Αν αντέξει το «ξύλο», θα τους μαγέψει!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι πια μέλος των Κλίπερς. Και πάει στο ΝΒΑ όχι ως «κομπάρσος» αλλά ως πρωταγωνιστής και μάλιστα με τους Αμερικανούς να τον έχουν χιλιοπαρακαλέσει στο παρελθόν να κάνει αυτό το βήμα. Προφανώς ο Σέρβος γκαρντ περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Από όλες τις απόψεις. Αφενός μεν διότι ήθελε πριν περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού να έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα, αφετέρου δε δεν θα ξενιτευόταν χωρίς να πάρει χρήματα που έστω θα πλησίαζαν το κασέ του στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που οι δύο αυτοί «όροι» που είχε βάλει ο ίδιος στον εαυτό του τηρήθηκαν αποφάσισε να πει το «ναι» και να δεχτεί την πρόκληση.

Μια πρόκληση που είναι μεγάλη ακόμη και για έναν τόσο ευφυή και ταλαντούχο «άσο» όπως είναι ο Μίλος. Για να τα καταφέρει στις ΗΠΑ, ανάμεσα στα θηρία, ο Τεόντοσιτς πρέπει πριν και πάνω απ’όλα να αντέξει το «ξύλο». Η σωματοδομή των παικτών του ΝΒΑ δεν είναι «παίξε-γέλασε». Και το physical game που παίζεται εκεί δεν το άντεξαν τύποι πολύ πιο δυνατοί και σωματώδεις από τον Σέρβο.

Αν ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού είναι δεδομένο ότι τα δύο χρόνια θα γίνουν τέσσερα, τα τέσσερα οκτώ κοκ. Βλέπετε τα μαγικά που κάνει ο συγκεκριμένος με τη μπάλα στα χέρια, δεν μπορεί να τα κάνει ο καθένας. Για την ακρίβεια μόνο ελάχιστοι έχουν αυτή τη δυνατότητα… Και για αυτόν και μόνο το λόγο, οι Κλίπερς αξίζει που έβαλαν το στοίχημα. Κι ο Τεόντοσιτς βεβαίως-βεβαίως…