aek-olympiakos-stoiximan-blog

Η… άμυνα σώζει!

Οι καλοί προπονητές ξέρουν ότι στην αρχή της σεζόν, πολύ λίγα μπορείς να ποντάρεις στην επίθεση. Βλέπεις όταν καλά-καλά ο ένας ποδοσφαιριστής δεν ξέρει το όνομα του άλλου πώς να βγάλουν συνδυασμούς και πολύ περισσότερο αυτοματισμούς.

Το ντέρμπι της Κυριακής (24/9) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, είναι από αυτά που ο Χιμένεθ και ο Χάσι, τα έχουν σημαδέψει από την… κλήρωση, ο καθένας για δικούς του λόγους. Το γεγονός ότι παρότι παίζει εκτός έδρας, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη πίεση, έχει να κάνει με κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Παράλληλα όμως είναι και μοναδική ευκαιρία για τον κόουτς των «ερυθρολεύκων», παίρνοντας το «διπλό», να αλλάξει για τα καλά το κλίμα και να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δείξει τι μπορεί να πετύχει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Στον αντίποδα ο Χιμένεθ, πάει καβάλα στο άλογο. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχασε τον στόχο του Champions League πριν καν καταλάβει ότι τον… διεκδικούσε. Η καλή συνέχεια ωστόσο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, δίνει το δικαίωμα στον Ισπανό να είναι πιο… άνετος από τον συνάδελφο του, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του ματς.

Με δεδομένο ότι καμιά από τις δύο ομάδες δεν διακρίνεται για την… ετοιμότητα της, το σώφρων και για τους δύο είναι να ποντάρουν στην άμυνα. Να παίξουν σφικτά και να στοχεύουν πρώτα στο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά στο να σκοράρουν. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη αμυντικά από τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, δεν αποτελεί παράγοντα διαφοροποίησης για το πλάνο του Χάσι.

Ειδικά από τη στιγμή που η επίθεση του Ολυμπιακού πέρα από τα νέα πρόσωπα, δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να βελτιωθεί και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση η λογική λέει πως και για τους μεν και για τους δε… η άμυνα σώσει. Ίσως περισσότερο και από την πίστη…