O Κωστάκης που έγινε ΜΑΝOLAS!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Κώστα Μανωλά από την Ρόμα. Ακόμη και στην εποχή που τα χρήματα που δαπανώνται για έναν ποδοσφαιριστή ξεπερνούν κάθε φαντασία, ένα τέτοιο ποσό προκαλεί δέος. Πόσο μάλλον δε όταν δίνεται για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, που όταν ξεκίνησε την καριέρα του είχε να διαβεί πέρα από τον δικό του δρόμο και αυτόν ενός μύθου. Του θείου του.

Τότε που ακόμη και το να τον λες μέσα στο γήπεδο «Μανωλά» αντιμετωπιζόταν από κάποιους περίπου ως… ιεροσυλία. Ο Κώστας όμως δούλεψε, δούλεψε σκληρότερα από κάθε άλλον παίκτη της γενιάς του, έφυγε από την ΑΕΚ, πήγε στον Ολυμπιακό, από εκεί στη Ρόμα και από εκεί ενδεχομένως στη Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο. Του κορυφαίου, όπως λένε, προπονητή στον πλανήτη. Αυτόν που απαιτεί από τη διοίκηση του να τινάξει την μπάνκα στον αέρα για να φέρει στο Νησί τον Κώστα.

Έναν τύπο που δεν είναι πια… ιεροσυλία να τον πεις Μανωλά γιατί είναι πια MANOLAS. Και η σφραγίδα στο διαβατήριο του για τα  κορυφαία σκαλοπάτια του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου, δεν είναι από κάποιο πρωτάθλημα «κουκουρούκου» αλλά από το πιο σκληροτράχηλο της Ευρώπης. Το Καμπιονάτο. Εκεί που για να πετύχεις όταν είσαι αμυντικός πρέπει να κάνεις… παπάδες κι όχι απλά να διώχνεις τη μπάλα. Ανεξάρτητα αν ο Κώστας Μανωλάς πάει ή όχι στους «Κόκκινους Διαβόλους», οι δικοί του διάβολοι έχουν ήδη νικηθεί. Το μυστικό του ήταν η σκληρή δουλειά και η άγνοια κινδύνου. Αυτή που χαρακτηρίζει τους μεγάλους.

SOKIN