκερ (υπέγραψε νέο συμβόλαιο πρόσφατα) θα αποτελέσουν τους πυλώνες των Καταλανών στο παραγωγικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός οφείλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις δεξιότητες της γραμμής των φόργουορντ του αντιπάλου όπου η εμπειρία του Κάλινιτς και η Off-screen ικανότητα του Αμπρίνες (καλός και στο ανοιχτό γήπεδο) μπορούν να κάνουν ζημιά. Δυστυχώς η απουσία του Παπανικολάου εδώ σήμερα, μπορεί να αποβεί κομβική καθότι οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να καταφύγουν ακόμα και σε μη συμβατικά σχήματα για να καλύψουν το κενό.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα ακουμπήσει στο ρολάρισμα του ψηλού μέσα από Pick & Roll δράσεις, κομμάτι όπου η καταλανική άμυνα είναι εξαιρετικά αδύναμη (Νο18 στη διοργάνωση). Εκτός από την επιθετική δυναμική των ψηλών του, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και την οξυδέρκεια των χειριστών του λοιπόν σε όλη τη σειρά με την απόδοση των Ουίλιαμς-Γκος και Ουόκαπ να αποτελεί βαρόμετρο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρεθεί σε αυτήν τη θέση ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Ξέρουν να παίζουν τέτοια ματς και μπορούν να διαχειριστούν συναισθηματικά την ένταση μιας τέτοιας σειράς. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο με περισσότερο ταλέντο από την ελληνική ομάδα η οποία όμως υπερέχει σε όρους physicality και προπονητική κατεύθυνση. Δεδομένης και της απουσίας του Παπανικολάου, οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί στο εναρκτήριο ματς όμως η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να τους κρατήσει χαμηλά, δίνοντας μας μια κλειστή αναμέτρηση.

Bet Builder με Xάντικαπ Μπαρτσελόνα -2.5 και Nigel Williams-Goss Πόντοι 7+ σε απόδοση 2.30 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog