stoixima basket Ευρωλίγκα

DON’T SLEEP ON THEM..

Πέντε  νέα παιδιά, πίσω από τη βιτρίνα των πρωτοκλασάτων αστεριών, που μπορούν να κάνουν μια καλή σεζόν στη φετινή Ευρωλίγκα. Φαίνεται ότι το πλαίσιο και το περιβάλλον που βρίσκονται τους ευνοεί ακόμα και αν δεν έχουν όλοι πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Γιατί πέρα από τους παραδοσιακούς σταρς, στη διοργάνωση εισρέει συνεχώς νέο αίμα. Πάμε να τους δούμε..

Maximilian Kleber (2.07-F/C-23):  Ο Πέσιτς είναι γάτος. Έχασε μεν τους Ιμπντίχι-Μπένζινγκ όμως πρόσθεσε έναν από τους καλύτερους  νέους Γερμανούς παίχτες αναβαθμίζοντας τη frontcourt του. Ο Kleber είναι ένας γρήγορος φόργουορντ-σέντερ με σπουδαία εκτελεστική ικανότητα από μέση και μακρινή απόσταση. Μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο, είναι εκρηκτικός και κινείται πολύ καλά μακριά από τη μπάλα στο δρόμο για να τελειώσει εμφατικά γύρω από το καλάθι. Ο 23χρονος διεθνής Γερμανός έκανε αρκετά καλή σεζόν πέρυσι στην Ισπανία με την Ομπραντόιρο και έρχεται φέτος στο Μόναχο για να δώσει βάθος στη γραμμή ψηλών της Μπάγερν καλύπτοντας και τις δύο θέσεις της frontcourt.

Mateusz Ponitka (1.96-G/F-22): Έρχεται από μια πολύ καλή χρονιά στην Οστάνδη και επαναπατρίζεται για να συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα με τη Ζιελόνα Γκόρα. Ήταν εξαιρετικός στο Ευρωμπάσκετ που μας πέρασε κλέβοντας τη παράσταση με την ομάδα της Πολωνίας. Δυναμικός, μαχητικός slasher που μπορεί να σπάσει τοίχους για να φθάσει στο καλάθι. Έχει βελτιώσει πολύ το περιφερειακό του σουτ εκτελώντας αρκετά αποτελεσματικά από μέση και μακρινή απόσταση. Δούλεψε για λογαριασμό αρκετών ομάδων του ΝΒΑ το καλοκαίρι. Θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τους Πολωνούς που βρίσκονται στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Olivier Hanlan (1.92-G-22): Όταν έμαθα ότι έχει συμφωνήσει με τη Ζαλγκίρις ένιωσα ενθουσιασμένος για λογαριασμό του αναφορικά με την ευκαιρία που του δίνεται να δείξει το ταλέντο του σε αυτό το επίπεδο, σε ένα περιβάλλον όπως αυτό των Λιθουανών. Ο Γιασικεβίτσιους πρόσφατα δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Καναδός PG/SG με τη μπάλα στα χέρια (ειδικά με το ballhandling του).Ο Hanlan με το Μπόστον Κόλετζ έκανε παπάδες εξαργυρώνοντας την απόδοση του με μια επιλογή δευτέρου γύρου (Νο42) από τους Τζαζ. Γκαρντ που μπορεί να βγάλει εκτός ισορροπίας με μια σειρά από ντρίμπλες κάθε αντίπαλο. Εξαιρετικός σουτέρ, θρασύς, πολλές φορές απλά «δε νιώθει».. Θα δυσκολευτεί λίγο με τις physical άμυνες αρχικά όμως έχει την ποιότητα να διακριθεί και να παίξει καλό μπάσκετ στην Ευρώπη. Στο Κάουνας μη ξεχνάμε θα ξεκινάει λογικά πίσω από Καλνιέτις-Σεϊμπούτις, δύο πολύ πιο έμπειρα παιδιά)  και πρέπει να κερδίσει τα λεπτά του.

Daniel Diez (2.03-F-22): Πολύ καλή κίνηση για την Ουνικάχα που υπέγραψε έναν από τους καλύτερους νέους παίχτες της περυσινής ACB. Ο Diez είναι ένας φόργουορντ που μπορεί να δώσει πράγματα στο παιχνίδι του Πλάθα καθώς είναι εξαιρετικός με πρόσωπο, μπορεί να σουτάρει πολύ καλά από τη περιφέρεια και να βάλει τη μπάλα στο παρκέ ενώ είναι πολύ αποδοτικός στο κομμάτι του ριμπάουντ  καλύπτοντας το «4» και κουμπώνοντας με ένα Post-SF όπως ο πιο αθλητικός Κουζμίνσκας.  Μου αρέσει για την Ουνικάχα..

Robbie Hummel  (2.03-F-26): Ο Fundamental φόργουορντ του Περντιού, έκανε αίσθηση με τη δύναμη που προέταξε για να ξεπεράσει δύσκολους τραυματισμούς σε μικρή ηλικία και να επανέλθει στο 100%, φτάνοντας  μέχρι το ΝΒΑ και τους Γουλβς. Πολύ καλή περίπτωση παίχτη για την Ευρώπη. Και ακόμα καλύτερη  για να τον βάλεις δίπλα στον Τζαμέλ Μακλίν ως Stretch-4 που θα ανοίξει τη ρακέτα για τον Αμερικανό και τον Τζεντίλε. Ο Hummel είναι ουσιαστικά κόμπο-φόργουορντ με σπουδαία ικανότητα να σουτ και σε spot up καταστάσεις αλλά και με pull up jumpers ειδικά σε καταστάσεις close out. Αρκετά καλός ριμπάουντερ. Στο Περντιού ήταν ο ιδανικός «ενδιάμεσος» παίχτης, περνώντας αρκετή ώρα στο «4» ενώ στο ΝΒΑ έπαιζε ως πλάγιος. Η ζωή όμως κάνει κύκλους.. Kαλή επιλογή για τον Ρέπεσα με «αξία» δεδομένου ότι μπορεί να απορροφηθεί άμεσα στο παιχνίδι της ΕΑ7 και να βοηθήσει σημαντικά στη τήρηση του spacing.