Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Σλοβενία στο 2.71

Η Επίσημη Αγαπημένη όλων των Ελλήνων πηγαίνει στο πρώτο νοκ-άουτ αποφασισμένη να λύσει τον «χρησμό» που ακούει στο όνομα Λούκα Ντόνσιτς.

Η στιγμή του πρώτου do or die έφτασε για την Εθνική μας ομάδα η οποία θα βρει απέναντι της τη Σλοβενία, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά. Η παρέα του Λούκα Ντόνσιτς είχε μια άσχημη πρεμιέρα απέναντι στους Κροάτες όμως ανασυντάχθηκε γρήγορα και απέδωσε αρκετά καλό μπάσκετ απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ακουμπώντας μάλιστα το +29 (τους έδινε την πρωτιά στον όμιλο) στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η Σλοβενία έχει ταλέντο αλλά δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα ματσάρισμα με αξιοσημείωτο βαθμό δυσκολίας για την Ελλάδα, όμως εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι τίποτα δεν θα ήταν εύκολο για εμάς φτάνοντας στα δύο τελευταία ματς. Οι Σλοβένοι αναπτύσσονται σε 5-out διάταξη για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους για τον μεγάλο σταρ τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση έγινε και η προσθήκη του -εξαιρετικού φέτος στην Ευρωλίγκα- Τζος Νίμπο, ο οποίος συνεργάζεται άψογα με τον Λούκα. Ο σούπερ-σταρ των Μαβς βρίσκει συνεχώς τον Αμερικανό σε κίνηση προς το καλάθι εκτελώντας λόμπες ή κάθετες πάσες, ενώ τα Pick & Rolls ψηλά, στα 9 μέτρα (ώστε να μπει υπό καθεστώς φουλ ταχύτητας ο Αμερικανός στη ρακέτα), κάνουν πολύ συχνά την εμφάνιση τους στο επιθετικό ρεπερτόριο των Σλοβένων.

Η Εθνικής μας ομάδα έχει τα όπλα για να κουράσει τον Ντόνσιτς. Οι Ουόκαπ-Παπανικολάου θα αποτελέσουν τις βασικές επιλογές του κόουτς Σπανούλη στο πλάνο αναχαίτισης του, όμως είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί ομαδική δουλειά για να χαμηλώσουμε τους δείκτες αποτελεσματικότητας του. Είναι δε προαπαιτούμενο να πιάσουμε υψηλά standards σε όρους περιφερειακής άμυνας, μειώνοντας τις καλές εκτελέσεις του αντιπάλου που παράγονται από το “drive & kick” παιχνίδι του Λούκα.

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στους Σλοβένους στο ανοιχτό γήπεδο και για αυτό οφείλουμε να τρέξουμε σε κάθε ευκαιρία. Το δίδυμο Καλάθης-Γιάννης θα είναι το “βαρύ σασί” μας σε αυτήν την κατεύθυνση. Ας μη ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να μας εγκλωβίσει σε μια μάχη μισού γηπέδου και εάν φτάσουμε εκεί στα τελευταία λεπτά, η κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη δεδομένης της παρουσίας του Ντόνσιτς.

Η ομάδα μας βγάζει υγεία και δείχνει ότι μπορεί να παρουσιαστεί με την κατάλληλη καθαρότητα μυαλού, καταθέτοντας παράλληλα το υψηλό ποσοστό ενέργειας που απαιτεί η συγκεκριμένη περίσταση. Έχουμε ποιότητα, μεγαλύτερο βάθος και το μομέντουμ για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι.

Bet Builder με Χάντικαπ Ελλάδα -8.5 και Giannis Antetokounmpo Πόντοι 28+ σε απόδοση 2.71 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog