Τέσσερις πιθανοί προορισμοί για τον Κέβιν Ντουράντ

Η κατάσταση  «βαλτώνει» στο Μπρούκλιν και ο Κέβιν Ντουράντ -ως συνήθως- ανοίγει το αλεξίπτωτο και εγκαταλείπει το σκάφος. Αυτοί είναι μερικοί πιθανοί προορισμοί για τον σούπερ-σταρ των Νετς.

Είδηση-βόμβα λοιπόν την περασμένη Πέμπτη με τον Κέβιν Ντουράντ να ζητάει trade από το front office των Νετς, θέλοντας να εγκαταλείψει το Μπρούκλιν.  Το πείραμα απέτυχε πλήρως. Τα καπρίτσια του Ίρβινγκ, ο «πόλεμος» που διεξάγεται στο κεφάλι του Σίμονς και η συνολική εικόνα σε συνδυασμό με την προοπτική αυτής της ομάδας στο άμεσο μέλλον, σπρώχνει το μεγάλο της αστέρι στην έξοδο. Ο Κέβιν Ντουράντ θέλει να βρίσκεται σε έναν σοβαρό διεκδικητή και οι Νετς του σήμερα δεν λογίζονται ως τέτοιος. 

Ποια ομάδα όμως έχει τα assets αλλά και το προφίλ για να αποκτήσει τον 34χρονο σούπερ-σταρ; Αυτοί είναι μερικοί πιθανοί προορισμοί του.

NBA: Τα μακροχρόνια στοιχήματα για τη σεζόν 2022/23

Φοίνιξ Σανς

Μοιάζουν ως το πρώτο φαβορί αυτήν τη στιγμή. Έχουν το υλικό (ταλαντούχους νέους παίχτες) και τα draft picks για να δελεάσουν τους Νετς αλλά και το στάτους που ζητάει ο Ντουράντ από τον επόμενο του προορισμό. 

Οι Σανς είναι μια ομάδα που πέτυχε 64 νίκες την περασμένη σεζόν. Έχουν τον Κρις Πολ και τον Ντέβιν Μπούκερ (τον εκτιμάει πολύ ο Ντουράντ, κέρδισαν άλλωστε μαζί το χρυσό στο Τόκιο) στο backcourt . Τον Μόντι Ουίλιαμς (έχει συνεργαστεί με τον KD στην Οκλαχόμα) στην άκρη του πάγκου. Εκτός αυτών όμως, αγωνίζονται στη Δυτική περιφέρεια δίνοντας στον Ντουράντ την ευκαιρία να μεταπηδήσει εκεί, αφήνοντας τις συμπληγάδες της Ανατολής (Σέλτικς-Μπακς-Χιτ) και επιλέγοντας έναν πιο βατό δρόμο για τους τελικούς του ΝΒΑ. Πόσο «Κέβιν Ντουράντ» θα ήταν μια τέτοια επιλογή; Πολύ, λέμε εμείς…

Το Φοίνιξ μπορεί να δώσει μέσω sign & trade τον Ayton (θέλει max contract, οι «Ήλιοι» δεν τον θεωρούν max player) και ίσως τον Bridges ως βάση για να δελεάσουν το Μπρούκλιν. Ξεκάθαρα, οι Σανς έχουν συνολικά καλές πιθανότητες να κερδίσουν αυτήν την παρτίδα μιας και η επιλογή τους έχει νόημα για όλους.

Μαϊάμι Χιτ

Εκεί που σταματάει η λογική, βρίσκεται η πόρτα του γραφείου του Πατ Ράιλι. Ο «Νονός» του ΝΒΑ έχει επιτύχει απίστευτες (φαινομενικά ανέφικτες) συμφωνίες στο παρελθόν . Μπορεί να χτυπήσει σαν την κόμπρα γρήγορα και φονικά, χωρίς κανείς να τον περιμένει. 

Οι Χιτ μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδεατό προορισμό για τον Ντουράντ καθώς μια πιθανή έλευση του στη Φλόριντα θα τους κάνει πανίσχυρους, δίνοντας τους την παραγωγική δυναμική που χρειάζονται ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο. Καμία αμφιβολία περί αυτού. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι Χιτ δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα draft picks και δεν θέλουν να αναμείξουν το όνομα του Μπαμ Αντεμπάγιο στις συζητήσεις. Εκτός αυτού, ο Μπαμ δεν μπορεί να μετακινηθεί στο Μπρούκλιν όσο βρίσκεται εκεί ο Μπεν Σίμονς λόγω του Designated Rookie Extension Rule (κανονισμός που απαγορεύει σε μια ομάδα να φέρει μέσω ανταλλαγής δεύτερο παίχτη που βρίσκεται σε rookie extension συμφωνία). 

Έχουν λοιπόν οι Χιτ τα assets για να φέρουν τον KD στην Αmerican Airlines Arena; Μπορεί ένα πακέτο με βάση τους Tyler Herro, Duncan Robinson και Kyle Lowry να δελεάσει τους Νετς; Υπάρχουν αμφιβολίες. Όμως με τον Πατ Ράιλι στο front office, τίποτα δεν είναι απίθανο.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Οκ. Δηλαδή εσείς αισθάνεστε σίγουροι με τον Μπομπ Μάιερς στο τιμόνι ότι οι πρωταθλητές θα «κάτσουν στα αβγά τους», απολαμβάνοντας τη στιγμή και τις καλές πιθανότητες που έχουν για επανάληψη του θριάμβου την ερχόμενη σεζόν. Όχι. Δεν είναι αυτή η λογική του οργανισμού που κυριάρχησε στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Ειδικά όταν το δέλεαρ είναι τόσο μεγάλο.

Οι «Πολεμιστές» ξέρουν ότι με την επιστροφή του KD θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες τους για να παραμείνουν στην κορυφή τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ο Ντουράντ γνωρίζει την αγωνιστική τους φιλοσοφία και έχει δείξει τι μπορεί να κάνει εντός αυτής. Οι πρωταθλητές μπορούν να δώσουν ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει τους Jordan Poole, Andrew Wiggins και James Wiseman στους Νετς. 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα αντιμετωπιστεί από την κοινή γνώμη μια ενδεχόμενη επιστροφή του Ντουράντ στους Ουόριορς και δη τη στιγμή που αυτοί είναι πρωταθλητές.

Ντάλας Μάβερικς

Το outsider. Οι Μαβς έρχονται από μια εξαιρετική σεζόν δείχνοντας σε όλους τη δυναμική τους. Παράλληλα όμως οι ίδιοι είδαν ξεκάθαρα ότι πρέπει να βοηθήσουν τον Λούκα Ντόνσιτς αυτό το καλοκαίρι, φέρνοντας ταλέντο στο Τέξας ώστε η ομάδα να μπορέσει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική για το δαχτυλίδι. 

Ο Ντουράντ μπορεί να αποτελέσει τον παίχτη που θα αλλάξει τελείως τις πιθανότητες τους στην κούρσα του τίτλου. Τους δίνει ελίτ σκόρινγκ, την εμπειρία κάποιου που έχει περπατήσει τη διαδρομή και νικήσει, μέγεθος και versatility. Μπορεί όμως να αποτελέσει κομμάτι του Luka-ball; Εδώ υπάρχουν αμφιβολίες. 

Το Ντάλας μπορεί να ματσάρει το συμβόλαιο του KD πετώντας στο τραπέζι κάποια από τα συμβόλαια των Dinwiddie, Bertans, Hardaway Jr και Powell. 

Γιατί όχι Κέβιν;