Euroleague 2022-23: Οι μακροχρόνιες προβλέψεις του Hoopfellas

Ο Οκτώβριος έφτασε και μαζί του η εβδομάδα που ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Προσδεθείτε λοιπόν για τους επόμενους οχτώ μήνες και απολαύστε μια πολύ ανταγωνιστική  διοργάνωση που θα μας κρατήσει συντροφιά τον χειμώνα που έρχεται.

Αυτές είναι μερικές ριψοκίνδυνες και «χωρίς φόβο» προβλέψεις για τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν!

Ποιες ομάδες θα φτάσουν στο φετινό F4;

Αυτή τη χρονική στιγμή είναι δεδομένο ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες καθώς δεν υπάρχει αρκετή εικόνα από τις ομάδες για να μπορεί να γίνει η πρόγνωση. Ο χειμώνας είναι μακρύς και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στην εκκίνηση της σεζόν μια πεντάδα διεκδικητών δείχνει να έχει τις προδιαγραφές για να φτάσει στα ματς που κρίνεται ο τίτλος. Η πρωταθλήτρια Αναντολού, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι και ο Ολυμπιακός. Μένει να δούμε ποιος από τους υπόλοιπους θα ξεχωρίσει, εισχωρώντας στην ελίτ της διοργάνωσης. Η Μονακό δείχνει ότι έχει το ταλέντο και το ποιοτικό βάθος να αποτελέσει αυτήν την ομάδα.

Επιλέγουμε Πρόκριση στο F4 Ολίμπια Μιλάνο σε απόδοση 2.65

Ποιος θα βγει μπροστά στην κούρσα της οχτάδας;

Αναμένεται μεγάλη μάχη. Πέραν της πεντάδας των σταθερών δυνάμεων που δείχνουν ότι λόγω συνοχής, τακτικής καθοδήγησης και ποιοτικού βάθους έχουν ένα προβάδισμα, τα πάντα μοιάζουν ανοιχτά. Υπάρχει η Μονακό (σε απόδοση 1.50) , κορυφαίες προπονητικές προσωπικότητες με γεμάτα ρόστερ όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Ιτούδης και ο Σκαριόλο αλλά και η Μπάγερν του Τρινκιέρι που διατήρησε ένα σημαντικό μέρος του κορμού της και θα δουλέψει επάνω στην ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Το 7.00 που βρίσκουμε στη Stoiximan είναι απλά προκλητικό.

Επιλέγουμε Είσοδος στα playoffs για τη Μπάγερν σε απόδοση 7.00

Ο MVP της κανονικής περιόδου

Είναι δεδομένο ότι τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης θα βρεθούν στη συζήτηση για το βραβείο και πιθανόν θα ξεχωρίσει ο αθλητής του οποίου η ομάδα θα κάνει τη δική της υπέρβαση. Μετά από μια καταπληκτική περυσινή σεζόν  που τον έφερε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και ένα σπουδαίο σε ατομικό επίπεδο Ευρωμπάσκετ , ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μοιάζει ικανός να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη. Ο Ολυμπιακός έχει ό,τι χρειάζεται για να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις της διοργάνωσης και ο Βεζένκοφ θα είναι το βαρύ του πυροβολικό. Long shot αλλά με ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση αναφορικά με το βραβείο του MVP, ο Guerschon Yabusele (40.00) ενώ καλό είναι να κρατείστε και το όνομα του Νίκολας Λαπροβίτολα ο οποίος είναι πλέον ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα.

Επιλέγουμε  ως MVP της κανονικής περιόδου  τον Sasha Vezenkov σε απόδοση 8.30

O Rising Star

Στη δεξαμενή της Παρτίζαν έχουμε καλές πιθανότητες να βρούμε τον επόμενο αστέρα της διοργάνωσης. Η γραμμή ψηλών της ομάδας του Ζοτς σφύζει από ταλέντο και νέα παιδιά με τους Βούκσεβιτς, Σμάιλαγκιτς και Κοπρίβιτσα (και οι τρεις μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο). Παρ’όλα αυτά εμείς θα πάμε στον Ισραηλινό «μάγο» του backcourt Yam Madar. O draftee των Σέλτικς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πέρυσι στο Eurocup και φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη σκηνή. Προσέξτε επίσης τον δυναμικό Ιταλό wing (πρώην της Φορτιτούντο) Gabriele Procida ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει χρόνο στο rotation της Άλμπα και να περπατήσει τον δρόμο τον Σιμόνε Φοντέκιο για να ανοίξει την πόρτα του ΝΒΑ.

