Euro 2024 – Group C: Η Αγγλία του Κέιν, η πειθαρχία της Δανίας, η αψυχολόγητη Σερβία και η… άνετη Σλοβενία

Αγγλία, Σερβία, Δανία και Σλοβενία συμπληρώνουν το παζλ το Group C του Euro 2024.

Ένα τρόπαιο που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τα «τρία λιοντάρια». Έφτασαν πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ηττήθηκαν στον τελικό με την Ιταλία στην προηγούμενη διοργάνωση. Το ρόστερ της Αγγλίας δεν χρειάζεται συστάσεις και ο Σάουθγκεϊτ διαχειρίζεται μια ιδιαίτερα ταλαντούχα φουρνιά παικτών. Με επιλογές πρώτης γραμμής σε κάθε θέση. 

Η εμπειρία, ο ενθουσιασμός, η ποιότητα, η ευελιξία είναι στοιχεία σε αφθονία, εντούτοις το ερώτημα είναι πώς θα μεταφραστούν στο χορτάρι. Πίεση υπάρχει δεδομένα λόγω της προσμονής ετών για τον τίτλο, όμως η Αγγλία σίγουρα έχει πιθανότητες να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Με φιλοδοξία να φτάσει μακριά στη διοργάνωση μπαίνει η Σερβία στο Euro 2024. Ο Ντράγκαν Στόικοβιτς έχει στα χέρια του ένα πολύ δυνατό κράμα παικτών και το βασικό μέλημα του είναι η πνευματική προετοιμασία του συνόλου. Εκεί συνήθως υστερούσε η Σερβία για το βήμα παραπάνω τα προηγούμενα χρόνια. 

Ράικοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Τάντιτς, Κόστιτς, Λούκιτς, Μίτροβιτς και Ζίβκοβιτς και Βλάχοβιτς είναι τα σημεία αναφοράς στο χορτάρι, ενώ οι Γκατσίνοβιτς, Μακσίμοβιτς και Γκούντελι είναι ικανοί να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Από τα πλέον δυνατά αουτσάιντερ της διοργάνωσης είναι η Δανία. Συνεπής στα μεγάλα ραντεβού, πολύ πειθαρχημένη στο χορτάρι, συνδυάζει τα physical στοιχεία με την ποιότητα και το πείσμα. Σμάιχελ. Κιέρ, Κρίστενσεν, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ και Χόιλουντ ξεχωρίζουν στο ρόστερ, που μοιάζει πιο γεμάτο από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο το έργο της Δανίας στον όμιλο, ωστόσο θα είναι πολύ σκληρό καρύδι για όλους.

Για την Σλοβενία του Ματίας Κεκ, είναι ήδη επιτυχία η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Κυνική ομάδα, χωρίς πολλά χαρίσματα τεχνικά, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική η Σλοβενία και με έξτρα όπλο το γεγονός πως δεν έχει κανένα απολύτως «πρέπει» ως η λιγότερο ποιοτική ομάδα του ομίλου. 

Μεγάλο της αστέρι είναι ο Όμπλακ, ακολουθούν οι Μπίγιολ (Ουντινέζε), Μπρεκάλο (Ορλάντο), Λόβριτς (Ουντινέζε), Ζάιτς (Φενέρ), ενώ στην επίθεση ξεχωρίζει ο Σέσκο της Λειψίας, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι. Σημαντικό ρόλο στο πλάνο της παίζουν και οι Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού.

Η Αγγλία είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και διαθέτει έναν από τους πλέον χαρισματικούς γκολτζήδες στον κόσμο. Το ειδικό στοίχημα Κέιν πρώτος σκόρερ στο Group C σε απόδοση 2.45 στη Stoiximan

Η Σλοβενία είναι σκληροτράχηλη ομάδα, εντούτοις έχει ποιοτικό χάντικαπ απέναντι στους υπόλοιπους και πολύ δύσκολα θα είναι ανταγωνιστική. Το ειδικό στοίχημα Σλοβενία ομάδα που θα δεχθεί τα περισσότερα γκολ στον όμιλο σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan

Η Δανία έχει ένα προβάδισμα για την 2η θέση και μπορεί το επιβεβαιώσει, κυρίως γιατί ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα σε κλειστά ματς. Το ειδικό στοίχημα Δανία – Συνολικά γκολ (εύρος γκολ) 3-4 σε απόδοση 2.30 στη Stoiximan.  

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές