bayernbarca

Αυλαία με τέσσερις ‘τελικούς’ στους ομίλους του Champions League!

Στους περισσότερους ομίλους του UEFA Champions League η μάχη της πρόκρισης έχει κριθεί, υπάρχουν όμως και τα group όπου η τελευταία αγωνιστική έχει χαρακτήρα θρίλερ.

Όπως σε αυτό που συμμετέχουν οι Λίβερπουλ, Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο. Οι ‘κόκκινοι’ μπορεί να έκαναν… παρέλαση με 5/5 ως την πρώτη θέση, οι υπόλοιποι ωστόσο βράζουν στο ίδιο ζουμί. Πόρτο 5 βαθμοί, Μίλαν και Ατλέτικο από 4, μπαίνουν στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ψάχνοντας το εισιτήριο πρόκρισης από την δεύτερη θέση. 

Η Μίλαν υποδέχεται τη Λίβερπουλ και μοναδικό ζητούμενο είναι η νίκη. Αν έχει ένα θεωρητικά πλεονέκτημα η ιταλική ομάδα, αυτό έγκειται στο γεγονός πως η αντίπαλος της είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά και το βαρύ πρόγραμμα αναμένεται να την αναγκάσει σε ροτέισον. 

Αυτό δεν σημαίνει πως η Λίβερπουλ θα είναι αδιάφορη και στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο όσο να ‘ναι η συγκέντρωση δεν μπορεί να βρίσκεται στο 100%. Επιπλέον οι παίκτες έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους την διαχείριση της κούρασης αλλά και τον φόβο ενός τραυματισμού. Και μοιραία δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ρισκάρουν στο χορτάρι. 

Για τους ‘ροσονέρι’ το ματς είναι τελικός και οι τρεις βαθμοί απαραίτητοι για τον στόχο τους, πάντα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Πόρτο – Ατλέτικο. Η Λίβερπουλ έχει πετύχει από νωρίς την πρόκριση στους 16 και εύλογα θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα το επόμενο διάστημα. 

Η Μίλαν θα στηριχθεί στους πιο έμπειρους παίκτες της σε αυτή την προσπάθεια και η νοοτροπία νικητή του Ιμπραχίμοβιτς θα παίξει τον ρόλο της. Ο Σουηδός έχει και τον όγκο και την ποιότητα αλλά και την οξυδέρκεια να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Να σκοράρει ο Ιμπραχίμοβιτς και να κερδίσει η Μίλαν σε απόδοση 3.00 στη Stoiximan.

Πόρτο και Ατλέτικο θα δώσουν τη δική τους μάχη στην Πορτογαλία. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είναι στο +1 αλλά δεν μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια στο σενάριο της ισοπαλίας. Το μόνο που θα τους εξασφάλιζε 100% είναι η 3η θέση. Ομοίως και οι ‘ροχιμπλάνκος’ έχουν μπροστά τους έναν μονόδρομο. Μόνο οι τρεις βαθμοί μπορούν να φέρουν πρόκριση. 

To ξεκίνημα της αναμέτρησης θα είναι αναγνωριστικό, το αυτί στημένο και στο Μιλάνο, Πόρτο και Ατλέτικο θα πάρουν η μια τα μέτρα της άλλης πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε ρίσκο. Μοιραία ωστόσο το ματς θα ανάψει προϊόντος του χρόνου και βάσει της κρισιμότητας του, η δράση θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στο τέλος. Το over 1,5 γκολ & over 4,5 κόρνερ του δεύτερου ημιχρόνου, σε απόδοση 3.90 στο MatchCombo της Stoiximan.

Mε την πλάτη στον τοίχο η Μπαρτσελόνα

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα σε Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, στην κεκλεισμένων των θυρών ‘Allianz Arena’ του Μονάχου. Η Μπάγερν έχει κάνει… βόλτα τον όμιλο και με 5/5 έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Μπαρτσελόνα με 7 βαθμούς και Μπενφίκα με 5 διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική. 

Οι Πορτογάλοι υποδέχονται τη Ντινάμο Κιέβου και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν τη νίκη. Επομένως η πίεση μεταφέρεται κυρίως στην πλευρά των Καταλανών, που θα πρέπει να πάρουν τρίποντο στη Γερμανία για να αισθάνονται ασφαλείς…

Πολύ δύσκολη η αποστολή τους, έστω κι αν η Μπάγερν είναι αδιάφορη όσον αφορά τη βαθμολογία. Οι άδειες εξέδρες μπορεί να επηρεάσουν τους γηπεδούχους σε συνδυασμό με την απώλεια κινήτρου. Και πάλι όμως η φετινή Μπαρτσελόνα δεν πείθει ότι μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Να βρει ένα γκολ πάντως στο Μόναχο είναι στις δυνατότητες της, καθώς και η άμυνα των Βαυαρών δεν εμπνέει ιδιαίτερα. Να κερδίσει η Μπάγερν, να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και over 3,5 γκολ στο ματς συνολικά σε απόδοση 3.65 στη Stoiximan. 

Και μπορεί τα ονόματα να μην ιντριγκάρουν το ίδιο, αλλά πολύ μεγάλο ματς έχουμε και στο Μπέργκαμο για το Group F της διοργάνωσης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη καπαρώσει την πρώτη θέση και για την δεύτερη ερίζουν Βιγαρεάλ και Αταλάντα. 

Το ‘κίτρινο υποβρύχιο’ έχει 7 βαθμούς και πάει στην έδρα των ‘μπεργκαμάσκι’ που έχουν 6 για να υπερασπιστεί αυτό το +1. Η Αταλάντα ωστόσο είναι σε καταπληκτική κατάσταση, τρέχει έαν αήττητο σερί 9 αγώνων στην Serie A και με πέντε σερί νίκες -οι δύο στις έδρες των Γιουβέντους και Νάπολι- είναι πλέον γερά στη μάχη του τίτλου.

Το επιθετικό ταλέντο, η ταχύτητα και η δύναμη της Αταλάντα από τη μέση και μπροστά είναι στοιχεία που διαθέτει η ομάδα του Γκασπερίνι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έστω κι αν αυτό συμβαίνει εις βάρος της ανασταλτικής λειτουργίας. 

Η Βιγιαρεάλ ωστόσο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στον τρόπο που διαχειρίζεται την πίεση και ξεκινάει το build up από χαμηλά με τρομερή αυτοπεποίθηση και υπομονή. Όσο δύσκολο φαντάζει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της, άλλο τόσο δύσκολο είναι να μην βρει ευκαιρίες να σκοράρει απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων.  

Το ματς είναι ‘τελικός’, όμως η λογική προσέγγισης του αγώνα για την Αταλάντα δεν θα αλλάξει. Και μπορεί να οδηγήσει σε ένα 90λεπτο γεμάτο συγκινήσεις και εναλλαγές στο σκορ. Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης σε απόδοση 7.40 στη Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές