Συνέντευξη Τύπου προπονητών World League

Μία συνέντευξη Τύπου παρουσία του Σωτήρη Δρίκου, ποτέ δεν εξελίσσεται σε τυπική διαδικασία και φυσικά δεν διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα. Κι αν αυτή τη φορά δεν πρόσφερε κάποιες από τις ατάκες του που γράφουν ιστορία, η αλήθεια είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην σημερινή επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων του World League που θα διεξαχθούν το επόμενο τριήμερο (19-21 Ιουνίου) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στην τοποθέτηση του ο έλληνας τεχνικός αφού καλωσόρισε τους συναδέλφους του στην Θεσσαλονίκη στάθηκε αρχικά στο τι έγινε στο Μεξικό χαρακτηρίζοντας το πρώτο τουρνουά λίγο περίεργο για την εθνική γιατί: «παίζαμε σε μεγάλο υψόμετρο, η κούραση ήταν μεγάλη, υπήρχε μεγάλη υγρασία και ζέστη και ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά είχαν πρόβλημα όλες οι ομάδες πλην του Μεξικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάθηκε πάνω από το 20% των σερβίς».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στο Μεξικό διαμορφώθηκαν νέες ισορροπίες με τον κ. Δρίκο να χαρακτηρίζει τον όμιλο μας: «κλειστό, αμφίρροπο και με εύθραυστες ισορροπίες», ενώ για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός το να κερδίσουμε και τα τρία ματς αλλά «το να παίξουμε όσο πιο κοντά στις δυνατότητες μας, όπως κάναμε στο τουρνουά της Σμύρνης όπου ήμασταν χωρίς απουσίες. Μ’ αυτή τη λογική βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και αρχικά έχουμε στο μυαλό μας το ματς με το Μεξικό που παίζει ένα διαφορετικό βόλεϊ που δύσκολα αποκρυπτογραφείται».

Όσον αφορά τώρα την συμμετοχή των Τζούριτς, Στεφάνου εμφανίστηκε συγκρατημένος τονίζοντας ότι: «δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα παίξουν ή ενδεχομένως δεν θα είναι σε θέση να βγάλουν όλο το τουρνουά. Προφανώς όταν έχεις πλήρη ομάδα έχεις διαφορετικές δυνατότητες. Καμία φορά όμως οι ελλείψεις φέρνουν συσπείρωση και η πληρότητα εφησυχασμό, αυτό πρέπει να το προλάβουμε».

Στο τελευταίο κομμάτι της τοποθέτησης του, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου και την σημασία του για τους ίδιους τους αθλητές…

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά και των όμορων νομών μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι όπως πέρσι ήρθε στον Εύοσμο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, θα έρθει και στο Αλεξάνδρειο ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Κι αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια».

Οι λεπτές ισορροπίες των φιλοξενούμενων

Όσον αφορά τους τρεις προπονητές των άλλων ομάδων όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να παρουσιαστούν οι ομάδες τους καλύτερες συγκριτικά με το πρώτο τουρνουά, με τον Φλάβιο Γκουλινέλι (Σλοβακία) να χαρακτηρίζει κομβικό για τον όμιλο μας τον αγώνα Σλοβακίας – Κίνας και τον Ρομπέρτο Βίλτσες (Μεξικό) να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην Κίνα, δηλώνοντας όμως εντυπωσιασμένος από την μαχητικότητα της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γκουότσεν Σίε (προπονητής Εθνικής Κίνας): «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ και να βλέπουμε φίλους και έναν τόσο μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι από το Μεξικό ως εδώ, όμως είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε χθες. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση κι ελπίζω αυτή την εβδομάδα να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας.

Όπως και για τις άλλες ομάδες έτσι και για τη δική μας υπάρχουν προβλήματα. Στο Μεξικό δεν υπήρχε σταθερότητα κι έγιναν πολλά λάθος σέρβις. Έχουμε κι εμείς πολλούς νεαρούς στην ομάδα. Μετά το Μεξικό είπαμε στους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό κι αυτό περιμένουμε να κάνουν».

Φλάβιο Γκουλινέλι (προπονητής Εθνικής Σλοβακίας): «Είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και να συναντώ ξανά παλιούς φίλους. Ερχόμαστε από το Μεξικό όπου δεν κάναμε τα καλύτερα μας παιχνίδια κι εδώ θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας πριν το φάιναλ φορ στην Μπρατισλάβα.

Δεν ξέρω τι διαφορετικό μπορώ να περιμένω από το τουρνουά εδώ σε σχέση με αυτό στο Μεξικό, αλλά ξέρω τι ακριβώς πρέπει να περιμένω από την ομάδα μου. Δεν παίξαμε τα καλύτερα μας παιχνίδια στο Μεξικό, ίσως επειδή ήμασταν κουρασμένοι, ίσως επειδή προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να παίξουμε εδώ καλύτερο βόλεϊ, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της Κίνας το οποίο πιθανότατα θα είναι το κλειδί για την πρώτη θέση στον όμιλο».

Χουάν Ρομπέρο Βίλτσες (τεχνικός Εθνικής Μεξικό): «Θέλω να ευχαριστήσω την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα που μας δέχτηκαν όμορφα. Η ομάδα μας δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε στη χώρα μας στο Μεξικό. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα εδώ και να διορθώσουμε τα αποτελέσματα μας. Η Κίνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ, αλλά νομίζω πως η μία ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Για εμένα η έκπληξη ήταν η Ελλάδα η οποία επέστρεψε δυναμικά και έπαιξε περισσότερα σετ από όλους μας. Περιμένω να δω περισσότερα από όλες τις ομάδες σε αυτό το τουρνουά».