Tatum

NBA Finals Game 6: Η Νέμεσις των λαθών

Οι Ουόριορς έμειναν όρθιοι στην αντεπίθεση του αντιπάλου και πήραν το καθοριστικό πέμπτο ματς στο Σαν Φρανσίσκο. Πλέον οι Σέλτικς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Και ίσως αυτό να μην είναι τόσο κακό νέο για την ομάδα του Ime Udoka.

O Στεφ Κάρι και οι «συμπολεμιστές» του ανέτρεψαν τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί μετά τον τρίτο τελικό και επέστρεψαν πλέον στο τιμόνι μιας πολύ αμφίροπης σειράς. Ουόριορς και Σέλτικς μοιάζουν με δύο παιδιά του δρόμου που παλεύουν, κυλιούνται στο έδαφος όντας το ένα επάνω από το άλλο με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι μια μάχη αντοχής.

Οι τελικοί του ΝΒΑ σε LIVE Streaming* στη Stoiximan

Στον πέμπτο τελικό είδαμε πρωτόγνωρα πράγματα. Ο Στέφ Κάρι έμεινε χωρίς εύστοχο τρίποντο, αστοχώντας και στις εννιά προσπάθειες του πίσω από τη γραμμή. Συνολικά οι  Ουόριορς «έγραψαν» 9/40 τρίποντο με τους τέσσερις starters τους (πέραν του Κλέι Τόμπσον ο οποίος είχε 5/11) να έχουν 0/19 προσπάθειες.  Οι Σέλτικς σούταραν καλύτερα (και πάλι), πήγαν διπλάσιες φορές στη γραμμή των προσωπικών, κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, είχαν τον ηγέτη τους σε σχετικά καλό βράδυ όμως ηττήθηκαν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τα λάθη (γυρνάμε στοχευμένα ξανά και ξανά σε αυτόν τον παράγοντα στα κείμενα μας) έχουν καθορίσει τη σειρά έως τώρα. Οι Σέλτικς μετρούν 12.0 λάθη στα δύο νικηφόρα παιχνίδια τους στους τελικούς και 17.0 στις τρεις ήττες. Στην πέμπτη αναμέτρηση  είχαν 18 λάθη έναντι 6 των γηπεδούχων. Οι Ουόριορς μάλιστα βρήκαν πολλούς έξτρα πόντους από αυτά τα λάθη της Βοστώνης, παίρνοντας την κατάλληλη ώθηση για να κερδίσουν το καθοριστικό αυτό παιχνίδι. Ο Ουίγκινς ήταν εκπληκτικός και το δίδυμο των Πέιτον-Πούλ έδωσε στον Στιβ Κερ 29 πόντους τη στιγμή που ο πάγκος των Κελτών δεν προσέφερε απολύτως τίποτα.

Andrew Wiggins Πόντοι  17+ σε απόδοση 1.62  

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ματς, η Βοστώνη έκανε τη μεγάλη της αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο (βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 51-39) επιστρέφοντας στο ματς και παίρνοντας κεφάλι 5 πόντων με τον Τέιτουμ να πετάει φωτιές. Σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν στον αφρό βρίσκοντας λύσεις με τον Τόμπσον και –με ένα εκπληκτικό σουτ του Πουλ στην εκπνοή- απογοήτευσαν τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας ξανά κεφάλι. Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

Πλέον οι Σέλτικς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Έκαναν δύο σερί ήττες για πρώτη φορά στην postseason και απώλεσαν το μομέντουμ αλλά και το προβάδισμα που είχαν στη σειρά. Οι έμπειροι Ουόριορς μεθοδικά ανέτρεψαν την κατάσταση και τώρα βρίσκονται με «το δάχτυλο στη σκανδάλη», ψάχνοντας τον τέταρτο τίτλο τους στα τελευταία οχτώ χρόνια.

Όμως αυτή η Βοστώνη είναι μια ομάδα που ξέρει να απαντάει. Το έκανε με απίστευτη συνέπεια στα φετινά playoffs και μπορεί να το κάνει και τώρα. Ίσως λοιπόν η συγκεκριμένη συνθήκη, κατά την οποία το «λάθος» απαγορεύεται για την ομάδα του Ουντόκα, να είναι η πλέον ενδεδειγμένη ώστε οι Σέλτικς να καταθέσουν στο παρκέ τον καλύτερο τους εαυτό. Στο TD Garden οι γηπεδούχοι θα χρειαστούν ένα παιχνίδι χαμηλού αριθμού λαθών και υψηλής ενέργειας στα μετόπισθεν για να στείλουν τη σειρά στη «ρώσικη ρουλέτα» του Game 7.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί επίσης να εμφανιστεί το supporting cast των Τέιτουμ και Μπράουν. Οι  Jays έβγαλαν κούραση στην τέταρτη περίοδο (και οι δύο μαζί μέτρησαν 5 πόντους με 2/9 σουτ και 3 λάθη στο διάστημα αυτό), δείγμα αν μη τι άλλο ανησυχητικό για τον κόουτς Ουντόκα. Επιβάλλεται λοιπόν να εμφανιστούν οι παίχτες-ρόλων της Βοστώνης για να υποστηρίξουν το αγωνιστικό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους σταρ της ομάδας μόνους εκεί έξω.

Bet Builder με Jaylen Brown Πόντοι 22+ και  Jayson Tatum Eύστοχα Τρίποντα 3+ σε απόδοση 1.97  

Από την άλλη πλευρά οι Ουόριορς βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Έχουν το μομέντουμ, την ποιότητα και την εμπειρία για να τελειώσουν τη σειρά στη Βοστώνη, τοποθετώντας μεθοδικά πίεση στον αντίπαλο ώστε αυτός να «πνιγεί» μέσα στο άγχος του. Ο Άντριου Ουίγκινς κάνει σπουδαία δουλειά στις θέσεις των φόργουορντ (21.5 πόντοι-14.5 ριμπάουντ στα δύο τελευταία ματς), ο Τόμπσον παίζει καλύτερα και η άμυνα του Γκόλντεν Στέιτ έχει καταφέρει να πειράξει το μυαλό των αντιπάλων γεννώντας λάθη. Ο Στιβ Κερ ξέρει πολύ καλά ότι  εκεί βρίσκεται το κλειδί του τίτλου. Η ροπή στο λάθος είναι η Νέμεσις των Σέλτικς. Η παθογένεια που θα ρίξει εκ των έσω το κάστρο τους.

Έχουμε μπροστά μας μια βραδιά έντασης στη Βοστώνη. Το  μομέντουμ είναι ξεκάθαρα στην πλευρά των Ουόριορς. Η ήττα στο 4ο ματς (αυτό που θα έδινε το καθοριστικό προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο) εντός έδρας φαίνεται ότι κλόνισε το «πιστεύω» των Κελτών οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι ακόμα δεν έχουν τελειώσει. Ασχέτως με την τελική κατάληξη, αναμένεται να  το προσπαθήσουν λυσσαλέα.

Bet Builder με Χάντικαπ Μπόστον Σέλτικς -2.5 και Πόντοι Under 223.5 σε απόδοση 2.26  

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog