Σερβία-Ελλάδα: Τιτανομαχία στο 2.70

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τη φιναλίστ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, Σερβία. Γιάννης εναντίον Γιόκιτς λοιπόν και οι προβολείς του παγκοσμίου μπάσκετ στρέφονται στη «Beogradska Arena».

Ένα τεστ με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας δίνει απόψε η Εθνική μας ομάδα στο Βελιγράδι, αντιμετωπίζοντας έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως η Σερβία. Είναι μια αναμέτρηση που θα λειτουργήσει ως κριτήριο αξιολόγησης σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας του συνόλου μας, λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα εναντίον του Καναδά.

Όλοι θυμόμαστε άλλωστε το υπερθέαμα στο αντίστοιχο φιλικό, τέλη Αυγούστου του 2022. Τότε είχαμε ηττηθεί με 100-94 από τους οικοδεσπότες με τον Γιάννη να σκοράρει 40 πόντους και τον «Τζόκερ» 29 για λογαριασμό των Σέρβων. Δύο περίπου χρόνια μετά, φαίνεται ότι υπάρχει το υπόβαθρο ώστε να δούμε και πάλι ένα τέτοιο παιχνίδι.

Οι Σέρβοι έχουν ελίτ ποιότητα, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να είναι ο παίχτης-κλειδί που μπορεί να εκτοξεύσει τις δυνατότητες αυτού του συνόλου. Είναι πολύ ισχυροί στη γραμμή ψηλών με τους Μιλουτίνοφ-Πετρούσεφ δίπλα στον σούπερ-σταρ Γιόκιτς και τον Νίκολα Γιόβιτς να επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Η παρουσία του Μίσιτς και των πολλών skilled «πλαγίων» (Γκούντουριτς, Μαρίνκοβιτς, Ντόμπριτς) δίνει τεράστιο βάθος σε μια ήδη μεγάλη δεξαμενή επιθετικών δεξιοτήτων.

Η Επίσημη Αγαπημένη οφείλει να βρει λύσεις απέναντι σε μια καλά κατασκευασμένη άμυνα με πολύ δουλεμένες συνεργασίες. Οι Σέρβοι σφίγγουν σταδιακά τη θηλιά στον «λαιμό» της αντίπαλης επίθεσης, δημιουργώντας μεγάλα νεκρά διαστήματα και πληθώρα δύσκολων εκτελέσεων.

Το ανοιχτό γήπεδο μπορεί να είναι το «κρυφό χαρτί» για το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη και παράλληλα η απάντηση απέναντι σε μια τόσο συμπαγή άμυνα μισού γηπέδου. O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι άλλωστε ασυναγώνιστος σε τέτοιες καταστάσεις. Παίχτης-κλειδί για την ομάδα μας, ο Ντίνος Μήτογλου. Το περιφερειακό του σουτ (όπως και αυτό του Παπαγιάννη από τη θέση «5») και συνολικά η ικανότητα του να συνδεθεί με το καλάθι, μπορεί να βάλει πίεση στην άμυνα των Σέρβων και να πολλαπλασιάσει τους χώρους για το κάθετο παιχνίδι του Γιάννη.

Bet Builder με Χάντικαπ Σερβία -1.5 και Konstantinos Mitoglou Πόντοι 8+ σε απόδοση 2.70 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog