villa chelsea

Premier League: Τίποτα δεν είναι εύκολο (vids)

Η 24η αγωνιστική της Premier League επιβεβαίωσε, αν μη τι άλλο, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε από την κορυφή, όπου Chelsea και Manchester City προέρχονταν από τη μεταξύ τους ισοπαλία (1-1) στο Stamford Bridge και ήθελαν αμφότερες επιστροφή στις νίκες. Μόνο η μία τα κατάφερε.

Η Chelsea επικράτησε δύσκολα με 1-2 της Aston Villa εκτός έδρας, με τον Mourinho να παίρνει την πρώτη του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος στο Villa Park και τη Villa να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 659 λεπτά, όταν ο Okore ισοφάρισε το γκολ του Hazard και πριν ο Ivanovic πετύχει το νικητήριο γκολ των «Μπλε».

Αυτή η νίκη έδωσε διαφορά επτά βαθμών στην Chelsea (1.13 για κατάκτηση στον Stoiximan.gr), από τη Manchester City, που για πέμπτο παιχνίδι (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) δεν κέρδισε. Οι «Πολίτες» υποδέχονταν τη Hull, η οποία προηγήθηκε στο 35’ και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Milner ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Πέρα από τις δύο όμως, που μάχονται για τον τίτλο (ή μήπως έγιναν μία πλέον;) υπάρχουν κι άλλα πράγματα, που παραμένουν άλυτα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής άνοιξε με το μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, Tottenham-Arsenal, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11’, αλλά ο Harry Kane πέτυχε δύο γκολ (56’, 86’) κι έδωσε τη νίκη, που εκτός από το ότι ήρθε στο ντέρμπι, έδωσε και τη δυνατότητα στα «Σπιρούνια» να προσπεράσουν τους «Κανονιέρηδες» και να είναι πλέον στην πέμπτη θέση, έναν πίσω από την τέταρτη και δύο από την τρίτη, άρα μέσα στο παιχνίδι για το Champions League. Μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται ακόμα και η Arsenal, που είναι μεν έκτη, αλλά μόλις τρεις βαθμούς από την τρίτη Southampton.

H Southampton, ανέβηκε στην τρίτη θέση το Σάββατο, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της QPR με 0-1, με γκολ του Mane στις καθυστερήσεις και παρέμεινε εκεί μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της Manchester United (στο 2.40 στην αγορά “Νικητής χωρίς Μάντσεστερ Σ., Τσέλσι”) με τη West Ham (1-1) την Κυριακή. Τα «Σφυριά» προηγήθηκαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Daley Blind.

Στα υπόλοιπα… μέτωπα, η κατάσταση εντός της ζώνης του υποβιβασμού έμεινε η ίδια, με τις Hull, QPR και Leicester να παραμένουν στις θέσεις τους, αν και η πρώτη πήρε βαθμό στο Etihad. H Burnley, που αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τη Stoke (1-1) είναι έναν βαθμό και μια θέση έξω από τη ζώνη, η Villa μια θέση κι έναν βαθμό παραπάνω και η West Brom, που αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Burnley (2-2), την Κυριακή, τρεις θέσεις και τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη.

Με την ισοπαλία (1-1) στη Swansea, η Sunderland είναι τέσσερεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Crystal Palace κέρδισε τη Leicester εκτός έδρας και απέχει πλέον έξι βαθμούς. Ακριβώς από πάνω της είναι η Everton, που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Liverpool, το Σάββατο. Οι «Κόκκινοι» είναι στην έβδομη θέση, μόλις τέσσερεις βαθμούς από την πέμπτη θέση, της Ευρώπης, και πέντε από το Champions League. Με 14 αγωνιστικές ακόμα στο πρόγραμμα, κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει εκτός της διεκδίκησης μιας εξ αυτών των θέσεων.

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League παρακάτω και για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ:

 

premier league table