O προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ

Από τη στιγμή που ο Φώτης Κατσικάρης αποχώρησε από την Εθνική Ελλάδος, για τη θέση του προπονητή έχουν γραφτεί δεκάδες χιλιάδες λέξεις. Ανεξάρτητα με τις προτιμήσεις του καθενός, έπειτα από την κλήρωση του Ομίλου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει πια όλα τα δεδομένα για να πάρει την απόφαση του. Η γαλανόλευκη θα διεκδικήσει την πρόκριση της στη διοργάνωση, μέσω Ελσίνκι και απέναντι στις Γαλλία, Φινλανδία, Ισλανδία, Σλοβενία και Πολωνία. Δεν τον λες και όμιλο της φωτιάς αλλά ούτε και περίπατο στο δάσος. Τα μεγάλα άλλωστε προβλήματα της Εθνικής, ενδεχομένως να μην προκύψουν από τους αντιπάλους αλλά εκ των έσω. Και κυρίως από τους παίκτες που δεν είναι πια τόσο ζεστοί για να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής ή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ομάδες τους ή στο φινάλε θέλουν να δουν αν ταιριάζουν τα χνώτα τους με αυτά του νέου κόουτς.

Κι όσο κι αν για τους περισσότερους Έλληνες είναι αδιαπραγμάτευτο να θέτεις εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής Ομάδας, στον επαγγελματικό αθλητισμό η διαθεσιμότητα πολλές φορές έχει να κάνει με τη διάθεση. Για να ξεκινήσει λοιπόν από κάπου το ξετύλιγμα του κουβαριού, ο πρόεδρος της ΕΟΚ καλό θα είναι να δώσει απάντηση άμεσα στο ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής, ώστε όλοι να κάνουν τα κουμάντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από καιρό και λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που θα έχει η ομάδα, στην ΕΟΚ προσανατολίζονται σε λύση full  κι όχι part time. Θέλουν δηλαδή έναν προπονητή που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Εθνική, θα παρακολουθεί τους διεθνείς και ενδεχομένως θα λύσει τα όποια προβλήματα έγκαιρα, με προσωπικές επαφές. Με αυτό το δεδομένο αλλά και πως η λύση ξένου κόουτς έχει «καεί» μετά την περίοδο Τρινκιέρι, η κούρσα μοιάζει να είναι για δύο. Τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο ένας με προίκα την προηγούμενη θητεία στην Εθνική και ο δεύτερος με το πλεονέκτημα του προπονητή που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα άμεσα. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό μπάσκετ θα έχει το κεφάλι του ήσυχο πως η επίσημη αγαπημένη βρίσκεται σε καλά χέρια.

SOKIN