Ελλάδα-Καναδάς: Κάνουμε «θόρυβο» στο 2.52

Οι καρδιές των Ελλήνων χτυπούν ξανά για την Επίσημη Αγαπημένη η οποία ξεκινάει την προσπάθεια της στους Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι στον πολύ ισχυρό Καναδά, με μοναδικό στόχο να κάνει «θόρυβο» στην πρεμιέρα.

Ο πήχης έχει ανέβει αντικειμενικά ψηλά. Το εμπόδιο είναι μεγάλο. Το ίδιο μεγάλη βέβαια είναι και η δίψα των παιχτών του Βασίλη Σπανούλη. Είναι προφανές ότι ως ρόστερ, δεν έχουμε το ποιοτικό βάθος των αντιπάλων μας στο γκρουπ. Όμως διαθέτουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα και είναι δεδομένο ότι (με αυτόν τον προπονητή στην άκρη του πάγκου) θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας σαν τρελοί. Ακόμα και εάν απέναντι μας βρίσκεται μια ομάδα σαν τον Καναδά.

Οι Καναδοί είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για τα Ολυμπιακά μετάλλια. Ένα σύνολο φορτωμένο με ΝΒΑ-ταλέντο, προσωπικότητες, πληθώρα δεξιοτήτων και έναν compact χαρακτήρα αναφορικά με τα σχήματα που χρησιμοποιεί ο Τζόρντι Φερνάντεθ. Η ομάδα μας οφείλει να είναι έτοιμη να τρέξει και να επιβληθεί σε μια μάχη πολλών οκτανίων. Δεν πρέπει να φοβηθούμε να πάμε το παιχνίδι σε υψηλό τέμπο. Ο Καναδάς έχει μήκος, αθλητικότητα, δυναμικό «φυσικό» προφίλ και μπορεί με την άμυνα του να μας δημιουργήσει πρόβλημα στο μισό γήπεδο. Σε αντίθεση με ό,τι ίσως πιστεύει το ευρύ κοινό, η ομάδα μας δεν έχει το πλεονέκτημα σε μια σετ μάχη απέναντι σε ένα γκρουπ το οποίο έχει σολίστ όπως ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και ο Μάρεϊ.

Χρειάζεται τεράστια προσοχή στο μομέντουμ που μπορεί να δημιουργήσει ο two-way χαρακτήρας (εξίσου ικανοί σε επίθεση & άμυνα δηλαδή) παιχτών όπως ο Ντορτ και ο Μπρουκς αλλά και η περιφερειακή εκτέλεση (συνολικά η δυναμική που δίνει στην παραγωγική διαδικασία των Καναδών) του Όλινικ.

Όπως γίνεται κατανοητό, οφείλουμε να πιάσουμε πολύ υψηλά standards στα μετόπισθεν ενώ στην επίθεση πέραν του διδύμου Καλάθη-Γιάννη, θα χρειαστούμε παραγωγική ώθηση από παιδιά που μπορούν να σουτάρουν (όπως ο Λαρεντζάκης) για να ανέβουμε ψηλά στο σκορ.

Η ομάδα μας δεν έχει τεράστιο ποιοτικό βάθος αλλά μοιάζει γεννημένη για «μάχη», όπως αυτή που θα δώσει απέναντι στον Καναδά. Πάμε να εκμεταλλευτούμε το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει παραδοσιακά την πρεμιέρα τέτοιων τουρνουά και να κάνουμε θόρυβο από νωρίς.

Bet Builder με Χάντικαπ Ελλάδα +10.5 και Giannoulis Larentzakis Πόντοι 5+ σε απόδοση 2.52 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog