stoiximanblog

Ο Παναθηναϊκός θα τρέχει, ο Ολυμπιακός θα πατάει φρένο…

Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Υπάρχει το ταλέντο, η αφοσίωση στο πλάνο και η επιμονή να το εφαρμόσεις σωστά μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάπως έτσι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, σε μία ακόμη μεταξύ τους αναμέτρηση, τη φετινή σεζόν, το βράδυ της Παρασκευής (2/3, 9: 15 μμ) στο ΟΑΚΑ, ξέρουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερα περιθώρια να αιφνιδιάσουν ο ένας τον άλλον.

Τα κουκιά είναι πια μετρημένα για τον κόουτς Πασκουάλ και τον κόουτς Σφαιρόπουλο και την όποια έκπληξη θα επιδιώξουν, θα είναι μέσω των νεοφερμένων Τζέιμς, Πέιν από τη μία και Μπράουν από την άλλη και του επανακάμψαντα από τον τραυματισμό του, Τιλί.

Αν οι δύο Αμερικανοί του Παναθηναϊκού και οι δύο ουσιαστικά «καινούργιοι» παίκτες του Ολυμπιακού, μπορούν να διαφοροποιήσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των ομάδων τους, τότε, ναι οι δύο προπονητές ίσως βγάλουν άσους από το μανίκι. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να πάνε στα σίγουρα.

Και αυτά τα σίγουρα για τον μεν Παναθηναϊκό είναι να επιδιώξει να πάρει το ριμπάουντ και να τρέξει στον αιφνιδιασμό, για τον δε Ολυμπιακό να κρατήσει με κάθε τίμημα χαμηλά το τέμπο του αγώνα και να κατεβάσει το σκορ.

Με δυο λόγια όσο οι πράσινοι θα πατάνε γκάζι, τόσο οι Πειραιώτες δεν θα αφήνουν το φρένο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι πέρα από παράτολμο (ειδικά για τον Ολυμπιακό) και ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο τριφύλλι αναμένουν την… επαναδραστηριοποίηση του Νικ Καλάθη, που στο ματς με την Κίμκι ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του ενώ στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι ο παράγοντας Παπανικολάου θα μπορέσει πέρα από το να δέσει την άμυνα, να λειτουργήσει καταλυτικά και στην επίθεση. Όλα αυτά βέβαια, θεωρητικά. Στην πράξη θα φανούν στο παρκέ μετά το πρώτο τζάμπολ.