Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα αλλά ο τερματοφύλακας είναι μόνος…

Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν λάθος. Ο τερματοφύλακας όχι. Κι αυτό δεν είναι απλά βαρύ αλλά ασήκωτο. Ο Ορέστης Καρνέζης το κατάλαβε με σκληρό τρόπο στην Κροατία. Όπως και κάθε φορά που στην καριέρα του έκανε κάποιο λάθος. Βλέπετε, τα λάθη του τερματοφύλακα, σπάνια συγχωρούνται, αφού όλοι έχουν πίσω τους κάποιον παίκτη, ο τερματοφύλακας όμως έχει μόνο το… τέρμα. Κι ως γνωστόν το τέρμα δεν σώζει. Καταδικάζει.

Το λάθος λοιπόν του Έλληνα γκολκίπερ στο μπαράζ με τους Κροάτες αποδείχτηκε (ως είθισται μοιραίο). Σε ένα ούτως ή άλλως όμως άδικο περιβάλλον, όπως αυτό των τερματοφυλάκων, θα είναι ακόμη πιο… άδικο, να φορτωθεί ο Καρνέζης (και ο κάθε Καρνέζης) την ήττα.

Ειδικά αυτή τη στιγμή, ο Έλληνας τερματοφύλακας χρειάζεται στήριξη. Και γιατί αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και διότι είναι μια περίπτωση αθλητή, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ικανότητα του να σηκώνεται όταν «πέφτει»… Ο Καρνέζης και η πορεία της καριέρας του θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Ως πρότυπο πεισματάρη ανθρώπου, ως ενός παιδιού που όχι μόνο δεν του χαρίστηκε τίποτα αλλά όταν έφτανε στην πηγή να πιει νερό, κάποιες φορές…. γλιστρούσε, έσπαγε τη στάμνα και επέστρεφε πίσω για να πάρει άλλη. Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Ορέστη… Και που ξέρετε, μπορεί σε λίγα 24ώρα να είμαστε κάτι περισσότερο από δικαιωμένοι… Κι όχι μόνο για τον Καρνέζη.