Chelsea Manchester City

Chelsea vs Manchester City: «Τελικός»

Είναι χαρακτηριστικό κλισέ των ανθρώπων του αθλητισμού να μιλούν για «τελικούς» σε θεσμούς, που αυτοί δεν υπάρχουν. Όμως, δε θα επικρίναμε κάποιον αν χαρακτήριζε το Chelsea-Manchester City ως έναν τελικό.

Συνειδητοποιούμε ότι δεν κρίνεται κάποιος τίτλος μετά από αυτό το παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα έχει επόμενη μέρα, ή μάλλον επόμενες μέρες. Το γεγονός, όμως, ότι η Τσέλσι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς διαφορά, αλλά και καλύτερη διαφορά τερμάτων, που είναι το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες στην Premier League, δίνει στο παιχνίδι ξεχωριστή σημασία.

Δεν είναι εύκολο να δει κανείς την Chelsea να χάνει το πρωτάθλημα σε περίπτωση που κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Από την άλλη, η Manchester City, θέλει τη νίκη για να παραμείνει με αρκετές πιθανότητες στη μάχη του τίτλου.

Δεν είναι ότι διαγράφονται τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι ομάδες μετά από αυτό, γιατί δεν είναι εύκολα σε καμία περίπτωση, αφού ειδικά οι «Μπλε» έχουν να παίξουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ (μόνο Άρσεναλ εκτός έδρας). Εντούτοις, όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι της Τσέλσι μέχρι το τέλος, δεν είναι πιθανό να βρει κανείς πολλούς, που θα ποντάρουν εναντίον της όσο αφορά στην κατάκτηση του τίτλου, αν κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το παιχνίδι βρίσκει αντιμέτωπες δύο ομάδες, που μια εβδομάδα πριν αποκλείστηκαν στις έδρες τους από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών στο θεσμό του FA Cup. Η Τσέλσι ηττήθηκε εντός έδρας από τη Bradford, ομάδα της League One, με 2-4 και μάλιστα αφού είχε προηγηθεί στο σκορ. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 0-2 από τη Middlesbrough, ομάδα Championship.

 

Δείτε highlights από τον πρώτο αγώνα 

Κι αν η εβδομάδα από τότε για τους παίκτες της Μάν. Σίτι αφορούσε αποκλειστικά στην προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου, η Τσέλσι έδωσε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Stamford Bridge. Οι «Μπλε» έδιναν τον επαναληπτικό ημιτελικό του League Cup με τη Liverpool και το παιχνίδι αυτό, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Η ομάδα του Μουρίνιο μπορεί να προκρίθηκε, αλλά το πέτυχε στην παράταση, μετά από ένα πολύ σκληρό αγώνα. Έτσι, έχει επιπλέον 120 λεπτά κούρασης από τους παίκτες του Πελεγκρίνι.

Αυτό που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους της Τσέλσι αισιόδοξους, πάντως, είναι το γεγονός ότι παίζουν εντός έδρας. Κι αυτό γιατί οι «Μπλε» έχουν μόνο νίκες στα δέκα παιχνίδια, που έχουν δώσει στο Bridge για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Mourinho και οι παίκτες του έχουν ναι μεν έχουν αντιμετωπίσει πολλές ομάδες από το κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα, όπως οι Λέστερ, Άστον Βίλα, ΚΠΡ, Γουέστ Μπρομ, Νιούκασλ, και Χαλ, αλλά έχει κερδίσει και τις Γουέστ Χαμ, Σουόνσι, Άρσεναλ, και Τότεναμ εντός έδρας.

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των νικών έχει γίνει εμφατικά, καθώς οι «Μπλε» έχουν πετύχει 24 γκολ εντός έδρας, ενώ έχουν δεχτεί μόλις 3 (στο 4-2 επί της Σουόνσι και στο 2-1 επί της ΚΠΡ). Ο μέσος όρος των γκολ, λοιπόν, εντός έδρας για την Τσέλσι είναι 2,4 υπέρ της και 0,3 κατά.

Δείτε αυτά και άλλα ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία για το παιχνίδι της Chelsea με τη Manchester City στο παρακάτω infographic.

 

Βάλτε το Infographic στο Blog σας βάζοντας τον παρακάτω κώδικα