QUIZ: Πόσο καλά γνωρίζεις το ισπανικό πρωτάθλημα;

Για κάποιους είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο αυτή την εποχή, για κάποιους άλλους το δεύτερο καλύτερο. Όλοι πάντως συμφωνούν πως μας έχει δώσει μερικές από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε δει και έχει φιλοξενήσει αρκετούς από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών. Το ισπανικό πρωτάθλημα, γνωστό επίσης και ως Πριμέρα Ντιβιζιόν ή “η Μπάρτσα, η Ρεάλ και όλες οι άλλες”, κερδίζει φέτος τις εντυπώσεις με τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του και δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές, τότε που τα μεγαθήρια της κατηγορίας έκαναν περίπατο στα περισσότερα παιχνίδια.

Έχοντας διανύσει κάτι παραπάνω από το 1/3 της σεζόν καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει στην κορυφή ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι τόσο μικρές που αν βρίσκεσαι κάπου στη μέση της βαθμολογίας με δυο σερί νίκες διεκδικείς μια θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και με δυο σερί ήττες μπαίνεις κανονικά στη μάχη του υποβιβασμού.

Λίγο πριν την έναρξη της 15ης αγωνιστικής, στην οποία ξεχωρίζει το καταλανικό ντέρμπι μεταξύ της, ανεβασμένης φέτος, Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα, δοκιμάζουμε τις γνώσεις μας πάνω στο ισπανικό πρωτάθλημα με 15 βατές (θέλουμε να πιστεύουμε) ερωτήσεις.