luka doncic real Stoiximan Blog

Στη Χώρα των Θαυμάτων…

Η Φενέρμπαχτσε έκανε εχθές μια βόλτα στη Χώρα των Θαυμάτων. Εκεί που αφεντικό είναι ο Λούκα Ντόνσιτς. Η μπασκετική Ευρώπη παρακολουθεί με προσήλωση κάθε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Σλοβένου μάγου στην ήπειρο μας και η ιστορία καταγράφει τα κατορθώματα του..

Luka Doncic Real Madrid

Γράφεται ιστορία, νομίζω όλοι πλέον το έχουν καταλάβει. Ο Λούκα Ντόνσιτς πιστοποιεί με κάθε δυνατό τρόπο ότι πρόκειται για one of a kind ταλέντο, έχοντας αποκτήσει τη ταμπέλα τπυ “ευλογημένου”. Του παιδιού στο οποίο έχει δωθεί μια άδεια εκ των άνωθεν ώστε να πράττει αυτό που θέλει ακολουθώντας τη διαδρομή των Γραφών που τον θέλει να φτάνει στη κορυφή του κόσμου.

luka doncic against CSKA

Ίσως η φετινή (πρωτοφανής) ατυχία που έχει χτυπήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Ίσως έτσι να στρωθεί ιδανικά το χαλί ώστε ο νεαρός ταχυδακτυλουργός να ξεδιπλώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ρεπερτορίου του μαζί με μπόλικα heroics ώστε να κρατήσει τη “Βασίλισσα” στον αφρό.. Θα φανεί στη συνέχεια. Οι Μαδριλένοι έχουν ακουμπήσει επάνω του για να ματσάρουν τις απουσίες των Γιούλ, Ράντολφ, Αγιόν (βασικά μέλη του κορμού της ομάδας και πυλώνες του παιχνιδιού της σε άμυνα και επίθεση) και αυτός όχι απλά ανταποκρίνεται αλλά εκπλήσει προφανώς και τον ίδιο του τον εαυτό κάθε φορά καταφέρνοντας κάτι μεγαλύτερο. Ο Πάμπλο Λάσο έχει βάλει τα χέρια του στο πιο βαθύ μέρος του κουτιού των δεξιοτήτων του Σλοβένου, προσπαθώντας να τον αξιοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο εντός του συνόλου του. Στη θέση “1”, στη θέση “4”, στο χαμηλό ποστ, σε ρόλο δημιουργού στο μισό γήπεδο ή τη τρανζίσιον επίθεση..

Εχθές το βράδυ στη Κωνσταντινούπολη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρέθηκε παγιδευμένη στη “Χώρα των Θαυμάτων”. Εκεί που κατοικούν παραμυθένιες φιγούρες οι οποίες σε αυτή τη περίπτωση είχαν τη μορφή κινήσεων σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Ο Ντόνσιτς αποτέλεσε ένα άλυτο γρίφο για την άμυνα της τουρκικής ομάδας με την ικανότητα να αποκωδικοποιεί την άμυνα και να προσαρμόζει τη φύσης της επίθεσης του ανάλογα με τον αντίπαλο που είχε κάθε φορά απέναντι του.

 

 

Ο Ντόνσιτς τελείωσε το ματς με 20 πόντου, 8 ριμπάουντ και 10 τελικές. Ήταν άστοχος από το τρίποντο (1/7) όμως βρήκε τον τρόπο ακόμα και σε αυτή την “άκαπνη” σε επίπεδο περιφερειακής εκτέλεσης βραδιά να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτό που χρίζει της μεγαλύτερης προσοχής αναφορικά με τη σκέψη μας απέναντι στο “φαινόμενο”, είναι το γεγονός ότι πλέον, όλα αυτά που πετυχαίνει μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά. Στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης, κάτω από το φεγγάρι του Βοσπόρου και με τη παρουσία του “αφεντικού” του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η παράσταση του νεαρού βρίσκει το ιδανικό περιτύλιγμα. Το καλοκαίρι, πριν το ξεκίνημα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (το οποίο εξελίχθηκε σε θρίαμβο της ομάδας του) είχαμε πει ότι ο Ντόνσιτς είναι το πιο δύνατό “άλογο” στη κούρσα” για τον MVP της ερχόμενης ΕL. Πέντε μήνες μετά, όσο αδόκιμος και εάν είναι ο όρος, η επιλογή εκείνη μοιάζει το πιο ασφαλές στοίχημα στην απρόβλεπτη φετινή Ευρωλίγκα..