Φιλ Τζάκσον Καρμέλο Άντονι Νικς

The Triangle is Dead

Τέλος μιας πολύ σκοτεινής περιόδου για τους Νικς της Νέας Υόρκης με τον Φιλ Τζάκσον να αποτελεί παρελθόν από το τιμόνι του αγωνιστικού τμήματος..

Στη πραγματικότητα ο Φιλ Τζάκσον έσπρωξε τον εαυτό του στα σχοινιά αυτή την offseason. Η κόντρα που ξεκίνησε με τους δύο stars της ομάδας και αγαπημένους του κοινού του Γκάρντεν, Καρμέλο Άντονι και Κρίσταπς Πορζίνγκις, ουσιαστικά τον οδήγησε στην έξοδο. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει καιρό τώρα μιας και η εμμονή του Φιλ Τζάκσον να ακολουθήσει η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο συγκεκριμένες νόρμες ακουμπούσε το όριο του δογματισμού.

Φιλ Τζάκσον Καρμέλο Άντονι Twitter

Η εικόνα των Νικς χειροτέρευε όσο περνούσε ο καιρός ενώ συν τοις άλλοις ο Τζάκσον χρεώθηκε πολλές αποτυχημένες επιλογές (με τελευταία αυτή του Νόα), έχοντας ουσιαστικά ως μοναδικό σωσίβιο τον ίδιο τον άνθρωπο που φέτος έβαλε απέναντι του, τον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο James Dolan εδώ και αρκετούς μήνες έδωσε το απόλυτο κουμάντο στον Τζάκσον χωρίς ο ίδιος να έχει ανάμειξη σε θέματα που αφορούσαν το αγωνιστικό τμήμα. “Ask Phil..” ήταν η ατάκα που αναπαρήγαγε κάθε φορά που τον ρωτούσαν για τη πορεία και το μέλλον της ομάδας. Όμως ο Τζάκσον άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή η οποία ήταν συνδεδεμένη άμεσα με τη φήμη του Ντόλαν. Και αυτή αφορούσε την επιμονή του Ζεν Μάστερ να εκβιάσει τη μετακίνηση του Καρμέλο Άντονι σε άλλες πολιτείες. Ο Τζάκσον έκανε ανοιχτό πόλεμο στον Άντονι μέσα στη σεζόν. Μπορεί να μην είχε άδικο σε αυτά που έλεγε (ο Άντονι ήταν πραγματικός ball stopper στην επίθεση της ομάδας και τα side iso του πλήγωναν τη κυκλοφορία της μπάλας) όμως ήταν τελείως λάθος η τακτική του. Ο Μέλο είχε ένα παχυλό συμβόλαιο και όρο που απαγόρευε πιθανό trade του σε αυτό. Για αυτό και έμεινε σιωπηλός παίζοντας το παιχνίδι σωστά με αφετηρία το λάθος του Τζάκσον να μιλήσει ανοιχτά για το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας, τον Άντονι.

Με τη σειρά ο σταρ των Νικς το μόνο που έκανε ήταν να τουιτάρει αυτό..

Καρμέλο Άντονι post
Ο Τζάκσον δε χειρίστηκε σωστά τη δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας του Κρίσταπς Πορζίνγκις για το παιχνίδι των Νικς . Ο νεαρός αρνήθηκε να παραβρεθεί σε meeting για να συζητήσει με την ομάδα γεγονός που έκανε έξαλλο τον Τζάκσον ο οποίος τον έβγαλε άμεσα στο σφυρί. Η κινητοποίηση του τις ημέρες του πρόσφατου ντραφτ για να μετακινήσει έναν 21χρονο σταρ που θα αποτελέσει (ήδη αποτελεί) τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας τα επόμενα χρόνια σόκαρε το κοινό της Νέας Υόρκης. Ο Φιλ ουσιαστικά απαιτούσε rebuiling ενώ είχε μόλις απαιτήσει σε ανάλογη διαδικασία με του Νικς.

Στη πρόσφατη συνάντηση του με τον Ντόλαν, φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Ο Τζέιμς Ντόλαν (το πρόβλημα των Νικς στη πραγματικότητα) είχε αποφασίσει να αφήσει το αγωνιστικό τμήμα στα χέρια του Τζάκσον και να μην ασχοληθεί επιπλέον. Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να ..μην ασχοληθεί εφόσον διακυβευόταν το μέλλον του Καρμέλο Άντονι στο Μεγάλο Μήλο. Ήταν ο μόνος τρόπος για να ραγίσει το γυαλί στη σχέση του με τον Τζάκσον. Μιλάμε για έναν All Star 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά και θα ασχοληθεί.. Ο Ντόλαν ήταν αυτός που έφερε τον Άντονι στη Ν.Υόρκη πριν έξι χρόνια. Το να τον πληρώνει (8 εκατομμύρια επιπροσθέτως εφόσον γινόταν trade) για να τον βλέπει να παίζει αλλού ίσως ήταν καταδικαστικό για την ήδη διαλυμένη εικόνα του στα μάτια των οπαδών των Νικς. Ο Τζάκσον του ζήτησε να ανταλλάξει τον Μέλο.

Κάπως έτσι τελείωσαν οι ημέρες του Φιλ Τζάκσον στη Νέα Υόρκη. Οι Νικς πληγώθηκαν από την εμμονή του κόουτς στο συγκεκριμένο σύστημα με το οποίο μεγαλούργησε αγωνιστικά ως προπονητής. Πολλοί οπαδοί του Τζάκσον (το “πολλοί” πλέον είναι σχετικό..) μίλησαν για mind games του Ζεν Μάστερ με τους Άντονι-Πορζίνγκις ανάλογα με αυτά που χρησιμοποίησε στο παρελθόν με τους Τζόρνταν-Κόμπι. Η διαφορά τώρα είναι ότι ο Τζάκσον δεν είναι προπονητής.. Οι ημέρες του στο Γκάρντεν τελείωσαν. Η τριγωνική πέθανε..