Άνταμ Χάνγκα Λαμποράλ Stoiximan

O Ηanga, o Αλβέρτης και ο… Σελετόπουλος!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήγε στη Μπαρτσελόνα κι έκανε σίγουρα την πιο περίεργη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Αν δεν στραβώσει κάτι στις λεπτομέρειες, εκεί δηλαδή που κρύβεται πάντα ο… διάβολος, ο Adam Hanga θα μετακομίσει από τη Βιτόρια στη Βαρκελώνη.

Ο Έλληνας κόουτς αντιλήφθηκε γρήγορα ότι τα προσόντα του Ούγγρου δεν βρίσκονται εύκολα και εισηγήθηκε στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα την απόκτηση του έναντι οποιουδήποτε τιμήματος κι ανταλλάγματος. Ακόμη και… ποδοσφαιριστών!

Το καλό για τη Μπαρτσελόνα είναι ότι έχει πολλούς ποδοσφαιριστές για αντάλλαγμα. Το ακόμη καλύτερο ότι ο πρόεδρος της Λαμποράλ, Jose Antonio Querejeta,  διαχειρίζεται παράλληλα και τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βιτόρια, Ντεπορτίβο Αλαβές, οπότε το να δώσει τον Hanga και να πάρει εκτός από ζεστό χρήμα και μπαλαδόρους από την κορυφαία ποδοσφαιρική σχολή του πλανήτη, όχι απλά του άρεσε σαν ιδέα αλλά τον ενθουσίασε! Κάπως έτσι η μεταγραφή είναι σε πολύ καλό δρόμο, ο Μπαρτζώκας θα έχει όπως όλα δείχνουν στη διάθεση του τον Hanga και ο αντίστοιχος… Μπαρτζώκας της Αλαβές 2-3 παίκτες από τη μεγάλη της Μπάρτσα σχολή!

Διαβάζοντας αυτή την είδηση τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην Ελλάδα θα ταξιδέψουν στο μακρινό 1990… Τότε που ο Παναθηναϊκός χτύπησε την πόρτα του ΑΝΟ Γλυφάδας για έναν ταλαντούχο, πιτσιρίκο μπασκετμπολίστα. Το όνομα του ήταν Φραγκίσκος Αλβέρτης. Οι Γλυφαδιώτες δεν τράβαγαν ιδιαίτερο ζόρι με το μπάσκετ. Αντίθετα είχαν σπουδαίες βλέψεις στο πόλο. «Σας δίνουμε τον πιτσιρίκο αρκεί να μας δώσετε τον… Δημήτρη Σελετόπουλο». Για όσους δεν γνωρίζουν ο Σελετόπουλος ήταν κάτι σαν τον… Γκάλη του πόλο! Κάπως έτσι η Γλυφάδα έγινε υπερδύναμη στο πόλο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ!!! Έτσι γράφονται τα παραμύθια του  αθλητισμού.. Από μία απόφαση, από μία σύμπτωση, από μια… σατανική σκέψη! Όπως αυτή που έκανε ο δαιμόνιος  Querejeta…

SOKIN