NBA PLAYOFFS: Οι τρεις που έλαμψαν

Μπήκαν δυνατά, όντας αποφασισμένοι να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επιτυχία ακόμα και εάν αυτή πρόκειται να έρθει ενάντια στα προγνωστικά. Τρία από τα μεγαλύτερα αστέρια του ΝΒΑ, τα οποία αναμένεται να κυριαρχήσουν στη λίγκα τα χρόνια που ακολουθούν, έλαμψαν στο ξεκίνημα των playoffs.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των φετινών, καλοκαιρινών playoffs του ΝΒΑ ανήκουν στο παρελθόν. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και η ιδιαιτερότητα της συνθήκης  κάνει το παιχνίδι απρόβλεπτο. Τρία από τα αστέρια του παρόντος αλλά και του άμεσου μέλλοντος της λίγκας, κέρδισαν τις εντυπώσεις κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Πάμε να τα δούμε μαζί.

NBA στη Stoiximan με πλήθος ειδικών στοιχημάτων για τους παίκτες!

Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)

Την ώρα που η άμυνα της Βοστόνης δεχόταν τα δυνατότερα «χτυπήματα» του Τζόελ Εμπίντ στο ξεκίνημα του δεύτερου ματς, ο Τζέισον Τέιτουμ χαμογελούσε με νόημα, χωρίς ίχνος άγχους, λες και ήξερε τι θα επακολουθήσει. Η Βοστόνη επανήλθε στο ματς με τον 23 σούπερ σταρ της να κάνει ασύλληπτα πράγματα, σκοράροντας με εκπληκτική άνεση από την περιφέρεια (8/12 τρίποντα). Η ωριμότητα του Τέιτουμ (μετά την προίκα των περυσινών playoffs και τις πνευματικές ζυμώσεις που του πρόσφερε αυτή) είναι κάτι το πρωτόγνωρο για έναν σκόρερ αυτής της ηλικίας και απεικονίζεται στον τρόπο που αφήνει το παιχνίδι να έλθει σε αυτόν, ακόμα και στις βραδιές που δεν ξεκινάει τόσο δυνατά.

Ο πρώην σταρ του Ντιούκ κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ και στις δύο αναμετρήσεις με τους Σίξερς μετρώντας 32.5 πόντους (10/17 τρίποντα) και 9.0 ριμπάουντ. Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί σε μερικά χρόνια.

Λούκα Ντόνσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Με 70 πόντους στα δύο πρώτα «ΝΒΑ Playoffs» παιχνίδια της καριέρας του, ο Σλοβένος μάγος ξεπέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (είχε σημειώσει 69 στις δύο πρώτες του εμφανίσεις στα playoffs) στη σχετική λίστα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ντόνσιτς είναι κάτι μοναδικό, ένα σπάνιο αστέρι στον ουρανό του παγκοσμίου μπάσκετ.

Υπό την ηγεσία του οι Μαβς κοντράρουν στα ίσα στον πρώτο γύρο ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο του ΝΒΑ, τους Κλίπερς του Καουάι Λέοναρντ και του Πολ Τζορτζ. Μετά από 96’ λεπτά στη σειρά, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο (απογοητευμένος μετά τους 42 πόντους αλλά και τα 11 λάθη του πρώτου ματς) ο Ντόνσιτς μοιάζει ως ο καλύτερος παίχτης στο παρκέ. Η άμυνα των Κλίπερς ρίχνει επάνω του τα καλύτερα της όπλα αλλά μέχρι τώρα η μελωδία της φλογέρας του την έχει υπνωτίσει. Ο 21χρονος γκαρντ μετράει μέχρι τώρα 35.0 πόντους, 9.0 ριμπάουντ και 8.0 τελικές πάσες, νούμερα πολύ εντυπωσιακά μεν αλλά μάλλον «λίγα» μπροστά στη δυναμική του μπάσκετ της υπεροχής που πρεσβεύει.

Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)

Είχαμε πει στο preview των playoffs ότι αυτή η Γιούτα (χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς και τον Κόνλεϊ) θα χρειαστεί απαραίτητα το ξύπνημα του ηγέτη της, τουλάχιστον σε παραγωγικό επίπεδο, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους Νάγκετς. Όπερ και εγένετο… Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έκανε εκπληκτικά πράγματα στο πρώτο ματς, σκοράροντας 57 πόντους (τους 38 στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση). Είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των playoffs, πίσω από τους 63 του Μάικλ Τζόρνταν (στη σειρά του 1986  απέναντι στη Βοστόνη) και τους 61 του Έλτζιν Μπέιλορ (1961, επίσης απέναντι στους Σέλτικς).

Ο Μίτσελ ήταν εξίσου εντυπωσιακός και στο δεύτερο ματς όπου αγωνίστηκε αρκετή ώρα στο «1», βάζοντας εκπληκτικά σουτ (6/7 τρίποντα συνολικά για 30 πόντους) και μαζί την ομάδα του στο τιμόνι της αναμέτρησης για το 1-1. Οι Νάγκετς φαίνεται ότι δεν έχουν λύση απέναντι στην ορμητικότητα του σταρ της Γιούτα. Μετά από δύο αγώνες στη σειρά, ο 24χρονος Μίτσελ μετράει 43.5 πόντους (17/17 προσωπικές) , 5.0 ριμπάουντ και 7.5 τελικές πάσες. Αναμφίβολα, η πιο εντυπωσιακή παρουσία αθλητή στο ξεκίνημα της φετινής post season του ΝΒΑ.