Μπάγερν-Ολυμπιακός: Ριμπάουντ για να “ζήσεις”

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μόναχο όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις των πρώτων αγωνιστικών της φετινής Ευρωλίγκας. Ο Αντρέα Τρινκιέρι και η Μπάγερν τον περιμένουν και μαζί τους ένα πρώτο, πολύ δυνατό τεστ χαρακτήρα.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές και το εξαιρετικό ξεκίνημα με το 3-1, ο Ολυμπιακός βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Αττικής, ταξιδεύοντας στο Μόναχο για μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στη φορμαρισμένη Μπάγερν του κόουτς Τρινκιέρι. Η προσφώνηση περί φόρμας βέβαια αφορά την παρουσία των Βαυαρών σε αυτές τις 20 πρώτες ημέρες τους στη φετινή Ευρωλίγκα όπου αποτελούν μάλλον την έκπληξη της διοργάνωσης μετρώντας 3 νίκες, όλες μακριά από το Μόναχο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ήρθαν απέναντι σε δύο μεγάλα clubs και σε ισάριθμες κλειστές αναμετρήσεις. Σίγουρα η αυτοπεποίθηση τους είναι μεγάλη στην παρούσα φάση. Αφού πέρασαν από το Τελ Αβίβ στο πρώτο σκέλος της εβδομάδας διπλών παιχνιδιών, κατάφεραν μια επική ανατροπή στη συνέχεια ενάντια στη Φενέρ. Παρ’όλα αυτά, η εικόνα της Μπάγερν ήταν κακή (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) στο τελευταίο τους ματς όπου ηττήθηκαν από την Μπαϊρόιτ εντός έδρας για το Κύπελλο Γερμανίας.

Euroleague στη Stoiximan με Live Streaming* και “20άρα και… ταμείο”* (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα σύνολο που το χαρακτηρίζει ο μαχητικός χαρακτήρας. Η Μπάγερν διαθέτει καλό φυσικό και αθλητικό προφίλ, είναι πολύ δυνατή στον τομέα των ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ και παρότι στερείται του σπουδαίου δημιουργού στο backcourt και των κλασσικών σουτέρ, παίζει με υπομονή στο μισό γήπεδο. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι αποδίδει μέχρι τώρα πολύ πάνω από τις προδιαγραφές της και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον ικανότατο προπονητή της. Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς (ηγέτης των Βαυαρών στην πέμπτη του πλέον σεζόν στο Μόναχο) έχει μπει πολύ δυνατά μετρώντας 17.5 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 64.7% (!) στο τρίποντο σε 4.3 εκτελέσεις ανά παιχνίδι, καλύπτοντας κάπως έτσι το μέτριο ξεκίνημα του Πάουλ Ζίπσερ στη σεζόν. Επίσης , ο Τζέιλεν Ρέινολντς αποτελεί το σημείο αναφοράς της Μπάγερν στο «ζωγραφιστό» (14.3 πόντοι-7.0 ριμπάουντ) και σε μια γραμμή ψηλών όπου οι Τόμας και Τζόνσον βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλή πτήση. Στο backcourt, οι ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντι τους τον μέχρι πέρυσι «δικό τους», Ουέιντ Μπάλντγουιν ο οποίος μαζί με τον ρούκι Νικ Βάιλερ-Μπαμπ θα προσπαθήσει να βάλει πίεση στην ελληνική περιφερειακή γραμμή, σε άμυνα και επίθεση.

Και οι δύο ομάδες έχουν επιδείξει εξαιρετικά παραγωγικό πρόσωπο στο ξεκίνημα μιας σεζόν όπου λόγω της μακράς αποχής των αθλητών από τα γήπεδα, πολλά σύνολα δυσκολεύονται να ανεβάσουν τους επιθετικούς τους δείκτες. Παρότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Μπάγερν δεν σουτάρουν πολύ καλά από την περίμετρο (33.3% ο καθένας), διακρίνονται από υπομονή και από το γεγονός ότι προσπαθούν να μοιράσουν το βάρος της δημιουργίας σε περισσότερα από ένα ή δύο  πρόσωπα. Τα εξειδικευμένα στατιστικά φέρνουν την επίθεση του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης και αυτή των Βαυαρών στη τρίτη.

Euroleague στη Stoiximan με Σούπερ Αποδόσεις και στα ειδικά στοιχήματα παικτών & ομάδων!

Για την ελληνική ομάδα είναι εξόχως σημαντικό να ισορροπήσει τη μάχη των ριμπάουντ -απαγορεύοντας ρητά δεύτερες κατοχές στους γηπεδούχους- και να επικρατήσει στο backcourt όπου διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα αλλά υπολείπεται σημαντικά σε αθλητικότητα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ελπίζει ότι με τον Μάρτιν θα αναχαιτίσει τη δραστηριότητα του Ρέινολντς, ποντάρει στο ξύπνημα του Παπανικολάου μπροστά στην πρόκληση που λέγεται «Λούσιτς» και θα προσπαθήσει να ματσάρει τον ενθουσιασμό και τα φρέσκα πόδια των Μπάλντγουιν-Μπαμπ ανεβάζοντας πιθανόν τον Μακίσικ στο «2». Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα αδυναμίες στα μετόπισθεν αλλά αν μπορέσει να δώσει stops στους παραπάνω παίχτες-κλειδιά της ομάδας του Τρινκιέρι θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο Βεζένκοφ είναι σε καλή κατάσταση, ο Χάρισον έρχεται από ένα μεγάλο νικητήριο σουτ και ο Πρίντεζης διαχρονικά έχει αποδειχτεί πως είναι από τους παίχτες που ξέρουν να κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα εκτός έδρας ματς.

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παγιώσει τον δικό του ρυθμό από την αρχή του παιχνιδιού, όντας έτοιμος σε κάθε περίπτωση για μια κλειστή μάχη που μπορεί να κριθεί σε ένα μίνι-ντέρμπι δέκα κατοχών, στη τελική ευθεία του ματς. Εάν δεν μπορέσει να δώσει stops και να μαζέψει τα ριμπάουντ που θα διεκδικηθούν στη δική του ρακέτα θα έχει πρόβλημα, μπαίνοντας στη διαδικασία του να ακολουθήσει  τον ρυθμό των γηπεδούχων. Δεν θα είναι εύκολο για την ελληνική ομάδα να κερδίσει εκεί ένα ματς που θα πάει σε ψηλό σκορ με πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό τεστ.

Πάνω από όλα όμως, ένα τεστ χαρακτήρα…