james-gist-panathinaikos-superfoods-arhens-eb16

Crash Test

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παίζει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ το μεγαλύτερο μέρος των πιθανοτήτων του για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Αλλά παίζει μόνο αυτό; Όχι.

Το τριφύλλι, μετά την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ που δεν είναι απλά ένας ακόμη παίκτης αλλά λόγω σωματοδομής, ικανοτήτων και εμπειρίας, θεμέλιος λίθος στο παιχνίδι των πρασίνων, προσπαθεί να διαπιστώσει ποια ακριβώς είναι τα όρια της φετινής ομάδας. Από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έκανε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του από το 2012 και μετά έως τον Τσάβι Πασκουάλ που για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Απέναντι λοιπόν στους πρωταθλητές Ευρώπης του Δημήτρη Ιτούδη, ο Παναθηναϊκός θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας, πλην της διεκδίκησης του πλεονεκτήματος έδρας να διαπιστώσει ποια είναι τα όρια του. Να δει δηλαδή αν όντως μπορεί όχι απλά να πάει στο FINAL 4 αλλά να το διεκδικήσει κιόλας.

Αν νικήσει τους Ρώσους, την ουσιαστικά και τυπικά, πιο ισχυρή ομάδα της διοργάνωσης, ποιος μπορεί να αποκλείσει στους Παναθηναϊκούς να ονειρεύονται όχι μόνο πως θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ότι έχουν τα προσόντα να πάρουν και την κούπα. Αν χάσουν πάλι από την ΤΣΣΚΑ, πέρα από το έδαφος που θα χαθεί στο κυνήγι της Φενέρ, θα πρέπει να βρουν την επόμενη ευκαιρία ώστε να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι θα τρυπήσουν το ταβάνι τους. Αρχικά περνώντας στους «4» με ενδεχόμενο μειονέκτημα έδρας και εν συνεχεία με ότι άλλο προκύψει.