Προολυμπιακό τουρνουά: Περνάμε «από πάνω» στο 2.32

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, η Εθνικής μας ομάδα πηγαίνει για το 2/2 απέναντι στην Αίγυπτο προετοιμάζοντας το έδαφος για τις μεγάλες -δίχως αύριο- αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Η Εθνική μας έπαιξε ωραίο μπάσκετ στην πρεμιέρα, κερδίζοντας εύκολα ένα ανταγωνιστικό σύνολο όπως αυτό της Δομινικανής Δημοκρατίας. Παρουσιάσαμε συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι, τρέξαμε καλά το γήπεδο και ήμασταν απολαυστικοί στις στιγμές όπου μετατρέψαμε την άμυνα σε άμεση επίθεση. Το δίδυμο Γιάννης-Καλάθης είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε αυτές τις καταστάσεις μιας και μιλάμε για τον συνδυασμό του καλύτερου fast-break maker της Ευρωλίγκας με τον μεγαλύτερο «οδοστρωτήρα» των αμερικανικών γηπέδων.

Η Αίγυπτος δεν έχει τη δυναμική των Δομινικανών. Ειδικά μετά τις απουσίες που έχει να διαχειριστεί σε αυτό του τουρνουά, οι παραγωγικές της δυνατότητες είναι πολύ συγκεκριμένες. Είναι δεδομένο (όπως σημειώσαμε και εχθές πριν το παιχνίδι της πρεμιέρας) ότι η ομάδα μας μπορεί να ανέβει ψηλά στο σκορ.

Οι Αιγύπτιοι παρουσίασαν αδυναμίες στην transition άμυνα απέναντι στη Δομινικανοί Δημοκρατία, τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Με τους Καλάθη-Ουόκαπ να ασκούν πίεση στη μπάλα και το μήκος του Γιάννη να «μικραίνει» το γήπεδο για τον αντίπαλο, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μπορεί να κόψει το «οξυγόνο» στους Αιγύπτιους και να βρει πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό.

Πρόκειται επίσης για μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά που έρχονται από πίσω ώστε να πάρουν έξτρα χρόνο και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν ενόψει των κομβικών παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Τολιόπουλος μπορεί να έχει ρόλο με τη δυναμική του στο εκτελεστικό κομμάτι ενώ ο Καλαϊτζάκης «κουμπώνει» σωστά στη φιλοσοφία «πίεση & ανοιχτό γήπεδο» που λανσάρουμε ως ομάδα.

Bet Builder με Πόντοι Over 159.5 και Vassilis Toliopoulos Πόντοι 7+ σε απόδοση 2.32 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog