Dreamhack Masters

Dreamhack Masters 2020 στη Stoiximan!

Γράφει ο Vasilis Ortega.

Το Flashpoint 2 του $1m αλλά και το Dreamhack Μasters για το Global Offensive παίζουν αυτή την εβδομάδα, με αυτά θα ασχοληθούμε και εμείς αναμένοντας το Blast Fall Showdown αλλά και το First Guild για το WoW. Μπαίνουμε αισίως στον τελευταίο μήνα του έτους και ενώ στα περισσότερα παιχνίδια η κατάσταση είναι ρευστή, όσον αφορά την κατάταξη, στο League of Legends η κατάσταση ξεκαθάρισε, όπως και πολλά roster κορυφαίων ομάδων. O Rekkless, αφού έφυγε από τους Fnatic, μετά από πολλά χρόνια, έκλεισε στους G2 Esports, ενώ ο Perkz έκλεισε στους Cloud9, με ποσό ρεκόρ στα $11m! Πιθανότατα η μεγαλύτερη μεταγραφή στα χρονικά σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Τέλος, ο Doublelift αποσύρθηκε μετά από πολυετή  καριέρα στην Βόρεια Αμερική. Το μόνο σίγουρο είναι πώς όλοι πλέον περιμένουμε το επόμενο LEC για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα ρόστερ που δημιουργήθηκαν.

Η φάση του Group stage τελείωσε για το Flashpoint 2 με τους Forze – Cloud9 να πραγματοποιούν απογοητευτικές εμφανίσεις και εν τέλη να αποκλείονται. Οι Αμερικανοί αφού δαπάνησαν δεκάδες εκατομμύρια, δεν κατάφεραν να χτίσουν χημεία, δικαίως μιας και μιλάμε για roster ενός μήνα, αδίκως όμως αν κρίνουμε τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Για τους Ρώσους των Forze δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και πιθανότατα θα ακολουθήσουν εξελίξεις. BIG – MAD Lions και Virtus Pro είναι τα 3 μεγάλα φαβορί, αλλά το schedule τους έφερε απέναντι πολύ νωρίς. Κάποιος θα αποκλειστεί και οι Fnatic μπορούν να εκμεταλλευτούν το κενό. Αν κάποια ομάδα από τις 16 που παίρνουν μέρος έχει κατακτήσει πάλι τέτοιο τουρνουά αυτοί είναι οι Σουηδοί και ας λογίζονται outsider από όλους… Δεκάδες επιλογές για όλες τις αναμετρήσεις αλλά και για το Fantasy θα βρείτε στην πλατφόρμα της Stoiximan.


Fun Fact : 

  • Στις 19 Οκτωβρίου το 1972 το Stanford University διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό με το παιχνίδι Spacewars σε έναν υπολογιστή PDP-1. Το πρώτο τουρνουά που έγινε ποτέ μέσω υπολογιστή χωρίστηκε σε 3 κατηγορίες Free For All – Team Competition και Single Competition. Ο νικητής ήταν ο φοιτητής Bruce Baumgart και το έπαθλο του ήταν 1 χρόνος συνδρομή για το περιοδικό Rolling Stone !!! 

To Dreamhack Masters λοιπόν είναι εδώ, 16 κορυφαίες ομάδες με μοναδική απουσία των Natus Vincere. Astralis – Mousesports από Ευρώπη αλλά και FURIA – Liquid από την αμερικάνικη σκηνή θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που τους δίνετε για κάτι καλό στο ranking. Στις 2 ήττες αποκλεισμός, ενώ όλα τα παιχνίδια θα έχουν μορφή BO3 με τον τελικό μόνο να διαφέρει και να τελείται στους 5 χάρτες. Μεγάλο φαβορί οι G2 Esports με το σέρβικο lobby να έχει αρχίσει να βρίσκει πατήματα, αλλά μεγάλη προσοχή θέλουν και οι Complexity, ο Jks ήταν το κομμάτι που τους έλειπε και περιμένω να κάνουν μεγάλη πορεία.  

Κάτι τρέχει με το Valorant και θα το αναλύσουμε λίγο παραπάνω την επόμενη φορά, ενώ πιθανότατα θα έχουμε και κάποιες επιλογές για το Blast Showdown. Μέχρι τότε από μένα και την Stoiximan καλή τύχη σε ότι και να επιλέξετε.