aek-pao

Πιο έτοιμη η ΑΕΚ, πιο ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός

Το Super Cup του μπάσκετ είναι μια καλή, η καλύτερη ευκαιρία για να ξαναβάλει ο φίλαθλος κόσμος το μπάσκετ στο πρόγραμμα του. Με όσες δυσκολίες και αν προκύπτουν από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πόρτες στα γήπεδα. Το προσεχές διήμερο (23-24/9) στο Κ.Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου» Παναθηναϊκός-Περιστέρι και Προμηθέας-ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, έπειτα από τη βίαιη διακοπή στο πρωτάθλημα της περσινής περιόδου λόγω κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες έπειτα από το μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από τις αγωνιστικές δραστηριότητες και φυσικά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, δεν έχουν και δεν μπορούν να δείξουν τις δυνατότητες τους, στην παρούσα φάση η ΑΕΚ μοιάζει να είναι η πιο έτοιμη από τους τέσσερις μονομάχους. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κόουτς Παπαθεοδώρου επένδυσε όσο ποτέ στην εμπειρία. Ποιος μοιάζει να είναι ο πιο ανέτοιμος; Ο Παναθηναϊκός. Ο κόουτς Βόβορας προσπαθεί να καλύψει το κενό του Νικ Καλάθη, σε μια εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες. Όταν χάνεις έναν από τους κορυφαίους πλέι μέικερ στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά δύσκολο η αντικατάσταση του στο παιχνίδι της ομάδας να γίνει χωρίς… αναταράξεις.

Ίσως γι’αυτό και το τριφύλλι θα επιδιώξει σε αυτά τα δύο ματς-τεστ να ανεβάσει την πίεση του στην άμυνα, προσδοκώντας να καλύψει τις επιθετικές αδυναμίες του. Αν τα καταφέρει, το Περιστέρι πολύ δύσκολα θα αντέξει στην πίεση του, ενώ στη συνέχεια όποιος και αν είναι ο αντίπαλος στον τελικό, ο Παναθηναϊκός θα μπει στο παρκέ ως το φαβορί. Αν πάλι οι πράσινοι δείξουν ραθυμία στην άμυνα το πιθανότερο είναι όχι απλά να χάσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν αλλά να μην φτάσουν καν στον τελικό, αφού το φετινό Περιστέρι δείχνει πιο πλήρες από κάθε άλλη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση τα 4 ματς που θα δούμε (από την TV) θα είναι χρήσιμα για συμπεράσματα και ίσως κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

SOKIN