Τα καλύτερα παιχνίδια σε Αγγλία και Ισπανία

Η επιστροφή της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία μετά το δεκαήμερο του Κυπέλλου συνδυάζεται με το απόλυτο ντέρμπυ κορυφής: Τσέλσι εναντίον Μάντσεστερ Σίτι! Στην Ισπανία, ξεχωρίζει η επίσκεψη της Βιγιαρέαλ στην Βαρκελώνη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Πρέμιερ Λιγκ

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον

Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Πρέμιερ Λιγκ έχει φουντώσει για τα καλά. Οι οκτώ τελευταίες ομάδες στον πίνακα της βαθμολογίας βρίσκονται σε απόσταση μόλις έξι βαθμών μεταξύ τους  και κάθε αναμέτρηση που περιλαμβάνει δύο από τις ομάδες αυτού του “ γκρουπ”, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες της Έβερτον στη λήξη του 2014 και οι δύο ισοπαλίες με το νέο έτος, έχουν φέρει τα “Ζαχαρωτά” πολύ πίσω στη βαθμολογία, μόλις τέσσερεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα, με δύο συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ και αποκλεισμό της Σαουθάμπτον στο Κύπελλο.

Ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα πάρει βαθμολογική ανάσα, αποφεύγοντας ένα μέρος της πίεσης των ομάδων της “ουράς”. Ο χαμένος θα βυθιστεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ

Η Λίβερπουλ έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης το τελευταίο διάστημα, έχοντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα τέσσερα τελευταία παχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ. Χρειάστηκε παράταση για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Τσέλσι στον επαναληπτικό του Λιγκ Καπ.

Η Γουεστ Χαμ είχε κερδίσει στον αγώνα του πρώτου γύρου τη Λίβερπουλ με 3-1, την περίοδο που τα “Σφυριά” εντυπωσίαζαν με την παρουσία τους στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα έχει ανακτήσει σε ένα βαθμό εκείνο το καλό πρόσωπο, η επίσκεψη όμως στο Άνφιλντ θα είναι ένα δυνατό τεστ.

Δεκαέξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και με διαφορά μόλις τριών-τεσσάρων βαθμών από την 4η και 5η θέση, οι δυο ομάδες βλέπουν αυτό το ματς ως μια καλή ευκαιρία να επανέλθουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο για κάποια ευρωπαϊκή θέση. Περιμένουμε ένα συναρπαστικό ματς, ίσως με πολλά γκολ.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Πέντε βαθμοί τους χωρίζουν στη βαθολογία, με την πρώτη Τσέλσι να υποδέχεται τη δεύτερη Σίτι σε ένα ντέρμπι που σημαδεύεται από τις πολλές απουσίες σημαντικών παικτών.

Ο Ντιέγκο Κόστα είναι τιμωρημένος και σε αναμονή μεγαλύτερης “ καμπάνας” από την Ομοσπονδία, ενώ ο Σεσκ Φάμπεργκας θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς. Από την άλλη, η απουσία του Γιάγια Τουρέ, που βρίσκεται στην Αφρική με την εθνική του ομάδα, είναι πάντοτε καταλυτική στην απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν η Τσέλσι κερδίσει αυτό το ματς, η πλάστιγγα για τον τίτλο θα γύρει κατά πολύ υπέρ της. Η Μάντσεστερ Σίτυ θα επιδιώξει τουλάχιστον να μη χάσει και ίσως μάλιστα μπορέσει να εκμεταλευτει το γεγονός ότι οι αντίπαλοι παίκτες έχουν στα πόδια τους 120 λεπτά από τον μεσοβδόμαδο αγώνα στο Λιγκ Καπ.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον infographic, που ετοίμασε ο Stoiximan.gr.

 

Πριμέρα Ντιβιζιόν

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ

Η κλήρωση του Κυπέλλου έφερε στο κυριακάτικο ματς της Βαρκελώνης άρωμα… τριπλής αναμέτρησης. Η κληρωτίδα όρισε τη Μπαρτσελόνα και τη Βιγιαρεάλ ως το ζευγάρι του ενός ημιτελικού και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα!

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και ίσως βρίσκεται στο καλύτερο της επίπεδο αγωνιστικά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η Βιγιαρεάλ είναι ομάδα με πείσμα και δύναμη, αμύνεται καλά, και δεν αποκλείεται να μπορέσει να κρατήσει την επίθεση των Καταλανών σε χαμηλό σκορ.

Ρεαλ Μαδρίτης – Ρεαλ Σοσιεδάδ

Ένα φαινομενικά εύκολο απόγευμα για τη Ρεαλ Μαδρίτης, που όμως δεν θα έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ρεαλ Σοσιεδάδ δεν έχει κερδίσει ούτε σε ένα ματς μακριά από το “Ανοέτα” φέτος και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το καταφέρει στη Μαδρίτη. Οι αναμετρήσεις, όμως, με τη Ρεαλ είναι πάντοτε εξαιρετικά παραγωγικές σε γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία έξι ματς μεταξύ των δύο ομάδων για την Πριμέρα έχουν σημειωθεί συνολικά 35 γκολ!

 

www.footballbettingo.com