NBA Picks 28/11: Μάχη στο Σολτ Λέικ

Οι Μπουλς και ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν επισκέπτονται το Σολτ Λέικ Σίτι όπου τους περιμένουν οι νεανικοί Τζαζ του Γουίλ Χάρντι σε μια μάχη που ξυπνάει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν των δύο ομάδων.

 

Με το τρενάκι του Λούνα Παρκ μοιάζει η πορεία των φετινών Μπουλς οι οποίοι παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα, όντας ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Οι «Ταύροι» έδειξαν την ποιότητα τους την περασμένη εβδομάδα  κερδίζοντας τις δύο καλύτερες ομάδες της Ανατολής (τους Μπακς στο Μιλγουόκι και τους Σέλτικς στο Σικάγο) αλλά και την απόλυτη έλλειψη σταθερότητας που τους διακρίνει, καθώς ακριβώς πριν τα δύο αυτά ματς είχαν ηττηθεί (με απίστευτο τρόπο) από το Ορλάντο εντός έδρας.

Ο Μπίλι Ντόνοβαν προσπαθεί να βρει την πολυπόθητη χημεία όμως η απουσία των Μπολ είναι καθοριστική. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε αλλά είναι η αλήθεια. Η άμυνα των Μπουλς είναι καλή όμως επιθετικά η ομάδα θέλει δουλειά. Ο ΝτεΜάρ Ντερόζαν (με το old scholl-παιχνίδι του) κουβαλάει το Σικάγο στις πλάτες του έχοντας 32.6 πόντους και 5.4 ασσίστ στα τελευταία 5 παιχνίδια, με τους Μπουλς να δείχνουν μια μικρή βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι.

DeMar Derozan Πόντοι 26+ σε απόδοση 1.57 στη Stoiximan

Στη Γιούτα οι Τζαζ μοιάζουν να ξεφουσκώνουν. Το 12-6 έγινε 12-10 με τους «Μορμόνους» να μετρούν 4 σερί ήττες, κατάσταση η οποία φαίνεται ότι τους έχει επηρεάσει (και) ψυχολογικά. Η τελευταία μάλιστα ήρθε οριακά (οι Τζαζ ήταν καλοί, ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες) στο Φοίνιξ όπου ο Ντεάντρε Έιτον κυριάρχησε στο «ζωγραφιστό» με 29 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Οι Τζαζ έχουν σαφές αμυντικό πρόβλημα και δεν θα είναι εύκολο να βρουν stops απέναντι στους ΝτεΡόζαν-Λαβίν. Θα είναι επίσης σημαντικό να αναχαιτίσουν τη δραστηριότητα του Βούτσεβιτς στον τομέα των ριμπάουντ. Η επίθεση τους δουλεύει καλά και μπορούν να παράγουν παρά την ποιότητα των Μπουλς στα μετόπισθεν. Η μάχη του Σολτ Λέικ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Bet Builder με Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς+7.5 και Πόντοι Over 224.5 σε απόδοση 2.03 στη Stoiximan

 Ματσάρα  στη Scotiabank Arena του Τορόντο όπου οι γηπεδούχοι του Νικ Νερς (Νο7 στην Ανατολή) φιλοξενούν τους καυτούς Καβς (Νο3). Δύο εξαιρετικά σύνολα με συμπαγείς άμυνες, αρκετά σκληρά για να επιβιώσουν στην ανταγωνιστική Ανατολική περιφέρεια.

Οι Ράπτορς περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του Pascal Siakam ο οποίος είναι εκτός από τις 4 Νοεμβρίου λόγω προβλήματος στη βουβωνική χώρα. Σε αυτά τα δέκα ματς χωρίς τον σταρ του, το Τορόντο γράφει 4 πόντους περισσότερους σε όρους αμυντικής αξιολόγησης (DRAT), 6 πόντους λιγότερους σε όρους επιθετικής αξιολόγησης (ORAT) και ρεκόρ 5-5. Παίχτες όπως ο Anunoby, o Boucher και ο Young έχουν κάνει καλή δουλειά όμως ο κόουτς Νερς χρειάζεται πίσω το Νο1 επιθετικό του όπλο και παράλληλα έναν πληθωρικό αθλητή  για να υποστηρίξει τις multi forward-lineups που λανσάρει στο Τορόντο. Ο Siakam είναι αμφίβολος για σήμερα.

Το Κλίβελαντ είναι πιο γεμάτη ομάδα. Παίζει ισορροπημένο μπάσκετ αποδίδοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η παρουσία ενός πραγματικού σταρ όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ (31.0 πόντους στα 4 τελευταία ματς) έχει μετατρέψει τους Καβς από ένα καλό σύνολο σε διεκδικητή στην Ανατολή. Οι «Ιππότες» μετρούν 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους Ράπτορς σήμερα. Αναμένεται μια σκληρή, κλειστή μάχη.

Πάμε με το Πόντοι Under 218.5 σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan

Αρχίσαμε με τα βουνά του Σολτ Λέικ και κλείνουμε με αυτά του Κολοράντο. Το Νο 2 της Δύσης, οι Ντένβερ Νάγκετς (12-7), υποδέχονται τους ανεβασμένους Ρόκετς (5-14, τελευταίοι στη Δυτική περιφέρεια).

Οι Ρόκετς πηγαίνουν για τα back to back παιχνίδια στο Ντένβερ έχοντας πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες. Στα ματς με την Ατλάντα και την Οκλαχόμα, η επίθεση του Χιούστον δούλεψε πολύ καλά, καθώς πολλά πρόσωπα συμμετείχαν ενεργά προσφέροντας σκορ. Ο 20χρονος Τζέιλεν Γκριν μέτρησε συνολικά 58 πόντους σε αυτό το 2-0 των Τεξανών.

Η ομάδα του Στίβεν Σίλας συνεχίζει να έχει μια από τις πιο αδύναμες άμυνες του πρωταθλήματος και η διασταύρωση με την επιθετική μηχανή των Νάγκετς δεν αποτελεί σίγουρα καλή είδηση. Το Ντένβερ έχει ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες στο κομμάτι της επιθετικής αξιολόγησης ενώ ο Άαρον Γκόρντον μετράει 30.0 πόντους στην τελευταία δυάδα αγώνων.

Aaron Gordon Πόντοι 15+ σε απόδοση 1.53 στη Stoiximan

Με τον Murray πίσω δίπλα στον Jokic η ομάδα του Malone είναι και πάλι ισχυρή, στοχεύοντας στην κορυφή της Δύσης. Ίσως έφτασε η ώρα για αυτό το πολύ ταλαντούχο σύνολο να κάνει το παραπάνω βήμα, σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες φαίνεται να έχουν ωριμάσει.

Bet Builder με Χάντικαπ Ντένβερ Νάγκετς -4.5 και  Πόντοι Over 222.5 σε απόδοση 2.08 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr