itoudis-cska

Η ΤΣΣΚΑ ήδη… τρομάζει!

Παρά το γεγονός ότι όλες οι ομάδες, σε όλα τα αθλήματα, ανά τον πλανήτη θα έχουν οικονομικές απώλειες λόγω του κορονοϊού και ό,τι αυτό συνεπάγεται, η ΤΣΣΚΑ πριν καν… ξεκινήσει το μεταγραφικό παζάρι, προκαλεί ήδη τρόμο.

Η απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Τόρνιγκε Σενγκέλια, δεν δυναμώνει απλά αλλά καθιστά την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πρώτο φαβορί για την Ευρωλίγκα της προσεχής σεζόν. Ακούστε πεντάδα: Τζέιμς, Χάκετ, Κλάιμπερν, Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ… Αρκεί;

Προφανώς και αρκεί για να κερδίσει τουλάχιστον τις εντυπώσεις. Ο κόουτς Ιτούδης, με τη διοίκηση των Ρώσων να του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει παίκτες πριν καν αυτοί βγουν στην αγορά (Μιλουτίνοφ) ή ακόμη και να πληρώσει ομάδες για την απόκτηση τους (Σενγκέλια) έκανε όχι μία αλλά δύο κινήσεις ματ, ενισχύοντας στο μέγιστο βαθμό τη φροντ λάιν. Κι όλα αυτά έχοντας υποστεί την απώλεια ενός παίκτη όπως ο Κάιλ Χάινς. Μια απώλεια, που πριν καν ο Αμερικανός προλάβει να μαζέψει τα πράγματα του από τη Μόσχα, έχει κιόλας… ξεχαστεί.

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι Μοσχοβίτες προσθέτουν εμπειρία, ταλέντο, σωματικά προσόντα αλλά πάνω απ΄όλα δύο παίκτες που όχι μόνο μπορούν αλλά και θέλουν να παίξουν το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Έλληνας κόουτς. Ένα μπάσκετ δηλαδή που παίζεται πρώτα με το μυαλό και εν συνεχεία με το σώμα.

Παράλληλα με την προσθήκη των δύο συγκεκριμένων παικτών, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως θα περιορίσει την… ατομική πρωτοβουλία του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος θα έχει δύο επιπλέον λόγους να μοιράσει την μπάλα και σαφώς περισσότερους χώρους στην περιφέρεια. Κι αυτό είναι μια πρώτη, πρόχειρη ανάγνωση της νέας ΤΣΣΚΑ, που με το… καλημέρα καταλαμβάνει την pole position της νέας σεζόν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το έργο της για την κατάκτηση της κορυφής θα είναι εύκολο. Τουναντίον.

Όταν τόσο νωρίς παίρνεις τον τίτλο του φαβορί, πρώτα απ’όλα δίνεις ένα επιπλέον κίνητρο στους υπολοίπους για να σε νικήσουν. Κι αυτό από μόνο του σού αυξάνει το βαθμό δυσκολίας.

SOKIN