NBA Picks 14/3/23: Τα φώτα στην Καλιφόρνια

Όλοι οι προβολείς στρέφονται στην Καλιφόρνια σήμερα, εστιάζοντας στις δύο σπουδαίες αναμετρήσει που θα φιλοξενηθούν στη λαμπερή αμερικανική πολιτεία. Στο Σαν Φρανσίσκο ο Στεφ Κάρι περιμένει τον Κρις Πολ και τους Σανς ενώ στο Σακραμέντο οι «καυτοί» Κινγκς υποδέχονται τους Μιλγουόκι Μπακς.

Μεγάλο ματς στο κοσμοπολίτικο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι πρωταθλητές  Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς υποδέχονται τους Φοίνιξ Σανς. Οι δύο ομάδες αποτελούν την αφρόκρεμα της Δυτικής Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια και διόλου απίθανο φέτος να συναντηθούν στον πρώτο γύρο των playoffs. Αυτήν τη στιγμή, οι «Ήλιοι» βρίσκονται στο Νο4 της Δύση με ρεκόρ 37-30 ενώ οι «Πολεμιστές» (35-33) μάχονται καθημερινά με τους Κλίπερς για το Νο5, με τη διαφορά να είναι στο μισό παιχνίδι στην παρούσα φάση.

Δυστυχώς για όλους εμάς, ο Κέβιν Ντουράντ δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μόντι Ουίλιαμς σήμερα μιας και ο πρόσφατος τραυματισμός του μοιάζει τελικά σοβαρός και από ότι φαίνεται θα χάσει αρκετά ματς (δύο με τρεις εβδομάδες). Θα είναι σίγουρα αρκετά ενδιαφέρον να τον δούμε να επιστρέφει στην post season και σε μια πιθανή αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του, φορώντας τη φανέλα των Σανς.

Οι Ουόριορς προσπαθούν να ανεβάσουν ρυθμό τελευταία , μετρώντας 6 νίκες στα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια, όμως ηττήθηκαν και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσαν μακριά από το Σαν Φρανσίσκο εμφανίζοντας αμυντικές αδυναμίες . Η έδρα των πρωταθλητών τους δίνει μεγάλη ώθηση ενώ με τον Στεφ Κάρι υγιή, βάζουν άλλου είδους πίεση στις άμυνες. Ο σούπερ-σταρ της ομάδας του Στιβ Κερ μετράει 33.0 πόντους με 48.1% στα τρίποντα (σε 13.0 εκτελέσεις ανά παιχνίδι) στους 4 τελευταίους αγώνες των Ουόριορς.

Το Φοίνιξ ηττήθηκε στο Σακραμέντο σε ένα ματς όπου επέτρεψε στον αντίπαλο να σουτάρει με 42.9% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (15/35). Το δίδυμο Μπούκερ-Πολ δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την τελική αντεπίθεση των εξαιρετικών φετινών Κινγκς και οι «Ήλιοι» θα ψάξουν σήμερα την εκτός έδρας επιτυχία απέναντι (και πάλι) σε έναν κυρίως ανταγωνιστή. Ο Ντέβιν Μπούκερ μετράει 36.0 πόντους με 50% στα τρίποντα στους 5 τελευταίους αγώνες και  η άμυνα των γηπεδούχων είναι δεδομένο πως θα εστιάσει επάνω του. Εάν οι «Πολεμιστές» τον κρατήσουν χαμηλά θα έχουν κάνει το πρώτο, σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Οι Σανς έχουν επικρατήσει και στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Οι Ουόριορς προβάλλουν ως φαβορί για την νίκη όμως το Φοίνιξ ξέρει να παίζει τέτοια ματς μακριά από την έδρα του και μπορεί να στριμώξει τους πρωταθλητές.

Bet Builder με Χάντικαπ Φοίνιξ +10.5 και Πόντοι O/U Devin Booker Under 30.5 σε απόδοση 2.57 στη Stoiximan

 

Ματσάρα Νο2 για τη βραδιά, επίσης στην Καλιφόρνια. Οι «καυτοί» Κινγκς μετρούν 8 νίκες στα 9 τελευταία ματς και βρίσκονται στο Νο2 της Δύση,ς με τον Μάικ Μπράουν να γίνεται ο δεύτερος κόουτς στην ιστορία της ομάδας που κερδίζει τουλάχιστον 40 παιχνίδια σε μια σεζόν (ο πρώτος ήταν φυσικά ο Rick Adelman).

Οι «Βασιλιάδες» είναι απολαυστικοί για το μέσο θεατή. Διαθέτουν την πιο αποτελεσματική επίθεση στη λίγκα (Offensive Rating 118.7), σουτάρουν εξαιρετικά (Νο1 σε όρους TS% στη λίγκα και 37% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου) και παίζουν γρήγορο μπάσκετ έχοντας ξυπνήσει μνήμες  early 00s, θυμίζοντας (στα όρια του δυνατού) εκείνη τη μεγάλη ομάδα των Ουέμπερ, Στογιάκοβιτς και  Ντίβατς. Χαρακτηριστικό τους είναι οι δουλεμένες συνεργασίες και η πολυφωνία, μιας και ο κόουτς Μπράουν παίρνει δημιουργία από διαφορετικές θέσεις και παραγωγή από παίχτες που έρχονται από τον πάγκο (Monk, Lyles).

Η πολυπρόσωπη επίθεση αποτελεί εσχάτως ένα σημαντικό όπλο και για τους Μπακς οι οποίοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να κερδίζουν και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα «Ελάφια» του Ουισκόνσιν είναι πραγματική ομάδα με ισχυρό χαρακτήρα. Από τις 24 του Γενάρη μέχρι σήμερα, μετρούν 19 νίκες σε 21 παιχνίδια και έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίγκας, στέλνοντας ένα μήνυμα για τις δυνατότητες τους και το τι μπορεί να επακολουθήσει στα playoffs.

Οι Μπακς ηττήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο από το χέρι ενός δικού τους παιδιού, με τον Ντόντε Ντιβιντσένζο να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους και 6/12 τρίποντα. Ο τραυματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί σήμερα απέναντι στους Κινγκς και η συμμετοχή θα κριθεί πριν το ματς. Το Μιλγουόκι θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό με τον Χόλιντεϊ και να δώσει stops στα μετόπισθεν, ελπίζοντας ότι ο Πόρτις θα μπορέσει να κρατήσει χαμηλά τον Ντομάντας Σαμπόνις ο οποίος κάνει τα πάντα στο παρκέ (δύο τριπλ-νταμπλ στα τελευταία τρία ματς). Όταν ματσάρεις με τους Κινγκς, είναι πολύ πιθανό το σκορ να ανέβει ψηλά και οι Μπακς θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για αυτό το σενάριο.

Bet Builder με Χάντικαπ Μιλγουόκι Μπακς -1.5 και Double Double Domantas Sabonis σε απόδοση 2.51 στη Stoiximan

 

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr