Τα 10 καλύτερα γκολ της σεζόν 2016-17

Μια ακόμα ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της το Σάββατο το βράδυ με το τελευταίο σφύριγμα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ακολουθεί ένας, περίπου, μήνας διακοπών, μεταγραφών και θεωρητικών συζητήσεων για την επόμενη σεζόν και τα φαβορί της, πριν αρχίσει ξανά να… τσουλάει το πράγμα.

Πριν αφήσουμε όμως τη φετινή χρονιά να πάρει τη θέση της στο βιβλίο της Ιστορίας, αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να κάνουμε μια μικρή επανάληψη και να θυμηθούμε μερικά από τα καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν φέτος στον πλανήτη.

1. 

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας)

Είναι γκολ που μπαίνει μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Το τελείωμα γίνεται με χτύπημα σκορπιού. Η μπάλα πηγαίνει οριζόντιο δοκάρι και μέσα. Μπήκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν περιγράφω άλλο.

2.

Πάτρικ Σικ (Σαμπντόρια-Κροτόνε)

Είσαι 21 χρονών, κάνεις αυτήν την ντρίπλα σε αγώνα του Καμπιονάτο, φτάνεις απέναντι στον τερματοφύλακα και αντί να κολλήσεις σκεπτόμενος “τι έκανα ο Θεός, ΤΙ ΕΚΑΝΑ Ο ΘΕΟΣ”, πλασάρεις ψύχραιμα και ολοκληρώνεις τη φάση. Καλώς ήρθες στη ζωή μας Πάτρικ Σικ. Αν κρίνουμε από τα μεταγραφικά ρεπορτάζ, λογικά σύντομα θα σε βλέπουμε σε μεγαλύτερη ομάδα.

3. 

Χουάν Νταβίντ Βαλέντσια (Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν-Τολίμα)

Δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι πιο εντυπωσιακό: Το ασύλληπτο σομπρέρο πάνω στη γραμμή του πλάγιου, η κοφτή ντρίπλα αμέσως μετά, η δεύτερη συνεχόμενη ντρίπλα που αφήνει έναν αμυντικό να συρθεί στο χόρτο ή το τρομερό σουτ από μια πολύ δύσκολη πλάγια θέση που καταλήγει στο πλαϊνό διχτάκι; Μάλλον τίποτα απ’όλα αυτά. Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι πρωταγωνιστής στη φάση είναι ένας αριστερός μπακ!

4.

Φραντσέσκο Νικάστρο (Τερνάνα-Περούτζια)

Zlatan Ibrahimovic likes this.

Και όταν ο Ζλάταν εγκρίνει ένα γκολ, εσύ δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτα.

5. 

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μάντσεστερ Σίτυ-Μονακό)

Μπορεί να μην είναι από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει, μπορεί να μην είναι από τα πιο σπάνια γκολ που κυκλοφορούν εκεί έξω αλλά είναι τόσο κουλ η εκτέλεση (ειδικά αν σκεφτείς πόσο ωραία δένει με το αποτυχημένο πέρασμα του Φαλκάο από την Αγγλία) που δεν χορταίνεις να τη βλέπεις.

6. 

Εμρέ Τσαν (Γουότφορντ-Λίβερπουλ)

Ψηφίστε καλύτερο γκολ της χρονιάς στην Αγγλία κι αυτό τα λέει όλα.

7.

Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης)

Όταν έχεις μπει ήδη στη λίστα “Καλύτερα γκολ σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ” δεν γίνεται να σ’αφήσει κάποιος απ’έξω σε μια τιποτένια λίστα “Καλύτερα γκολ της σεζόν 2016-17”. Όχι, δεν είναι αντάξιο της γκολάρας του Ζιντάν αλλά είναι δεδομένο ότι θα μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες ακόμα.

8.

Νεμάνια Μάτιτς (Τσέλσι-Τότεναμ)

Τα μακρινά σουτ ποτέ δεν μ’ενθουσίασαν αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κάποια απ’αυτά είναι τόσο ωραία που δεν μπορείς να μην τα αποθεώσεις. Το σουτ του Μάτιτς στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που πήγε σ’ένα σημείο που δεν το έβγαζε ούτε ο Γιασίν στα καλύτερα του, είναι ένα απ’αυτά τα σουτ.

9. 

Αβίλες Ουρτάδο (Άτλας-Τιχουάνα)

Όλοι, ελπίζω, συμφωνούμε ότι τα γνήσια ψαλιδάκια πρέπει να μετράνε κανονικά για 1,5. Αυτό είναι τόσο καλό που ίσως θα έπρεπε να το μετρήσουμε για 2.

10.

Ντιέγκο Σόουζα (Σπόρτ Ρεσίφε-Ντανούμπιο)

Τι είναι πιο ωραίο από ένα ψαλιδάκι; Τρία ψαλιδάκια στην ίδια φάση! (Για να ακριβολογούμε, δυο ψαλιδάκια κι ένα γυριστό.) Το φινάλε της φάσης μπορεί να μην είναι και το πιο θεαματικό αλλά και μόνο η πίστη στο joga bonito και η επιμονή των παικτών της Σπορτ Ρεσίφε να σκοράρουν με φαντεζί τρόπο τους δίνει δικαιωματικά μια θέση σ’αυτό το Top-10.

——–

Για τους αχόρταγους που ‘ζεστάθηκαν’ και θέλουν κι άλλα, αυτή είναι μια αρκετά πετυχημένη συλλογή των καλύτερων γκολ της σεζόν: