sergio markarian

Ντεμπούτο με την πλάτη στον τοίχο

Νέα εποχή ξεκινά για την Εθνική Ελλάδας, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της.

Η Εθνική Ελλάδας είναι με την… πλάτη στον τοίχο, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του έκτου προκριματικού ομίλου για το EURO 2016 με έναν βαθμό, μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Η ομάδα των πρώτων τεσσάρων αγώνων δεν είχε καμιά σχέση με αυτή, που είχαμε παρακολουθήσει σε προηγούμενες διοργανώσεις. Έτσι, μετά από τα αποτελέσματα, αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έφυγε και ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Εθνικής στον αγώνα με την Ουγγαρία.

Η αντίπαλος της εθνικής είναι τρίτη με επτά βαθμούς και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι θα έχει ελπίδες για πρόκριση. Στο τελευταίο παιχνίδι της επικράτησε με 1-0 της Φιλανδίας εντός έδρας, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ εκτός έδρας τα Νησιά Φαρόε. Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της, με τη Ρουμανία αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1), ενώ στο πρώτο της παιχνίδι στα προκριματικά ηττήθηκε με 1-2 από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Ελλάδα πήρε τον μοναδικό βαθμό της εκτός έδρας, στο παιχνίδι με τη Φιλανδία (1-1). Τα υπόλοιπα παιχνίδια, που έδωσε, ήταν εντός έδρας και ηττήθηκε σε όλα, χωρίς καν να σκοράρει.

Επιστροφές και πρώτες κλήσεις περιέχει το… μενού της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας. Ο Κώστας Κατσουράνης επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά το πέρασμα από την Ινδία και ο παίκτης του Ατρόμητου βρίσκεται και πάλι στην αποστολή.

Για πρώτη φορά βρίσκονται στην αποστολή οι Γιαννιώτας, Λαγός, Γιάννου και Βελλίδης. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο αμυντικός της Βερόνα, Βαγγέλης Μόρας.

Το αν θα μπορέσει ο Σέρχιο Μαρκαριάν να αντιστρέψει την κατάσταση τόσο από άποψη ψυχολογίας όσο και αποτελεσμάτων, μένει να φανεί στα επόμενα έξι παιχνίδια του ομίλου. Το θέμα είναι αν η ομάδα δείξει κάτι από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του Ουρουγουανού στον πάγκο.

Στο 3,05 η απόδοση της Ελλάδας για νίκη στην Ουγγαρία, με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Βαθμολογία

1) Ρουμανία 10

2) Βόρεια Ιρλανδία 9

3) Ουγγαρία 7

4) Φιλανδία 4

5) Νησιά Φαρόε 3

6) Ελλάδα 1