Επιλέγουμε ως Rising Star τον Yam Madar σε απόδοση 10.00

Eιδικά Παικτών

-Ο Κέβιν Πάνγκος επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ολίμπια Μιλάνο, με τον Ετόρε Μεσίνα να βλέπει στο πρόσωπο του Καναδού τον πόιντ γκαρντ που θα δημιουργήσει και θα εκτελέσει σε ελίτ επίπεδο, βοηθώντας τους Λομβαρδούς να επιστρέψουν στο F4 της διοργάνωσης. Σε μια Ολίμπια γεμάτη αστέρια και με αρκετό βάθος στο backcourt, o Πάνγκος πιθανόν θα αφοσιωθεί στα οργανωτικά του καθήκοντα, προσπαθώντας να αναμείξει και να κρατήσει ζεστούς τους συμπαίχτες του στο επιθετικό κομμάτι.

Επιλέγουμε Μέσος Όρος Πόντων Κέβιν Πάνγκος Under 12.30 σε απόδοση 1.70 

Περισσότερες Ασσίστ στη διοργάνωση. Αφήνουμε τα μεγάλα φαβορί που ακούνε στα ονόματα των Μάικ Τζέιμς  (καλή η πιθανότητα επαλήθευσης στο 6.20 στη Stoiximan), Νικ Καλάθη και Τόμας Σατοράνσκι και πάμε με το outsider Lorenzo Brown. O Αμερικανός θα είναι ο ηγέτης της Μακάμπι και αυτός που θα διαχειριστεί τον μεγαλύτερο όγκο των αποφάσεων προσπαθώντας να φρενάρει τον παρορμητισμό του Μπάλντγουιν.

Επιλέγουμε Περισσότερες Ασσίστ στη διοργάνωση Lorenzo Brown σε απόδοση 12.00 

-Περισσότερα κλεψίματα στη διοργάνωση λοιπόν. Κακώς έχει μπει αυτή η επιλογή για στοιχηματισμό γιατί είναι πολύ πιθανόν –όπως και πέρυσι άλλωστε- να μην υπάρξει καν ανταγωνισμός. Ο φοβερός και τρομερός Τζον Μπράουν μοιάζει με χταπόδι που απλώνει τα πλοκάμια του παντού, παράγοντας τόνους deflections. Πρόκειται για έναν από τους αποτελεσματικότερους παίχτες της διοργάνωσης στα μετόπισθεν ενώ η ικανότητα του στα κλεψίματα είναι παροιμιώδης.

Επιλέγουμε Περισσότερα κλεψίματα στη διοργάνωση John Brown σε απόδοση 2.30  

-Πάμε και στον Παναθηναϊκό. Ο Νέιτ Ουόλτερς είναι ένας εξαιρετικός γκαρντ οικονομίας με οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητες. Μπορεί να βγει μπροστά στο σκοράρισμα ή να μπει σε pass first-mode δημιουργώντας καταστάσεις για τους συμπαίχτες του. Σε όλη του την καριέρα ισορροπεί ανάμεσα στους δύο ρόλους. Φέτος θα μοιραστεί τη θέση με τον Πάρις Λι ο οποίος επίσης έχει ανεπτυγμένες δημιουργικές ικανότητες, ειδικά μέσα από καταστάσεις PnR οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση της πράσινης ανάπτυξης στο επιθετικό κομμάτι. Οι δύο πόιντ γκαρντ θα σηκώσουν το δημιουργικό βάρος με την απόδοση του Λι στο κομμάτι «Περισσότερες Ασσίστ στη διοργάνωση» για το τριφύλλι να είναι ιδιαιτέρως ελκυστική.

Επιλέγουμε Παναθηναϊκός Περισσότερες Ασσίστ στη διοργάνωση Paris Lee  σε απόδοση 4.30 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. 

Hoopfellas.gr