Μάντζαρης γκαρντ Ολυμπιακού Stoiximan

Ευρωλίγκα: 5 παίκτες που κάνουν το βήμα μπροστά αυτή τη σεζόν

Το τέλος της πρώτης φάσης πλησιάζει με μια τελευταία αγωνιστική που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και θα καθορίσει τα εισιτήρια και τη σύνθεση των ομίλων για το TOP-16. Κοιτώντας όμως λίγο πίσω, στην αφετηρία της σεζόν και πάντα με μέτρο σύγκρισης το ατομικό status κάθε αθλητή μέχρι τώρα στη καριέρα του, νομίζω είναι επίσης ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά και στους παίχτες που έκαναν το βήμα μπροστά φέτος σε προσωπικό επίπεδο.
Πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις..

Βαγγέλης Μάντζαρης (8.1 πόντοι, 47.1% στα τρίποντα, 3.6 ριμπάουντ- 2.6 ασίστ)

Ο Μάντζαρης έχει περάσει σε άλλη διάσταση αναφορικά με τον ρόλο του μέσα στο παρκέ καθώς με όλες τις απουσίες που βιώνει φέτος ο Ολυμπιακός, η ίδια η ομάδα ζήτησε από αυτόν να βγει μπροστά και να ηγηθεί. Ο 25χρονος PG κοιτάζει φανερά πλέον περισσότερο το καλάθι τη στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε να συμβεί αυτό δίνοντας στον Μάντζαρη πιο πολύ παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια και μεγαλύτερες ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του διεθνή γκαρντ είναι ότι δεν αλλοίωσε το προσωπικό του στυλ διατηρώντας το computerized παιχνίδι του ακόμα και όταν χρειάστηκε να κοιτάξει το σκορ περισσότερο από όσο πιθανόν μπορούσε, ισορροπώντας ανάμεσα στη κατάχρηση και το καλό shot selection με σωσίβιο την ικανότητα του να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Στέφαν Γιόβιτς (7.4 πόντοι- 3.1 ριμπ.-6.8 ασίστ-1.3 κλεψίματα)

Η τριβή με την εθνική ομάδα της Σερβίας έχει δώσει άλλον αέρα στον Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος είναι εύκολα πλέον ένας από τους καλύτερους facilitators της διοργάνωσης βοηθώντας την ομάδα του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Ο Γιόβιτς βγάζει leadership πλέον στο παρκέ και αποτελεί τη βασική πηγή δημιουργίας στη fast pace επίθεση του Ράντονιτς. Έπος οι 19 τελικές του στο Μόναχο τις οποίες ακολούθησαν άλλες 10 με το Στρασβούργο. Εκτιμώ ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα να μετακομίσει από το Βελιγράδι τους επόμενους μήνες. Θα μου άρεσε να τον δω στα μέρη μας.

Ντάριους Άνταμς (12.9 πόντους-3.9 ασίστ-1.7 κλεψίματα)

Ο Άνταμς είναι ένας από τους σταρς της φετινής διοργάνωσης με το απρόβλεπτο παιχνίδι του και τα σαρωτικά διαστήματα στα οποία σκοράρει κατά κύματα. Είναι φανερό πόσο τον βοήθησε το νέο πλαίσιο που έχει δημιουργήσει ο Περάσοβιτς στη Βιτόρια, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει πλήρη ελευθερία στο γρήγορο τέμπο της Λαμποράλ, αλλά και επιθετική οντότητα στο ζωγραφιστό όπως αυτή του Γιάννη Μπουρούση. Ο Άνταμς έχει φοβερά ένστικτα σκόρερ, μπορεί να σε σκοτώσει με ορθόδοξο ή ανορθόδοξο τρόπο (τύπου χειρόφρενα και περιφερειακή εκτέλεση στο τρανζίσιον) και στην ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού του καθρεπτίζεται ο χαρακτήρας της ίδιας του της ομάδας. Must watch player..

Μάικ Ζίρμπες (16.2 πόντοι -70.4% στα δίποντα- 5.8 ριμπάουντ)

Ο Ζίρμπες είναι ένας ψηλός που πάντα μου άρεσε για αυτό που καταθέτει στο παρκέ. Σκληρό παιδί με καλό motor για ψηλό της δικής του σωματοδομής, έτοιμος να χτυπήσει και να χτυπηθεί με οποιονδήποτε κάθε στιγμή. Σκόραρε 53 συνολικά πόντους με 19/24 δίποντα στις δύο αναμετρήσεις με Κίμκι και Ρεάλ. Έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά του στο Pick & Roll ενώ ο Ράντονιτς ξέρει να κεφαλαιοποιεί την “επιθετικότητα” του δίνοντας στον Γερμανό “απομονώσεις” και ένας εναντίον ενός καταστάσεις στο ζωγραφιστό. Μ’αρέσει..

Νίκολα Μέλι (10.6 πόντοι -57.9% στα τρίποντα- 6.6 ριμπάουντς-3.3 ασίστ)

Ο Τρινκιέρι πιστώνεται ότι έχει αναστήσει έναν παίχτη που αποτέλεσε σπουδαίο prospect για το ιταλικό μπάσκετ αλλά στη πορεία χάθηκε μέσα στο χάος της ΕΑ7.. Στη Βαυαρία ο Μέλι είναι απλά απολαυστικός εκφράζοντας με τη παρουσία και το παιχνίδι του τη στροφή του οργανισμού από την Αμερική σε πιο ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Πασάρει και σουτάρει εξαιρετικά, αμύνεται πολύ καλά και η παρουσία του είναι καταλυτική για τον τρόπο με τον οποίο παίζει η Brose Baskets (πολυπρόσωπη, ισορροπημένη επίθεση). MVP της Ευρωλίγκας για το μήνα Νοέμβρη.. Κοριτσάκι μη σε μέλλει, ο Νικόλα είναι ..Μέλι.